Post has shared content
  НЕЋУ ПРОДАЈУ .....
Продаја Телекома или уштројавање ради подјармљивања

“Ко купује оно што му баш не треба,
продаваће оно што му треба”.
Народна пословица
Мучне су ове речи из наслова, тешке за изговор. Јарам се много лакше чита, трпи и носи. А, да би јарам потпуно и без отпора прихватили најпре стаду уштроје свест (јер мушкост нема) да се онда без отпора послушно ја... #Србија јарам, Телеком

http://www.srbijadanas.net/prodaja-telekoma-ili-ustrojavanje-radi-podjarmljivanja/

Post has shared content

Post has attachment
Вучић је најавио да ће већина предузећа у државном власништву бити приватизована, а међу којима су Телеком и Електропривреда Србије (ЕПС). Он је најавио почетак приватизације Телекома у првих 100 дана владе, као и да би у ЕПС до краја следеће године могао да уђе мањински партнер.
- На тај начин би се повећала вредност ЕПС-а, за случај да се одлучимо да је продамо на берзи, што би могло да се деси 2016. - рекао је Вучић.
Када су у питању Железнице Србије, будући премијер је казао да део предузећа који се бави превозом робе треба приватизовати, али да ће превоз путника остати у државном власништву.
За државно предузеће Лутрију Србије, Вучић је казао да већ постоје страни партнери који су заинтересовани да купе лиценцу за организовање игара на срећу. Према његовим речима, од продаје лиценце инкасирао би се добитак од 100 милиона евра.
Говорећи о Србијагасу, он је казао да за лоше резултате те компаније није криво само лоше руковођење, већ и објективне околности попуту цене гаса и ненаплативих потраживања.
- Под хитно треба извршити реструктурирање Србијагаса како би могла да постане профитабилна компанија - рекао је Вучић.
Према његовим речима, РТБ Бор је највреднија компанија у истчној Србији, али има проблем лошег менаџмента.
- Потребно је променити регулаторни оквири како би се извршила приватизација РТБ Бора и његова цена приликом продаје повећала - поручио је Вучић и додао да ће значај Бора потенцијално расти, због експлоатације руде у источној Србији.
Он је казао да до средине године треба да почне приватизација Дунав осигурања, као и почетак решавање проблема банака у државном власништву, за који очекује да се заврши до краја године.
Wait while more posts are being loaded