Post has shared content
TRADITII SI SUPERSTITII DE DRAGOBETE 

Conform vechii zicale, „Azi e Dragobetele, se saruta fetele”. 
In fiecare an pe 24 februarie romanii de pretutindeni sarbatoresc Dragobetele.
In mitologia romaneasca, Dragobete era zeul tineretii, al veseliei dar si al iubirii. 
Dragobetele este un personaj transmis din generatie in generatie de la vechii daci, transformat mai apoi intr-un protector al tinerilor si patron al iubirii.
Conform unor legende populare, Dragobetele este chiar fiul babei Dochia, un tanar chipes si iubaret care obisnuia sa seduca toate femeile care ii ieseau in cale. Totusi, in zilele noastre, Dragobetele reprezinta pentru romani simbolul suprem al dragostei autohtone.
De Dragobete tinerii imbracati in faine frumoae obisnuiau sa se adune in paduri si sa culeaga buchete cu primele flori ale primaverii. Culesul floilor se facea cu voie buna dar si cu cantece si un fel de joc numit zburatorit.
La ora pranzului fetele obisnuiau sa fuga catre sat in timp ce baietii le fugareau in incercarea lor de a le prinde si de a le saruta. Daca baiatul era drag fetei, aceasta se lasa prinsa si sarutata. Semnificatia sarutului in acest caz era un echivalent al logodnei si al infiriparii iubirii dintre cei doi. Seara logodna se anunta in cadrul comunitatii satului si a membrilor celor doua familii. Participantii la sarbatoare, in concordanta cu traditia erau considerati binecuvantati in acel an, bucurandu-se de toate din belsug, fiind feriti de boli. O superstitie din popor spune ca persoanele care nu sarbatoreau aceasta zi erau pedepsiti sa nu poata iubi in acel an.
Daca de Dragobete vremea se prezenta mohorata, iar ziua era friguroasa, ploioasa sau ningea, tinerii se adunau intr-o casa unde sa petreaca, sa lege prietenii sau sa se tina de jocuri.
Tot in aceasta zi batranii din sat se preocupau mai mult decat de obicei de animalele din ograda. Cei in varsta credeau ca in ziua de Dragobete pasarile isi aleg perechea pe viata. Tot in aceasta zi sacrificarea animalelor este interzisa.
Acum mult timp, exista obiceiul conform caruia tinerele necasatorite sa stranga zapada putina care se mai gasea, numita si „zapada zanelor”. Apa aparuta in urma topirii acestei zapezi ar fi avut proprietati magice cand venea vorba de iubire, de descantece de iubire, dar si de ritualurile de infrumusetare. Mai mult, conform datinilor stravechi, aceasta zapada a aparut un urma surasului zanelor. Tocmai de aceea fetele obisnuiau sa isi clateasca chipul cu aceasta apa, pentru a deveni la fel de frumoase precum zanele.
O superstitie spunea ca fetele care nu se intalneau in aceasta zi cu o persoana de sex masculin nu aveau parte intreg anul de iubire. Mai mult, in unele sate se credea ca toate fetele care ajung sa atinga un barbat dintr-un sat invecinat vor fi indragostite tot timpul anului.
In unele regiuni din tara se obisnuia ca in aceasta zi sa se scoata din pamant radacini de spanz pe care oamenii le foloseau pe post de leac pentru vindecarea unor boli.
De asemenea, conform traditiei, in aceasta zi barbatii trebuie sa fie in relatii cordiale cu toate femeile. In aceasta zi barbatilor nu le era permis sa necajeasca femeile sau sa se certe cu ele. In caz contrar acestia ar fi avut parte de o primavara plina de ghinion si un an greu. Pentru ca iubirea dintr-un cuplu sa ramana vie de-a lungul anului, tinerii trebuie neaparat sa se sarute in ziua de Dragobete.
Tot in aceasta zi, lucrul capului, tesutul, cusutul si toate treburile grele de pe langa gospodarie nu sunt permise. Totusi, in aceasta zi este permisa curatienia deoarece se considera ca aceasta este aducatoare de prospetime si de spor.
In ziua de Dragobete atat flacaii, cat si tinerele nu au voie sa planga. Conform traditiei, persoanele care plang in aceasta zi vor avea parte de necazuri si suparari in lunile care vor urma.
In unele regiuni din tara, ajunul de Dragobete este tratat la fel ca si noaptea de Boboteaza. Tinerele care doresc sa isi afle ursitul isi pun sub perna busuioc sfintit, sperand ca Dragobetele le va ajuta sa-si gaseasca ursitul.
Photo

Post has shared content
GOLD SHOW – WILMARK
GOLD SHOW by Wilmark cuprinde o reprezentatie de Can Can interpretata de frumoasele dansatoare care te duc in atmosfera pariziana prin senzualitatea fermecatoare exprimata prin dans. www.wilmark.ro
Reprezentatia artistica este continuata cu momentul de entertainment condus de Wilmark, o revenire in timpurile noastre in care gasim energia si buna dispozitie pentru a dansa.
Suna la 0723 740 868
‪#‎nunta‬ ‪#‎evenimente‬ ‪#‎dansatori‬ ‪#‎entertainer‬
Photo

Post has shared content
SHOW de DANS si ENTERTAINMENT by Wilmark
Dansul este arta de mișcare a corpului, folosind pași și gesturi prescrise sau improvizate pe muzica, recunoscut ca o formă de comunicare nonverbală. www.wilmark.ro
Experienta si versatilitate unui ‪#‎dansator‬ profesionist releva interpretarea cu usurinta a oricarei coregrafii, expresivitatea emotionala si comunicare cu publicul.
Wilmark si echipa lui pun in scena show-uri de ‪#‎dans‬ de exceptie, costume spectaculoase, distractie garantata! Wilmark este cunoscut ca entertainer si maestru de ceremonii extraordinar, in calitate de artist a facut parte esentiala conducand probabil cele mai importante nunti din Romania reusind sa construiasca petreceri unice.Alege servicii artistice de calitate pentru o petrecere de neuitat! 
Detalii la tel: 0723 740 868 
#dans ‪#‎dansatori‬ ‪#‎nunta‬ 
Photo

Post has shared content
WILMARK MAESTRU DE CEREMONII 
Maestrul de ceremonii (prezentatorul)este persoana care însuflețește un eveniment, care stimulează orice activitate din cadrul acestuia, prezinta intrarea artistilor pe scena,umple momentele goale dar mai mult de atat, insusi prezenta unui maestru de ceremonii da rafinament oricarui tip de eveniment. www.wilmark.ro 
Wilmark, entertainer original şi carismatic, cunoscut ca vorbind o limbă română ,,exotică” câştigă simpatia publicului în calitate de maestru de ceremonii prin energia debordanta si glumele bine alese.
La partea de entertainment este acopmaniat de dansatori profesionisti care deschid momentul cu un show de dans inedit, ales de catre tine din portofoliul show-rilor noastre.
Convinsi fiind ca ti-am starnit interesul te asteptam cu detalii la tel: 0723740868
‪#‎maestru‬ ceremonii ‪#‎petrecere‬ ‪#‎eveniment‬
Photo

Post has shared content

CORPORATE PARTY by Wilmark
Divertismentul Corporate descrie evenimente private organizate de societăți sau companii pentru personalul lor, clienți sau părți interesate.
Aceste evenimente pot fi cu un public numeros, cum ar fi convențiile și conferințele sau evenimente mai mici, cum ar fi excursii, petreceri tematice sau chiar concerte private.
Indiferent de marimea evenimentului scopul acestuia, de cele mai multe ori este acelasi si anume interactiunea participantilor pentru consolidarea echipei in vederea realizarii obiectivelor comune ale companiei.
O modalitate simpla si benefica a interactiunii, este dansul. 
www.wilmark.ro
Indiferent ca se face prin predarea efectiva a unei lectii de dans ori prin momente artistice realizate de catre ‪#‎dansatori‬ profesionisti urmate de ‪#‎entertainment‬ tip “follow me” condus de Wilmark, implicarea si distractia participantilor sint garantate. 
Va stam la dispozitie cu detalii despre pachetele standard ‪#‎corporate‬ cit si la crearea unui concept nou dedicat voua, la tel: 0723 740 868
Photo

Post has shared content
WILMARK – CONFIRMED ARTIST / MC / ENTERTAINER
Sufletul  lui calatoreste zilnic intre Columbia si Romania. 
Columbia - patria mama cu  aroma calda si blanda a unei copilarii fericite si Romania - tara care i-a adus in viata , cele doua mari iubiri : familia si #salsa.
Wilmark este artistul cameleon care iubeste provocarile , un amabasador al culturii columbiene si al salsei .
Rasfatat al scenei si iubit de lumina reflectoarelor pentru accentul sau exotic, stilul volubil si spiritul liber, Wilmark ramane  acelasi om deschis si pozitiv .
Vama Veche #Salsa Week & #Kizomba 2015 te asteapta!
https://www.facebook.com/events/370159943162103/ 

WILMARK - CONFIRMED ARTIST / MC / ENTERTAINER
His soul travels daily between Colombia and Romania.
Columbia - motherland warm and gentle flavor of a happy childhood and Romania - the country that brought alive the two great loves: family and #salsa.
Wilmark is chameleon artist who loves challenges, a Colombian ambassador for culture and salsa.
Scene pampered and loved the spotlight for exotic accent, loquacious style and free spirit, the same man Wilmark remains open and positive.
Vama Veche #Salsa Week & #Kizomba 2015 awaits you!
https://www.facebook.com/events/370159943162103/

WILMARK  - BESTÄTIGT ARTIST / MC / ENTERTAINER
Seine Seele fährt täglich zwischen Kolumbien und Rumänien.
Columbia - Mutter warm und sanft Geschmack von einer glücklichen Kindheit und Rumänien - das Land, das die beiden großen Lieben am Leben gebracht: Familie und #salsa.
Wilmark ist Chamäleon Künstlerin, die Herausforderungen, eine kolumbianische Botschafter für Kultur und Salsa liebt.
Szene verwöhnen und liebte das Rampenlicht für exotischen Akzent, geschwätzig Stil und freier Geist, bleibt der gleiche Mann Wilmark offen und positiv.
Vama Veche #Salsa Week & #Kizomba 2015 erwartet Sie!
https://www.facebook.com/events/370159943162103/

WILMARK  - CONFIRMÉ ARTISTE / MC / ENTERTAINER
Son âme voyage quotidien entre la Colombie et la Roumanie.
Britannique - patrie saveur chaude et douce d'une enfance heureuse et la Roumanie - le pays qui a vivants les deux grands amours: la famille et #salsa.
Wilmark est caméléon artiste qui aime les défis, un ambassadeur de la Colombie pour la culture et la salsa.
Scène choyé et aimé le feu des projecteurs pour l'accent exotique, le style loquace et esprit libre, le même homme Wilmark reste ouverte et positive.
Vama Veche #Salsa Week & #Kizomba 2015 vous attend!
https://www.facebook.com/events/370159943162103/
Wilmark - CONFERMATO ARTISTA / MC / INTRATTENIMENTO
La sua anima si reca tutti i giorni tra la Colombia e Romania.
Columbia - patria sapore caldo e dolce di un'infanzia felice e Romania - il paese che ha portato in vita i due grandi amori: la famiglia e #salsa.
Wilmark è artista camaleonte che ama le sfide, ambasciatore colombiano per la cultura e la salsa.
Scene coccolati e amato i riflettori per l'accento esotico, stile loquaci e spirito libero, lo stesso uomo Wilmark rimane aperta e positiva.
Vama Veche #Salsa Week & #Kizomba 2015 vi aspetta!
https://www.facebook.com/events/370159943162103/
Photo

Post has shared content

WILMARK  MAESTRU DE CEREMONII/ ENTERTAINER
Maestrul de ceremonii (prezentatorul)este persoana care însuflețește un eveniment, care stimulează  orice activitate din cadrul acestuia, prezinta intrarea artistilor pe scena,umple momentele goale dar mai mult de atat, insusi prezenta unui maestru de ceremonii da rafinament oricarui tip de eveniment.  www.wilmark.ro                          
Wilmark, entertainer original şi carismatic, cunoscut ca vorbind o limbă română ,,exotică” câştigă simpatia publicului în calitate de maestru de ceremonii prin  energia debordanta si glumele bine alese.
La partea de entertainment este acopmaniat de dansatori profesionisti care deschid momentul cu un show de dans inedit, ales de catre tine din portofoliul show-rilor noastre.
Convinsi fiind ca ti-am starnit interesul te asteptam cu detalii la tel: 0723740868
#dansatori #maestru ceremonii #petrecere #nunta
Photo

Post has shared content
PLATINIUM SHOW by WILMARK
Conceptul acestui show se caracterizeaza prin eleganta, este vorba de un spectacol de 15 min, care curpinde 6 momente artistice: virtuozitate in balet, gimnastica ritmica, jazz, Charleston si vals urmat de partea de entertainment unde Maestrul de ceremonii al distractie Wilmark si dansatorii profesionisti invita lumea la dans. www.wilmark.ro
 Mai multe detalii primesti la tel: 0723 740 868 ‪#‎dansatori‬ ‪#‎maestrudeceremonii‬ ‪#‎nunta‬ ·”
Photo

Post has attachment
Revino La Traditie Cu Formatia Simona Tone - 

Contact. 0728 301 573 , 0760 528 287

www.simonatone.ro

Sunteti in cautarea unei formatii pentru nunta?
Are loc un eveniment mult asteptat si deosebit de important in viata ta?
Atunci e cazul sa sarbatoresti pentru ca aici ai gasit formatie pentru nunta ta ! 
Si pentru pentru ca nunta ta sa fie cu adevarat perfecta, ai nevoie de NOI – Formatia Simona Tone ! 

Dragele mele Miresici, 

Pentru fiecare pereche de tineri indragostiti, ziua nuntii reprezinta poate cea mai importanta si mai asteptata zi din viata voastra.
Ei bine, aceasta zi mult asteptata a nuntii voastre trebuie sa fie cu adevarat magica, perfecta din toate punctele de vedere.

Este ziua in care voi doi, indragostitii, va uniti destinele intr-unul singur iar la finalul zilei sarbatoriti aceasta unire alaturi de familie si cei dragi, printr-o petrecere de nunta memorabila, care va ramane vie peste ani in amintirea tuturor.

Formatia Simona Tone este o formatie nunta formata din profesionisti in domeniu, cea mai buna si cea mai expresiva formatie nunta din Bucuresti si Romania, fiind alegerea perfecta pentru petrecerea nuntii voastre ! 

Petrecerea din seara nuntii si muzica cu formatie pentru nunta Simona Tone trebuie sa fie un adevarat spectacol in onoarea voastra si a invitatilor vostri, Simona Tone un nume sonor in materie de petreceri, un maxim al armoniei, distractiei si fericirii pentru toti cei prezenti. Formatia de nunta Simona Tone reprezinta, la randul sau, un superlativ al muzicii de nunta, de petrecere si voie buna ! 
Repertoriul formatiei pentru nunta -Simona Tone – este special conceput pentru orice gen de nunta si pe orice tip de preferinte muzicale.

Stiu ca muzica pentru nunta este extrem de importanta pentru reusita unei petreceri, de aceea ma consult si comunic in permanenta cu viitorii miri pana aproape de data Evenimentului pentru a le intelege exact preferintele si stilurile.

Vreau sa cunosc viziunea fiecarui cuplu asupra Show-ului muzical din seara nuntii si ofer la randul meu consultanta asupra ideii de petrecere de nunta, si sa ne adaptam astfel prestatia artistica pentru a obtine un eveniment cu adevarat superb, pe gustul mirilor si al invitatilor acestora.

Dragele mele Miresici, pentru o cat mai buna organizare si desfasurare a petrecerilor de nunta, va pun la dispozitie si la alegerea scumpilor vostrii soti diverse pachete, care ofera programe artistice variate, ce pot cuprinde: o formatie nunta, un band pentru nunta, muzica nunta live, solisti nunta live, orchestra de nunta, taraf de nunta, lautari nunta, efecte speciale, sonorizari nunta, lumini si lasere pentru nunta, Dj pentru nunta, dansatori nunta.
Formatie Nunta cu Renume si Experienta

Revino La Traditie – Formatia Simona Tone
Muzica Live nunta, dance, ritmuri latino, grecesti sau arabesti, hit-uri romanesti, internationale, muzica populara si de petrecere.

Doriti o formatie nunta pentru Bucuresti, Pitesti, Valcea, Buzau, Olt, Cluj, Ploiesti, Sibiu sau alte orase ale tarii, apelati la o formatie de nunta cu experienta si repertoriu bogat de muzica usoara si populara, care va face din evenimentul dumneavoastra un adevarat spectacol ! 

Formatia Simona Tone – Muzica Pentru Evenimente - www.simonatone.ro
Photo

Post has attachment
Formatie Nunta 2015 -Simona Tone

 
Revino La Traditie – Formatie Pentru Nunta – Formatie Nunta

http://www.simonatone.ro

Sunteti in cautarea unei formatii pentru nunta?
Are loc un eveniment mult asteptat si deosebit de important in viata ta?
Atunci e cazul sa sarbatoresti pentru ca aici ai gasit formatie pentru nunta ta ! 
Si pentru pentru ca nunta ta sa fie cu adevarat perfecta, ai nevoie de NOI – Formatia Simona Tone ! 

Dragele mele Miresici, 

Pentru fiecare pereche de tineri indragostiti, ziua nuntii reprezinta poate cea mai importanta si mai asteptata zi din viata voastra.
Ei bine, aceasta zi mult asteptata a nuntii voastre trebuie sa fie cu adevarat magica, perfecta din toate punctele de vedere.

Este ziua in care voi doi, indragostitii, va uniti destinele intr-unul singur iar la finalul zilei sarbatoriti aceasta unire alaturi de familie si cei dragi, printr-o petrecere de nunta memorabila, care va ramane vie peste ani in amintirea tuturor.

Formatia Simona Tone este o formatie nunta formata din profesionisti in domeniu, cea mai buna si cea mai expresiva formatie nunta din Bucuresti si Romania, fiind alegerea perfecta pentru petrecerea nuntii voastre ! 

Petrecerea din seara nuntii si muzica cu formatie pentru nunta Simona Tone trebuie sa fie un adevarat spectacol in onoarea voastra si a invitatilor vostri, Simona Tone un nume sonor in materie de petreceri, un maxim al armoniei, distractiei si fericirii pentru toti cei prezenti. Formatia de nunta Simona Tone reprezinta, la randul sau, un superlativ al muzicii de nunta, de petrecere si voie buna ! 
Repertoriul formatiei pentru nunta -Simona Tone – este special conceput pentru orice gen de nunta si pe orice tip de preferinte muzicale.

Stiu ca muzica pentru nunta este extrem de importanta pentru reusita unei petreceri, de aceea ma consult si comunic in permanenta cu viitorii miri pana aproape de data Evenimentului pentru a le intelege exact preferintele si stilurile.

Vreau sa cunosc viziunea fiecarui cuplu asupra Show-ului muzical din seara nuntii si ofer la randul meu consultanta asupra ideii de petrecere de nunta, si sa ne adaptam astfel prestatia artistica pentru a obtine un eveniment cu adevarat superb, pe gustul mirilor si al invitatilor acestora.

Dragele mele Miresici, pentru o cat mai buna organizare si desfasurare a petrecerilor de nunta, va pun la dispozitie si la alegerea scumpilor vostrii soti diverse pachete, care ofera programe artistice variate, ce pot cuprinde: o formatie nunta, un band pentru nunta, muzica nunta live, solisti nunta live, orchestra de nunta, taraf de nunta, lautari nunta, efecte speciale, sonorizari nunta, lumini si lasere pentru nunta, Dj pentru nunta, dansatori nunta.
Formatie Nunta cu Renume si Experienta

Revino La Traditie – Formatia Simona Tone
Muzica Live nunta, dance, ritmuri latino, grecesti sau arabesti, hit-uri romanesti, internationale, muzica populara si de petrecere.

Doriti o formatie nunta pentru Bucuresti, Pitesti, Valcea, Buzau, Olt, Cluj, Ploiesti, Sibiu sau alte orase ale tarii, apelati la o formatie de nunta cu experienta si repertoriu bogat de muzica usoara si populara, care va face din evenimentul dumneavoastra un adevarat spectacol ! 

Formatia Simona Tone – Muzica Pentru Evenimente - www.simonatone.ro
Photo
Wait while more posts are being loaded