Post is pinned.Post has attachment
Visedon SuperCAP -konkkapaketti saattaa vihdoin mahdollistaa myös raskaan lentoliikenteen sähköistämisen vain hiukan modifioidulla nykykalustolla.
Huomattava pa-säästö saataisiin jo sillä että jumbo HINATAAN matkakorkeuteensa sähköllä. Hinuri kelaa hinausvaijerinsa ja palaa pikalatauksen kautta vetämään seuraavaa.
Hybridijumbo seuraavana kehitysvaiheena. Matkalennossa potkureita pyörittävät Stirlingmoottorit tuottavat myös tarvittavan lämmitysenergian.
Brittien purkkarikerhot voivat opettaa kipparit hinaussysteemeihin (noin 10 lähtöä/h) ja laskuun ilman tehoja.

http://www.fevs.mobi/
FEVS: n tavoitteena on maailmanlaajuisesti lentävien ajoneuvojen huippukokouksessa tarjota huippulaatuinen ja laadukas globaali foorumi, jolla edistetään näkemysten vaihtoa ja synergian kehittämistä alan toimijoiden välillä. Tapahtuma kattaa kaikki lentävät sähköajoneuvot, ts. Sotilailta suurilta liikennelentokoneilta, sillä toistaiseksi ne kuljettavat tavaroita ja / tai henkilöitä.

Post has attachment
350 A DC pikalaturi tarvitsee syöttölinjaan 40 ampeerin kahvat 3x 400. Kaapeli ja pistoke vesijäähdytyksen.

https://chargedevs.com/wp-content/uploads/2017/04/EV-Fast-Charging-in-Transition3.png .
"Phoenix Contact also thinks that innovative inlets with fast and reliable temperature monitoring systems will help to make EVs capable of charging up to 400 kW. For safety purposes, DC charging couplers will also be equipped with ultrasensitive temperature sensors and stipulated insulation monitoring systems.

The company’s liquid-cooled DC charging systems will be available soon for the established charging interfaces in North America (type 1), Europe (type 2), and eventually for China (GB/T standard).

Post has attachment
Satanut lumi taas taivuttaa puita sähkölinjojen päälle. Nopea ratkaisu pulmaan olisi vuokrata Venäjältä Mi8 tst. koptereita. Sähkölinjan päällä konetykki ampuisi paukkupatruunoita ja lumi karisee oksilta ennenkuin se ehtii imemään kosteutta ja kaatumaan linjalle.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/20/AF_Mil_Mi-28_Paris_Juni1997.jpg/435px-AF_Mil_Mi-28_Paris_Juni1997.jpg.

Post has attachment
"HSL ennakoi, että ... matkustajia hyppäisi metron kyytiin yhteensä 60 000 kahdeksalla uudella asemalla."
Jos juna ajaisi aseman ohi noin 2km/h ovet auki matkustajat HYPPÄISIVÄT kyytiin (ja pois kyydistä)ei hedän tarvisisi kiihdyttää kävelyvauhtiaan nollasta alkaen.
Sama energiansäästö myös junalla.

Post has attachment
”Kenworth T680 vedyllä toimiva polttokenno kuorma-auto on nyt todellisuutta.” sanoo Stephan Olsen, Kenworth tuotekehitys johtaja. ”Vetytoiminen T680 on menestynyt hyvin kenttätesteissä. Nyt olemme valmiit aloittamaan ensimmäiset toimitukset asiakkaalle.” sanoo Olsen. Autot tulee suorittamaan kuljetuksia sataman palveluksessa Los Angelesin Long Beachilla
https://www.ammattilehti.fi/uutiset.html?a100=119041

Jokin osuus lienee myös suomalaisella ins. Simo Luttusella joka lähti ko. projektiin mukaan Helsingin Keksijöistä. Ensin Saksaan ja sieltä jenkeihin. Ihmeteli tuolloin miksi vety ei sytytä Suomessa.

TEPCO on keksinyt turvalisemman paikan voimaloilleen. Länsirannikolla tsunamivaara on todella pieni itärantaan verratuna. Odotettavissa siis kilpailukyisiä katumaastureita EU -rooppaan saksalaisten kiusaksi.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005504841.html

Post has attachment
Kiinalainen bulkkituottaja on ostamassa Volvoa. Ihan oikein. Se jättää tilaa suomalaisille keksinnöille:
https://www.ammattilehti.fi/uutiset.html?a100=118050
"Jäljelle jäivät raskaat ajoneuvot, joita myytiin tuolloin pääasiassa Eurooppaan ja USA:han. 2010-luvulla Volvo lähti laajentumaan Aasiaan."

Suomalaisia Visedon SuperCAP-superkondensaattoreilla superraskas kalusto voi minimoida pollttoainekulunsa.
http://sisuauto.com/sisu-auto-tahtaa-tulevaisuuteen-uusi-kotimainen-teknologiainnovaatio-raskaisiin-kuorma-autoihin-ja-erikoisajoneuvoihin/


https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/xiJ8s7v6?ext=ltr&utm_source=Kauppalehti_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Kauppalehti_Uutiskirje
"Geely tunnetaan Ruotsissa siitä, että yhtiö osti vuonna 2009 henkilöautoja valmistavan Volvo Carsin. Yhtiön salaperäisestä kiinalaisesta pääomistajasta Li Shufusta tulee kaupan myötä todellinen Volvo-maan keisari.

Viime vuonna tein yhden perustavanlaatuisen keksinnön. Sille ei voi hakea patenttia ja siksi ajattelin yrittää hyödyllisyysmallia. Keksinnölläni olisi hyötykäyttöä vaaleissa mutta kun aikaa on näin vähän on mallisuojakäsittelyn kestoaika liian pitkä. Päätinkin siksi julkaista keksintöni nyt joten idea on ehdokkaiden käytettävissä heti:

Ratkaisu maahanmuuttajien kotouttamisongelmaan.

Suomeen on luotava lähtömaan kaltaiset sivistykselliset ja ekonomiset olosuhteet. Lisääntymiskykyisille ja --haluisille etuoikeuksia antamalla saadaan väestötiheys kotouttamistasolle. 40 000 hlö/km² on saavutettavissa helposti. Vain siten raamatullinen lähirakkaus voi toteutua tarkoitetulla tavalla.
Galatalaiskirje:
5:14 Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi."

Post has attachment
Hesari uudisoi vanhaa asiaa: https://www.hs.fi/paivanlehti/30122017/art-2000005507271.html
Pienet ydinvoimalat herättävät keskustelua jo Suomessakin – VTT:n mukaan ydinvoima sopisi kaukolämmön tuotantoon pääkaupunkiseudulla.

Kun nyt vaan joku pystyisi arvioimaan mikä monista kehitelmistä on se paras. Tai ainakin toimiva. Teniliiton (S Hassi) valintaa Loviisaan remontoitiin vuosia ylitse arvioiden. OL3 tilattiiin vihreiden halltuskaudella. Ei ihan kaikkein viisaimpia hankintoja. Paitsi jos halutaan opiskella ydivoimatekniikkaa oikein perusteellisesti kantapään kautta. No hyvä - ostellaan ydisähköä sitten naapureilta. Jäähän niille sitten jätteetkin - taivasalle sateeseen tuhanneksi vuodeksi.

Pieni ydinvoima reaktorit(Päivitetty marraskuu 2017)
"Suuri kiinnostus pieniin ja yksinkertaisiin yksiköihin sähkön tuottamiseksi ydinvoimasta ja prosessilämmöstä.
Tämä kiinnostus pienten ja keskisuurten ydinvoimaloiden reaktoriin vaikuttaa sekä halukkuuden vähentää pääomakustannusten vaikutusta että tarjota valtaa pois suurista verkkojärjestelmistä."

Teknologiat ovat lukuisia ja hyvin erilaisia.." http://www.world-nuclear.org/information-library/nuclear-fuel-cycle/nuclear-power-reactors/small-nuclear-power-reactors.aspx

Post has attachment
Professori Holmberg palkitaan 20. joulukuuta kitkatutkimuksen "Nobel-palkinnolla" eli Tribology Gold Metal Award -tunnustuksella.
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kitkan-vahentaminen-auttaa-taistelussa-ilmastonmuutosta-vastaan-vtt-tutkii-kitkan-vahentamiskeinoja/6698448#gs.BaJlobE
– Energiaa säästyy, kun me voimme laittaa koneisiin ja laitteisiin liukkaampia pintoja ja laitteet käyttävät vähemmän energiaa. Sitä kautta tulee vähemmän kasvihuonepäästöjä ja se vaikuttaa suoraan ilmastonmuutokseen, kertoo Teknologian tutkimuskeskus VTT:n professori Kenneth Holmberg.

Formula 1 moottorin mäntien kitkan hallinta Mersulla on ehkä koneen ylivoiman salaisuus. Polttomoottorissa on kymmeniä pienempiä kitkahäviöitä. Ranskalaiset (PSA - konserni) kehitteli magneettilaakeria jossa kitkapinnat pysyvät erillään toisistaan. Tehokas erityisesti tyhjiössä kun ilmakerroskaan ei ole mukana lämpiämässä.
Wait while more posts are being loaded