Post has attachment
Het verslag van het werkgroep- en communityoverleg van 12 juni 2017 is beschikbaar.

Post has attachment
Op 16 juni 2017 gaven Kirsten Veelo (SURFnet) en Joachim Rijsdam (Universiteit Leiden) op HO Link 2017 de presentatie 'Onderwijsdata ontsluiten via Open Onderwijs API, een praktijkcase’. Kirsten gaf een inleiding over de Open Onderwijs API en achtergrondinformatie over het project. Joachim lichtte de toepassing van Open Onderwijs API bij Universiteit Leiden toe, beschreef de aanleiding en werkzaamheden die verricht worden om Open Onderwijs API te implementeren. Ten slotte stonden zij beiden stil bij wat Open Onderwijs API mogelijk kan maken om onderwijs(logistieke) processen te verbeteren. De presentaties zijn te bekijken via:

https://www.slideshare.net/HOlink/onderwijsdata-ontsluiten-via-open-onderwijs-apipraktijkcase-holink-2017

https://www.slideshare.net/HOlink/onderwijsdata-ontsluiten-via-open-onderwijs-apipraktijkcase-1-holink-2017

Post has attachment

Post has attachment
Wat is het verschil tussen de endpoints faculty en educational department in v2? Wanneer gebruik je de een en wanneer de ander?

Ik heb de documentatie bekeken.

faculty
https://rawgit.com/open-education-api/specification/v2/docs.html#tag/faculties met als omschrijving "The organizational parts of an organization."

en

educational departments
https://rawgit.com/open-education-api/specification/v2/docs.html#tag/educational-departments met als omschrijving "The educational departments of an organization"

Ze lijken bijna hetzelfde te omschrijven.


Post has attachment

Post has attachment

Het volgend community- en werkgroepoverleg staat gepland op maandag 15 mei 2017 van 14:00-16:30 uur bij SURFnet in Utrecht.

Iedereen met interesse in Open Onderwijs API is welkom.

Aanmelden kan via info@openonderwijsapi.nl

Post has attachment
De HU is bezig het ontwerp voor de OOA courseresults en testresults definitief te maken. Op basis van de swagger (http://api.openonderwijsapi.nl/v1/docs/#!/courseresults) gepubliceerd via de openonderwijsapi.nl site is het HU implementatie ontwerp afgeleid. In deze API waren (in tegenstelling tot het FO document) enkel API base sets gedefinieerd die gelijk het behaalde resultaat gaven.

In de nu gepubliceerde nieuwe swagger versie via de nieuwe GitHub site zie ik o.a. onderstaande wijzigingen t.o.v. de eerder gepubliceerde swagger.
- Bij courseresults is er nu sprake van een base set en een specific set.
- Bij testresults is er nu sprake van een base set en een specific set.

Vraag is wat is het doel van de base set? Ik zie het enkel als heel complex maken van een uitvraging. Eerst vraag je om de cursuslijst (pagina van 10 items), vervolgens ga je één voor één de cursusresultaten opvragen, en als je de cursusomschrijving wilt om de cursuscode interpreteerbaar te maken vraag je nog eens één voor één via de courses API de omschrijving op. Voor het presenteren van 10 cursusresultaten zijn zo 21 API calls nodig. Is dit zo gedaan om compliant te zijn met de Open API standaard?

Waarom zoveel acties i.p.v. de gevraagde pagina met 10 resultaten sturen inclusief label informatie. Ik ervaar de nieuwe swagger als een stap achteruit. Wellicht dat ik de klepel niet zie.

Mijn vraag is met wie ik contact kan opnemen om ervaring uit te wisselen over:
- Implementatie van de API's courseresults en testresults conform het API 1.0 FO. (nut en zin van de baseset API)
- Instelling(en) die gekozen hebben voor een Onderwijs API met een afwijkend scenario. Hoe ziet hun API eruit?

Hogeschool Utrecht is bezig de Open Onderwijs API's Courses, Courseresults en Testresults te ontsluiten met als bronsysteem Osiris. Zijn er andere die al ervaring hebben met de OOA in combinatie met Osiris?
Wij hebben nu een data analyse uitgevoerd op basis van de Osiris Webservices. Ik ben op zoek naar iemand om een review te doen op onze analyse.

Daarnaast ben ik nieuwsgierig naar sommige gemaakte keuzes zoals:
- Waarom is cursusjaar niet opgenomen?
- Waarom zijn er geen limieten op uitvragingen mogelijk (of opgeven als je meer als de default van bijvoorbeeld 15 wilt)?
De vraag alle cursussen levert een hele grote output.
Alle toetsresultaten levert bij een 4-jarige studie ook veel output op.

Zijn er nog vergaderingen gepland? De Hogeschool Utrecht wil hier graag aan deelnemen.

Tot slot ben ik benieuwd wie de drie eerder genoemde API's al volgens de OOA 1.0 standaard hebben geïmplementeerd.

Beste allen,

Ik vroeg mij af of er een relatie is tussen de OpenOnderwijs API en IMS OneRoster. Er lijkt overlap tussen beide specificaties te zijn dus ik ben benieuwd of er door de werkgroep naar OneRoster is gekeken. Zo ja, wat waren jullie bevindingen.

Gr, Mark
Wait while more posts are being loaded