Post has attachment
DEFININT MODELS D'INTERVENCIÓ EN JOVENTUT, ADOLESCÈNCIA, INFÀNCIA...
*********************************************************************
Aquest és un tema que considero clau, nosaltres l'estem treballant per al nostra projecte "No perdis el Nord!" http://salut.pallarssobira.cat, i pensem que caldria fer (i estariem molt interessats en col·laborar-hi) aquesta feina de revisar com estem abordant diversos aspectes amb els joves (joves adolescents i joves adults, però sobretot amb els primers) i definir uns criteris comuns, uns objectius compartits, unes metodologies i uns indicadors de control compartits per tal de definir un marc/model d'intervenció amb el qual poguem contrastar la nostra pràctica i validar-la o esmenar-la.

Aquests documents de Jaume Funes tenen aquesta pretenció i apunten en aquesta direcció. Tot i que encara es queden curts pel meu gust.. ; ) Recomano sobretot els referents a la Diputación de Guipuzkoa. També em sembla interessant tenir en compte com entrellaçar models d'intervenció entre diverses etapes i transicions (infància > adolescència > joventut > adultesa...)

Post has attachment
IPSUM - Suport a l'orientació per l'aprenentatge al llarg de la vida
**************************************************************
IPSUM està al servei de totes les persones que volen iniciar o continuar un itinerari d’aprenentatge i necessiten orientar-se davant les diferents opcions educatives i formatives. IPSUM també es posa a l’abast dels professionals de l’orientació com a recurs específic pels serveis d’orientació.

Aquesta iniciativa respon a un doble repte, d’una banda fer accessibles a tothom les noves tecnologies aplicades a l’àmbit de l’orientació i l’aprenentatge, per que puguin utilitzar-les de forma autònoma. D’altre, oferir una eina per a l’orientació que aspira, de manera innovadora, a ser una aportació perquè les persones, el món educatiu I el teixit empresarial puguin establir sinergies encaminades a promoure l’aprenentatge al llarg de la vida.

Post has attachment
He creat una col·lecció que aniré completant amb les eines web que trobo més interessant i útils per a la nostra feina d'Oficina Jove... ; )

#webapps

La podeu trobar a: https://plus.google.com/collection/sULXfB

Post has attachment
Eina d'identificació per al desenvolupament de la competència social
*********************************************************
Interessant aportació (encara no l'he llegit però ; ) per contribuïr a revisar els propis models d'intervenció amb adolescents...

Post has attachment
Bona iniciativa de la DGJ, amb col·laboració de companys/es ; )

Guia per al desenvolupament opertatiu de la qualitat de l'atenció jove
**********************************************************************

# Descripció:
La Guia proposa un sistema de gestió de la qualitat de l'atenció jove a través d'uns processos de treball comuns als serveis d'informació, orientació i assessorament juvenil que formen part de la Xarxa Catalana de Serveis d'Informació Juvenil (XNEJ).

# Com fer servir la Guia?
La Guia inclou un mapa de processos de treball en el qual es representen les principals actuacions que es realitzen als serveis d'informació, orientació i assessorament juvenil a tres nivells: processos estratègics, processos operatius i processos de suport. Concretament, el document desenvolupa quatre processos de treball, del tipus operatiu, que són:
1. PO-01 Detecció de necessitats, interessos i tendències
2. PO-02 Gestió de la informació
3. PO-03 Dinamització de la informació
4. PO-06 Orientació i assessorament

# Objectius:
- Millorar els procediments d'atenció de les persones joves establint uns criteris de qualitat compartits per tots els serveis d'informació, orientació i assessorament juvenil d'àmbit català.
- Donar eines als serveis d'informació, orientació i assessorament juvenil per tal que puguin incorporar aquests criteris de manera eficient i coordinada.
- Gestionar amb el màxim d'efectivitat, eficiència i transparència els serveis oferts a les persones joves.
- Millorar la imatge i el reconeixement dels serveis d'informació, orientació i assessorament juvenil en relació a d'altres departaments i agents.

Si voleu, ara quan acabi la convocatòria seria interessant compartir els respectius projectes i/o accions de Garantia Juvenil per conèixer-los i aprendre els uns dels altres, coordinar-nos, etc...

Com ho veieu? ; )

Salut!

Post has attachment
Bones companys/es tècnics/ques de Joventut de la província de Lleida!

Pels que no esteu de vacances... tenim interès en mapejar espais joves, espais de creació, fabriques de les arts, etc per identificar els models que més ens inspirin. I si tot va bé fer una visita insitu a alguns dels que acabem escollint. 

Algú s'anima a fer-nos arribar propostes d'espais a mapejar? Algú s'anima a venir a visitar-ne alguns?

Exemple d'espais:
- Fabra i Coats de BCN: http://fabraicoats.bcn.cat/ca/fabricadecreacio
- CASA BAUMANN de Terrassa: http://casabaumann.cat/
- Ateneu de 9 Barris: http://www.ateneu9b.net/qui-som/els-espais
- Roca Umbert de Granollers: http://rocaumbert.com/lafabrica/mapa/

Si la cosa pren cos ja habilitarem un espai de discussió més adequat... si convé

Salut, Aram

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded