Post has attachment
Het stemmen op de LD29 games is gedaan. Hier zijn de resultaten van Escave! (zie afbeelding)

Om deze getallen wat duiding te geven:
- Er deden 1004 deelnemers mee aan de Jam
- Elk onderdeel kreeg een score van 0 tem 5
- Coolness is een indicatie van het aantal gekregen tov gegeven stemmen (100%=max)

Nog een aantal extra statistieken:
- We kregen in totaal 97 stemmen
- We kregen 55 comments
- De webversie is 275 keer gespeeld

Niet slecht voor een eerste deelname :)
Photo

Sorry voor de stilte de laatste weken. Ik heb het resultaat van jullie Ludum Dare eens bekijken: ERG knap. Proficiat!

Ludum Dare PM:

Er is nu een week verstreken sinds we mee gedaan hebben aan Ludum Dare 29 en aan de reacties te zien is ons spel een veel groter success dan ik eerst gedacht had.

Net als de rest had ik eerst mijn twijfels bij het vormen van een team van 4, zeker omdat (op enkele tutorials na) we nog nooit met Unity gewerkt hadden. Beide keuzes bleken in ons voordeel te zijn uiteindelijk; het teamwerk verliep vlot en dankzij Unity konden we ons meteen richten op het programmeren van de spel-logica en interactie.

Wat me wel is opgevallen is dat een spel maken en een gebruikersinterface op veel vlakken gelijkaardig is. Een les die bijvoorbeeld op beide van toepassing is, is om de gebruiker duidelijke feedback te geven op zijn acties. Het spel begon echt leuk aan te voelen zodra we de impact-effecten toevoegden waarmee men kon zien of een schot geraakt had of niet.

Indien we het spel opnieuw zouden maken zou ik proberen om de visuele stijl wat meer consistent te maken. Dit is een opmerking die vaak terugkomt in de commentaren en in termen van vorm, kleur en detail zijn de elementen van het spel inderdaad bijna allemaal verschillend. De schade-indicator zo ook wat groter mogen aangezien veel spelers deze blijkbaar niet opmerken. Buiten deze relatief kleine aanpassingen ben ik echter tevreden over wat we vorig weekend gemaakt hebben en ik ben blij dat we dit hebben kunnen doen. Net als de rest heb ik ook zin om deel te nemen aan de volgende Ludum Dare.

Post has attachment
Livestream of TimTipGames playing (and enjoying) our game
Photo

Ludum Dare 29 - ervaring:

Ik had nog nooit aan een hackaton meegedaan en nog nooit had ik aan games development gedaan. Omdat Simon in een van de vorige posts zei dat hij het liefst in unity zou werken heb ik hier een tutorial van gedaan en was er vrij vlot mee weg. Zo heb ik gemerkt dat na bijna 5 jaar aan de universiteit studeren ik heel vlot overweg kan met nieuwe talen en tools.

Ik had trouwens ook nooit verwacht dat we na 3 dagen deze prestatie neergezet gingen hebben. We hebben elke dag zo'n 12 uur bezig geweest en elke minuut ervan zijn we alle 4 bezig geweest aan het project. Daarbij vind ik onze keuze om met 4 te werken een goed idee. Ik geloof niet dat we anders dit resultaat konden behalen.

Ik ga zeker nog eens mee doen aan een hackaton en aan Ludum Dare. Maar ik vraag me af waar ik ooit nog zo'n goed team kan vinden!

Post has attachment
The official link to our LudumDare29 entry!

Post has attachment

Ludum Dare 29 (Beneath the Surface)  - Postmortem:

Kort samengevat:
de beste drie dagen die ik ooit gespendeerd heb aan een project in de cw-opleiding.

Iets meer uitleg:
Zaterdagochtend besloten we om in een team van 4 te werken. Terwijl ik eerst nog twijfels had over de efficiëntie hiervan, bleek dit een erg goed beslissing geweest te zijn. De sfeer tijdens de drie dagen was erg goed en we zijn erin geslaagd steeds iedereen nuttige dingen te laten doen zonder teveel code-conflicten te veroorzaken.
Op vlak van planning en ontwerp denk ik dat we een goede balans gevonden hebben tussen aan de ene kant een spel te maken met leuke features en aan de andere kant tijd genoeg te hebben om die features genoeg uit te werken en te testen. Elke dag hebben we ongeveer 12u gewerkt (en er niet voor gekozen om ergens 'een nachtje door te doen'). Achteraf was ook dit een goede keuze: zo bleef iedereen fris en gemotiveerd tot de laatste dag.
Ik ben trots op ons uiteindelijke resultaat, en ben redelijk verrast dat we dit op drie dagen hebben klaargespeeld. De volgende drie weken wordt er gestemd op LudumDare, maar we zijn nu al zeker dat we de vote-selectie zullen overleven (je moet minstens 20 votes hebben). We hebben ook al erg leuke reacties gekregen op de LD-site. My personal favorite: "That was a really great game. It was a lot of fun playing through the waves and hoping to survive with low energy. [...]".

Volgende LD doe ik zeker weer mee!

LD ervaring:

Mijn bevindingen komen in grote lijnen overeen met wat Simon eerder al zei. 

Ik keek er in het begin een beetje tegenop om drie dagen op te geven aan LD, maar achteraf bekeken was het leuk om even weg te zijn uit thesis-land.

Ik had ook verwacht in twee groepen van twee te werken, maar die verwachting bleek na een half uur onterecht. Ik denk dat dat positief is uitgedraaid: het eindresultaat is waarschijnlijk veel beter dan wat een groep van twee had kunnen maken.

Ik heb ook het gevoel dat ik veel bijgeleerd, vooral over de graphics kant van onze specialisatie. De zaken die in CG aan bod komen eens in de praktijk omzetten was echt tof.

Drie dagen aan een stuk twaalf uur ergens mee bezig zijn gaat uiteraard met ups en downs, maar gisterenavond was ik best wel trots op het eindresultaat. De reacties op onze LD-entry pagina versterken dat gevoel.

Het feit dat het in drie dagen gemaakt is, heeft er wel voor gezorgd dat de kwaliteit van de code niet altijd geweldig is. Do it fast was vaak belangrijker dan do it good... 

Busy with final playtesting (fun work)!
Wait while more posts are being loaded