Post has attachment
Helemaal niemand hier die Filebot met plezier gebruikt en wilt dat het voor Synology blijft bestaan? Het hernoemt films en series zet ze daarna op de juiste plek weg!

https://www.patreon.com/filebot/overview

Ik heb weer een vraagstuk waarvan ik vermoed dat andere leden van deze community wel even willen meedenken.

Heb het 2x een NAS: 916+ thuis, 218 op kantoor. Op beide draait Squeezebox server. Thuis icm een Squeezebox Radio en Duet, op kantoor icm een Squeezebox Boom.

M'n muziekcollectie heb ik op m'n 916+ staan, en die wil kunnen afspelen op de Boom op m'n kantoor. Daarvoor moet ik binnen Squeezebox server op de 218 als 'bron' de muziekmap op m'n 916+ opgeven.

Dit dacht ik te bereiken via Webdav, maar deze via webdav aangemaakte 'netwerk share' is niet te bereiken via de 'root browser' vanuit Squeezebox server op m'n 218.

Hoe kan ik, anders dan via webdav, bovenstaande bereiken? Iemand een idee?

Sinds gisteren lid van deze community en hoop dat iemand mij kan helpen met het volgende:

Sinds enige tijd heb ik een domeinnaam hosted bij TransIP gekoppeld aan een Synology NAS. Dit werkt perfect.
Nu heb ik een tweede Synology NAS aangeschaft en wil ook deze aan een domeinnaam koppelen (ook bij TransIP). Echter ik heb maar één publiek ip-adres (bij Ziggo) en daardoor kan ik dit tweede domein niet extern benaderen. Of ik kom bij het eerste domein uit of het domein is niet benaderbaar.
Nu is het mogelijk om op mijn Synology router een DNS server te draaien, maar tot op heden kan ik nog steeds niet het tweede domein benaderen.

Iemand die van deze materie verstand heeft en mij verder wil helpen ?

Post has attachment
Iemand hier?

Nzb360 is een zeer mooie en functionele app en ondersteunt sinds een tijd ook torrent clients: Transmission, Deluge, uTorrent en qBittorrent.

Dus is Download Station achter de schermen gewoon Transmission heb ik meermalen gelezen. Dan zou Nzb360 toch ook werkend te krijgen moeten zijn met Download Station..

Ik heb in mijn 413J NAS nu 4 schijven zitten. (3x 2TB en 1x 3TB). Twee drives zitten in volume 1, 1 in volume 2 en eentje in volume 3. Ooit dacht ik dat dat handig was.

Nu kreeg ik advies om dit in een volume om te zetten, maar kan dit zonder gegevens verlies? Heb namelijk geen mogelijkheid om eerst alles naar een tijdelijke plek te verhuizen.

HHD aan DS216play aansluiten ?
M'n macbook werd traag en dealer adviseerde om de software opnieuw te installeren, zij hebben dit voor mij gedaan en hij oogt sneller. De time-machine back-up staat op m'n Synology en het terughalen van de back-up lukt niet omdat m'n Synology die directe link niet toelaat, GN en WW verhindert toegang.
De oplossing van de dealer is een losse HDD, vanuit Synology kopieren en zodoende de back-up te kunnen realiseren.
Hoe kan ik dit groot bestand (650GB) vanuit m'n DS216play naar de losse HDD kopiëren ? Ik zie geen poort aanduiding in de Synology !

Post has attachment
Een tijd gelezen plaatste ik hier een bericht over het configureren van ProtonVPN middels een Openvpn bestand. Dat is inmiddels gelukt (zie link).

Nu de vraag: op welke wijze kan ik zelf m'n NAS nog benaderen van het internet? Open poorten werken niet meer omdat de NAS het internet immers benadert vanaf een andere ip (=het hele idee). Lokaal uiteraard geen last van.

Is dit nu helemaal niet meer mogelijk? Iemand een idee?

Ik heb een vraag, ik heb heb een synology waarop ik openvpn van NordVPN heb geïnstalleerd. Ik wil namelijk mijn IP voor buiten verborgen houden.
Nu werkt dat hoop ik naar behoren. Maar nu de vragen...
- Hoe kan ik checken of mijn NAS over de VPN verbinding maakt? Waar kan ik de externe IP adres vinden van mijn NAS met VPN
- Met de VPN kan ik de NAS nu niet meer van buitenaf (buiten huis) bereiken, behalve als ik onder Netwerk-> geavanceerde instellingen-> dan beide opties aanvink (deze optie had ik ergens op internet gelezen), maar blijft mijn IP adres dan wel verborgen?

Hopelijk kunnen jullie mijn helpen!?

Omdat ik de laatste tijd zoveel (papieren) documenten in huis heb, dacht ik deze in te scannen en daarna in een soort document relation manager in te voeren. Is er iets dat dit kan op een Synology (413j). Heb geprobeerd om LetoDMS (en broer SeedDMS) te installeren, maar dat ging me niet goed af. Beide kunnen wel via een gehoste website draaien, maar dat wil ik dan weer niet.

Omdat het om medische gegevens gaat, wil ik deze liever niet in 'de cloud' of via een webhosting draaien, maar gewoon op mijn eigen Synology server.

Post has attachment
Backup Blu-ray/DVD to Synology DS416j NAS for Streaming to DLNA Devices
http://www.multipelife.com/backup-blu-ray-dvd-to-synology-ds416j.html
If you plan to stream Blu-ray/DVD on DS416j to your Android smart-phones or tablets, just rip Blu-ray/DVD to Android phones or tablet preset profile format, For iPhone, iPad and iPod touch or Apple TV users, backup to iTunes best compatible file formats would be the right choice. If you own a large TV, you can directly select to output TV preset profile format for watching on your large screen Samsung/Sony/LG/Panasonic TV.
Wait while more posts are being loaded