Post has attachment
Tiada yang mustahil bagi Allah swt. Yang penting kita kena yakin dan bersangka baik dengan Allah swt.
.
#allahuakbar
#alhamdulillah
#maduborneo
#maduasli
Photo

Post has attachment
Selama ini kita mendengar bermacam-macam jenis madu di pasaran. Semua pengeluar atau pengedar memberi kenyataan bahawa madu mereka madu asli.
.
Skrg saya telah menemui satu jenama madu yg sy yakin mmg asli. 100% di jamin pure dan natural. Kenyataan ini berdasarkan...
+ Ada bee farm sendiri
+ Ada kilang GMP sendiri
+ Ada sijil Halal
+ Ada kelulusan KKM
+ Banyak lagi...
.
Oleh itu, saya berani kembalikan wang anda 100% dalam tempuh 30 hari sekira nya Madu Borneo ini tidak asli.
.
#maduborneo
#borneohoney
#maduasli

Post has attachment
1/5/2017 Hari Pekerja
Sepanjang kehidupan, kita mungkin bekerja untuk diri sendiri dan majikan.
-
Apa kata mulai hari ini dan saat ini kita ubah kepada bekerja kerana dan untuk Allah swt.
-
#allahuakbar
#alhamdulillah
#maduborneo
#madu
#madulebah
#maduasli
Photo

Post has attachment
MADU LEBAH SEBAGAI PENAWAR KEPADA MANUSIA.

Didalam Al-Qur’an ada diceritakan oleh Allah swt tentang Lebah dan Madu iaitu Surah An-Nahl (Lebah) ayat 68-69.
 
وَأَوْحَى رَبُّكَ إِلَى النَّحْلِ أَنِ اتَّخِذِي مِنَ الْجِبَالِ بُيُوتًا وَمِنَ الشَّجَرِ وَمِمَّا يَعْرِشُونَ (68) ثُمَّ كُلِي مِنْ كُلِّ الثَّمَرَاتِ فَاسْلُكِي سُبُلَ رَبِّكِ ذُلُلًا يَخْرُجُ مِنْ بُطُونِهَا شَرَابٌ مُخْتَلِفٌ أَلْوَانُهُ فِيهِ شِفَاءٌ لِلنَّاسِ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآَيَةً لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ (69)

“Dan Rabbmu mengilhamkan kepada lebah: ‘Buatlah sarang-sarang di bukit-bukit, di pohon-pohon kayu, dan di tempat-tempat yang dibikin manusia.’ (QS. 16:68) Kemudian makanlah dari tiap-tiap (macam) buah-buahan dan tempuhlah jalan Rabbmu yang telah dimudahkan (bagimu). Dari perut lebah itu keluar minuman (madu) yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat obat yang menyembuhkan bagi manusia. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda (kebesaran Rabb) bagi orang-orang yang memikirkan. (QS. 16:69)” (an-Nahl: 68-69).

Imam Abu `Abdullah Muhammad bin Yazid bin Majah al-Qazwaini dalam Sunannya, dari Abdullah bin Mas’ud, dia bercerita, Rasulullah bersabda:
“Hendaklah kalian berpegang pada dua penyembuh, yaitu: Madu dan Al-Qur’an.”
Sanad hadits ini adalah jayyid, yang diriwayatkan sendiri oleh Ibnu Majah sebagai hadits marfu’.
-
Allah berfirman yang artinya: “Kami turunkan dari al-Qur’an sesuatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman." (QS. Al-Israa’: 82).

Photo

Post has attachment
The Healing Power Of Honey
Photo

BIODATA

Assalamualaikum wbt...
.
Nama saya Mohd Rosli Mat Latip. Dilahirkan pada 01hb Disember 1961 di Kampong Galau, Negeri Sembilan dan dibesarkan di Kulim, Kedah. Mendapat pendidikan awal di Sekolah Stowell, Bukit Mertajam. Kemudian sambung belajar di sekolah menengah High School, Bukit Mertajam.
.
Sementara saya menunggu keputusan MCE masa tu, ayah saya menghantar saya ke Pondok Abu Talib Patah di Pantai Dalam, Kuala Lumpur. Kemudian berpindah ke Kampong Kemensah, Hulu Kelang. Dari umur 17 tahun (1978) sehingga lah beliau meninggal dunia pada 2010. Saya bersama beliau lebih dari 30 tahun.
.
Saya bukan ulamak dan juga bukan ustaz. Memang saya tidak bertauliah untuk mengajar ilmu ketuhanan tetapi sebagai makluk Allah, saya bertanggung jawab untuk ingat mengingati sesama insan supaya kita lebih dekat dengan Allah dalam apa jua keadaan.
.
Walaubagaimana pun, untuk menyampaikan ilmu ketuhanan ni ada 2 jenis.
1. Ilmu yang boleh disampaikan dan
2. Ilmu yang tidak boleh disampaikan

“Aku telah hafal dari Rasulillah dua macam ilmu, pertama ialah ilmu yang aku dianjurkan untuk menyebarluaskan kepada sekalian manusia yaitu Ilmu Syariat. Dan yang kedua ialah ilmu yang aku tidak diperintahkan untuk menyebarluaskan kepada manusia yaitu Ilmu yang seperti “Hai’atil Maknun”. Maka apabila ilmu ini aku sebarluaskan niscaya engkau sekalian memotong leherku (engkau menghalalkan darahku). (HR. Thabrani)
.
“Sesungguhnya sebagian ilmu itu ada yang diumpamakan seperti perhiasan yang indah dan selalu tersimpan yang tidak ada seoranpun mengetahui kecuali para Ulama Allah. Ketika mereka menerangkannya maka tidak ada yang mengingkari kecuali orang-orang yang biasa lupa (tidak berzikir kepada Allah)” (H.R. Abu Abdir Rahman As-Salamy)
.
Alhamdulillah.

Post has attachment
Photo

Assalamualaikum wbt

ILMU bukan terletak pada serban nya yang besar atau pada jubah nya yang labuh tapi ILMU seseorang terletak pada akal nya. Yang membezakan seorang manusia dengan seorang manusia yang lain adalah ILMU. Jadi jangan pandang seseorang itu hanya pada zahir nya sahaja.

TERAPI JIWA adalah satu ilmu untuk kita mendekatkan diri kita pada ALLAH swt. Kita nak tanamkan rasa CINTA kita pada ALLAH. Apa saja yang kita buat dimuka bumi ini niat kita adalah kerana ALLAH swt. ALLAH adalah penyelesaian kepada semua masalah. Kita bermula dengan ALLAH dan kita sudahi dengan ALLAH, tiada yang lain hanya ALLAH swt.

🌼 Kembali kepada FITRAH.
🌼 Kembali ke jalan SUNNATULLAH.
🌼 Orang yg beriman adalah orang yang CINTA pada ALLAH.
🌼 SYUKUR adalah pengubat kepada penyakit hati.
🌼 Sebaik-baik manusia adalah yang paling bermanfaat bagi orang lain.


Post has attachment
Photo

Post has attachment
Photo
Wait while more posts are being loaded