Post has attachment

Post has attachment
Vandaag, met dank aan Pauline en nadat ik een keer bij haar mocht afkijken hoe zij het deed, in Soest een dag lessen codekinderen gegeven.

Het programma:

09:30-10:45 - groep 7 & 8, ca 55 kids
10:45-12:00 - groep 5 & 6, ca 55 kids 
13:15-14:15 - groep 4, ca 33 kids
14:15-15:15 - groep 3, ca 33 kids

Op http://www.symbaloo.com/mix/codekinderen zie je wat ik met elke groep heb gedaan, waarbij gold: als ze met de 1ste opdracht klaar waren mochten ze de volgende doen, en evt ook naar opdrachten van andere groepen maken.

Op https://plus.google.com/u/0/photos/+RaoulTeeuwen/albums/5993148771734984529 zie je enkele foto's.

Flappy Bird zelf maken was het populairst. Na wat inwerken vinden ze het leuk om te zorgen dat bij elke flap de spelersfiguur willekeurig wisselt, je gelijk start met 100.000 punten, dwars door obstakels heen kunt vliegen etc.

Ik had het geluk dat mijn contactpersoon lekker snel reageerde, ICT-handig was en ook echt zelf vooraf had getest of alles werkte.

Meest uitdagende was de software waarmee we met groep 3&4 animaties maakten: dat was geen website, maar lokaal geinstalleerd, en dat vergde het meeste tijd om goed klaar te zetten.

Alle kinderen vonden het leuk te doen, en de tijd die we hadden gepland was ook prima. Leuke was dat een paar kinderen na afloop heel graag de URL van die Symbaloo wilden om er ook thuis mee te kunnen werken...

Raoul bedankt voor je uitnodiging voor deze community. Een overweldigende hoeveelheid bercihten van 'top-influencer' Pauline!

Hee, er bestaat naast kring en hang out dus ook iets als community :) iedereen bedankt voor mooie dag zaterdag, heb me geen seconde verveeld!

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Nieuw magazine voor ouders: 'WIJS de online wereld in' van Vodafone, Mijn Kind Online, Mediawijzer.net en digibewust. Gratis te downloaden en op papier aan te vragen: 

http://mijnkindonline.nl/publicaties/brochures/wijs-de-online-wereld-in

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded