Post has attachment
Az Életmentő kártya alapötlete az I.C.E. (In Case of Emergency) kód, amelyről 2013. februárjában a TV2 Tények című műsora is beszámolt.

2005-ben egy brit mentős ötletével indult el a rendszer. Mára a világ számos országában nem csak a telefonokban alkalmazzák a kódot, hanem egy kártyát tartanak maguknál az emberek, amelyen fontos egészségügyi információk, és ez értesítendő személyek elérhetőségei is szerepelnek. Így a kártya kettős szerepet tölt be: egyrészt tartalmazza az esetleges betegségeket, allergiát, gyógyszer érzékenységet, másrészt a baj esetén értesítendő személyek nevét, és telefonszámát.

Leírás:

Ha a családban valakit baleset ér, vagy bármilyen rosszullét fordul elő, sokszor másodperceken múlik az élete. Nem mindegy, hogy aki a segítségére siet, megkapja -e az illetőről a szükséges információkat.


Az ICE (In Case of Emergency) egy nemzetközileg elfogadott, és ajánlott kártya.

Az Életmentő kártya a legszükségesebb információkat tartalmazza, így aki a rosszul lett, vagy balesetet szenvedett személyt megtalálja, azonnal tisztában lesz a kártya tulajdonosának esetleges betegségével, gyógyszer érzékenységével, és azonnal értesíteni tudja a kártyán megjelölt személyt.

A családtagok értesítéséig eltelt idő nagyon fontos! Akinél Életmentő kártya van, biztos lehet benne, hogy a családnak nem kell körbetelefonálni a családot, barátokat, ismerősöket, kórházakat, stb. Időt, és nem utolsó sorban pénzt spórolunk vele. A bajban bizony óriási jelentősége van.

Az orvosok is megkönnyebbülnek, hiszen a megtalált személyről azonnal tudják, hogy esetleg betegsége, allergiája, gyógyszer érzékenysége van.

Csak néhány példa a teljesség igénye nélkül:

- Ha az utcán rosszul lesz egy epilepsziás, sokszor azt hiszik róla, hogy ittas, pedig rohama van!
- Ájulás esetén nem kell találgatni, hiszen ott lehet a kártyán az ok: pl. magas vérnyomás, szívbetegség
- Csípés esetén ott lehet a kártyán, hogy a bajba jutott személy pl. darázs csípésre allergiás

Ha családtagjával, gyermekével, vagy épp szüleivel bármi történik, segít az Életmentő kártya, hiszen a kártyán ott az Ön elérhetősége!

Nem véletlen, hogy a világ legtöbb országában ajánlják a kártyát, és hálásak érte a mentősök, és a  családtagok is!

Az Életmentő kártya bankkártya nagyságú, mindkét oldalán fontos információkkal.

Minden adatot tartalmaz, készre gyártjuk, lamináljuk, így ez vízálló, nem gyűrődik meg, így hosszú idő után is minden adat látható rajta. A kártya vastag, 2 oldalas, fényes fotópapírra készül. Akár egy életen át használható. Cserélni csak akkor kell, ha az adatokban változás van.

Megrendelés: http://eletmentokartya.web-aruhaz.com
Wait while more posts are being loaded