Post is pinned.Post has attachment
OBAVJEŠTENJE

Poštovane kolegice i kolege,
kako je ostalo još malo do Elektrijade organizatori zahtjevaju uplatu. USFET nažalost nije uspio skupiti cijelokupnu sumu, kao što je na početku planirano, tako da smo prinuđeni povećati uplate za učesnike. S obzirom da okolni fakulteti naplaćuju minimum 80KM za prevoz, USFET se odlučio na svotu od 50KM. Dakle, potrebno je da SVI učesnici uplate 50KM. To znači da nauka plaća 50KM, a sport i turisti 300KM, po osobi. Ukoliko skupimo ovaj novac nekim slučajem, kao što je to prvobitno planirano, novac za prevoz će biti regularno vraćen svim učesnicima.

SVE UPLATE JE POTREBNO IZVRŠITI DO 6.5.2016.
Uplate vršiti na žiro račun kod SBERBANK banke: 1404011130002062
sa naznakom "za Elektrijadu".
Photo

Udruženje studenata Fakulteta elektrotehnike u Tuzli ove godine organizuje pripremne časove za prijemni ispit na FET. Pripreme će držati istaknuti studenti Fakulteta elektrotehnike i/ili asistenti ovisno od broja prijavljenih. Radit ćemo u manjim grupama kao na instrukcijama (do 10 ljudi) tako da se što bolje obradi gradivo. Cjelokupno gradivo smo podijelili na 5 oblasti a svaku oblast radimo po 2-3h ovisno od grupe i broja urađenih zadataka. Časovi neće biti besplatni nego će se plaćati 15KM po oblasti. To znači da je cijena instrukcija 15KM po oblasti a ne po satu. Učenici mogu odlušati svih 5 oblasti ili samo one koje izaberu po dogovoru sa vođom grupe.

Prijave na časove su kod kolega Nusmir Mekić i Adis Nukić, na mail usfet@fet.ba i nusmir.mekic@fet.ba kao i u facebook grupi „Pripreme za prijemni USFET 2016“ (https://www.facebook.com/groups/1619675764945726/) .

Sve ostale informacije na navedenim kontaktima a pripreme počinju sa formiranjem i dogovorom prve grupe.

Post has attachment
SPONZORI USFET-a: DCCS Tuzla

DCCS GmbH je poznata softverska kompanija sa preko 20 godina postojanja. Sjedišta se nalaze u Grazu, Beču, Wels i Stuttgartu gdje rade na razvoju i konsaltingu softverskih rješenja, uglavnom za njemačko govorno područje. Kao bivša članica Daimler grupacije uglavnom su fokusirani na autoindustriju. Neki od naših klijenata su Daimler/Mercedes, BMW, Magna i mnogi drugi.

DCCS Tuzla podržava studente Fakulteta elektrotehnike te su odlučili pomoći USFET-u odlazak na Elektrijadu.
Photo

Post has attachment
SURADNICI USFET-a: Dizajn Studio MIS

Dizajn Studio MIS sa uspjehom obavlja svoju djelatnost već 18 godina. Od samog početka fokus je bio usmjeren ka digitalnoj štampi i maksimalnoj podršci klijentima u pronalaženju najkvalitetnijih dizajnersko-grafičkih rješenja uz poštivanje njihovih zahtjeva i želja. Usmjeravajući raspoloživa sredstva u unapređivanje proizvodnih kapaciteta, proširenje asortimana usluga, te prateći aktuelne trendove u svijetu, uspjeli smo da našim klijentima ponudimo i obezbijedimo kvalitetna rješenja u okviru poslovanja koji zahtijevaju usluge grafičkog i web dizajna, i naravno, digitalne štampe.

Ove godine Dizajn Studio MIS je odlučio da pomogne USFET-ov odlazak na Elektrijadu te je uradio visokokvalitetan promotivni materijal za nas. Nadamo se nastavku pozitivne suradnje na što više projekata.
Photo

Post has attachment
SPONZOR USFET-a: UMEL Dalekovodmontaža Tuzla

Osnovne djelatnosti preduzeća Umel Dalekovodmontaža Tuzla odnose se na projektovanje, proizvodnju, izgradnju (građevinske, montažne i elektro montažne radove) dalekovoda, podzemnih kabl vodova i transformatorskih stanica naponskih nivoa od 0,4 do 400 kilovolti isto kao i telekomunikacijskih projekata (SCADA, antenski stubovi, optičkih užeta i kablova na dalekovodima i trafostanicama uz stručna spajanja i mjerenja).
Umel Dalekovodmontaža doo Tuzla takođe proizvodi željezno-rešetkaste stubove za sve naponske nivoe od 0,4 do 400 kilovolti, stubne trafostanice, nosače aparata i portala u trafostanicama svih naponskih nivoa i prema standardima EN i IEC. Takođe vrši proizvodnju stubova žičara različitih namjena kao i antenskih stubova.
Za potrebe rada na terenu Umel Dalekovodmnotaža doo Tuzla ima posebane timove stručnjaka i montera, koji svojom specijaliziranom opremom i znanjem izvode radove građevine i elektromontaže u svim klimatskim uslovima i na svim terenima.
Photo

Post has attachment
SURADNICI USFET-a TRANS TURIST DD TUZLA:

Dioničko društvo «TRANSTURIST» dd Tuzla je osnovano daleke 1947. godine. Osnovna djelatnost društva je prevoz putnika u domaćem i međunarodnom, linijskom i vanlinijskom prevozu putnika. Kroz vrijeme su razvijane i druge djelatnosti tj. pružanje usluga Autobusne stanice u Tuzli, održavanje, servisiranje i popravka vozila i pružanje turističkih usluga.

Trans Turist Tuzla je sa USFET-om napravio dogovor te su naši službeni prevoznici i organizatori svih putovanja studenata Fakulteta elektrotehnike u Tuzli. Ove godine naše prvo putovanje je na Elektrijadu u Rimini. Nadamo se uspješnoj suradnji i realizaciji što više putovanja.
Photo

Post has attachment
Predstavljamo vam BICOM SYSTEMS, zlatnog sponzora našeg udruženja:

Post has attachment
Fakultet elektrotehnike u Tuzli i Udruženje studenata Fakulteta elektrotehnike u Tuzli je danas imalo priliku ugostiti svoje kolege sa Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu. Priliku da obiđe naš fakultet, Termoelektranu u Tuzli, te firmu Deling d.o.o. danas je imalo 40 studenata Elektrotehničkog fakulteta iz Sarajeva sa usmjerenja Energetike i Automatike i elektronike.

Post has attachment
OBAVJEŠTENJE

Ostalo je još 5 mjesta za učešće na Elektrijadi ove godine. Ukoliko ima zainteresovanih da idu sa nama, trebaju da se odmah danas jave na mail: usfet@fet.ba kako bi mogli dogovoriti detalje.
Photo

Post has attachment
USFET poziva studente na ljetnu praksu "Coke Summership":
Pod sloganom „Radost, entuzijazam, učenje i timski rad“, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo 5. aprila predstavila je program studentskih ljetnih praksi Coke Summership 2016 za Bosnu i Hercegovinu.
Upravljanje projektima, vještine prezentiranja, liderske sposobnosti, poslovna komunikacija i efikasno upravljanje vremenom te prodaja i marketing samo su neke od oblasti u kojima će se polaznici programa Coke Summership imati priliku usavršavati.
Mogućnost prijave za program imaju svi studenti treće i četvrte godine, apsolventi, diplomci koji su studije završili u prethodne dvije godine, kao i polaznici master studija akreditovanih univerziteta u Bosni i Hercegovini.
Svi zainteresovani studenti koji žele povećati šanse za zaposlenje i steći dodatna znanja uz zanimljivo ljeto mogu ispuniti prijavu i online test od 5. aprila do 15. maja na web-stranici www.cokesummership.ba.
Tokom šestosedmičnog programa studenti će sticati iskustvo radeći tri dana sedmično na konkretnim projektima s mentorima i provodeći dva dana na interaktivnim predavanjima i radionicama. Putem ovog programa Coca-Cola HBC Bosna i Hercegovina nastavlja na praktične i primjenjive načine mladima pružati raznovrsna poslovna znanja i nova iskustva.
Prijave će pratiti period selekcije kandidata, a odabrani studenti pohađat će program Coke Summership tokom jula i augusta. Nakon završene prakse, svi studenti će dobiti potvrdu o završenoj praksi i ući će u bazu za potencijalne zaposlenike kompanije Coca-Cola HBC B-H Sarajevo.
Dodatne informacije i aplikacija za prijavu na program ljetnih praksi Coke Summership 2016 dostupne su na web-stranici www.cokesummership.ba.
Photo
Wait while more posts are being loaded