Stream

Join this community to post or comment

Renco Schoemaker

Hulp gezocht  - 
 
Anderen die ook last hebben van 't volgende: package Sonarr start niet meer op sinds de laatste update?
 ·  Translate
1
Add a comment...

Egbert Boertien
owner

Update of Upgrade  - 
 
Nieuwste versie SRM en een poll!
 ·  Translate
Het is een beetje duister hoeveel van onze bezoekers een Synology Router RT 1900ac hebben draaien en...
1
Add a comment...

Egbert Boertien
owner

Blog post  - 
 
Review van DS 416 slim, een kleine maar ook slimme oplossing van Synology
 ·  Translate
2
Add a comment...

Johnno9999

Hulp gezocht  - 
 
Ben ik de enige die een probleem heeft om de pakketbron toe te voegen in mijn synology? Andere zijn wel gelukt maar bij:
http://packages.mysynology.nl krijg ik een error dat de lokatie niet goed is?
iemand een idee>
gr
john
 ·  Translate
1
Johnno9999's profile photo
6 comments
 
Ik weet dat jullie er druk mee bezig zijn, maar het is inmiddels wel 5 weken geleden.....
 ·  Translate
Add a comment...

Filip Van Bulck

Hulp gezocht  - 
 
Hallo,

Ik heb een vraag over photo station. Ik heb 3 soorten gebruikers :
- administrator
- gebruiker met beheersrechten
- gebruikers met toegang tot een selectie van mappen.

De gebruikers van de 3de groep kunnen wel een nieuw album aanmaken en foto's uploaden en downloaden.
Als een nieuw album wordt aangemaakt is dit album automatisch zichtbaar voor de andere gebruikers maar niet te beheren (dit is wel privé).

Ik zou willen dat 1 bepaalde gebruiker van die groep automatisch die beheersrechten op nieuw aangemaakte albums wel heeft maar die mag niet alle albums kunnen zien dus instellen als beheerder is niet echt een optie.

Bestaat er hier een oplossing voor? 
 ·  Translate
1
Filip Van Bulck's profile photoMartin Smit's profile photo
3 comments
 
+Filip Van Bulck Je derde groep heeft toch alleen leesrechten?
: gebruikers met toegang tot een selectie van de mappen, schrijf je. Geen schrijfrechten dus!
 ·  Translate
Add a comment...

Bart van Strien

Hulp gezocht  - 
 
Hoi, Ik ben momenteel een poging aan het doen om mailstation aan de praat te krijgen op mijn NAS (215j). Alle handleidingen etc al geprobeerd, maar het lukt vooralsnog niet. Nu wil ik volgens mij niet iets heel moeilijks, maar op een of andere reden komen de mails niet aan.

Wat ik graag zou willen is als volgt:

Ik hoef geen mail te versturen vanaf de nas, alleen maar ontvangen.
De ontvangen mail (naar bijvoorbeeld: info@mijndomeinnaam.nl) doorsturen naar mijn gmail adres.

That's it!

Maar hoe krijg ik dit nu voor elkaar? Welke instellingen hiervoor te gebruiken in mailstation? Welke poorten forwarden? welke DNS instellingen? Is dit anders te regelen?

Wie kan me helpen?

Thanx!
 ·  Translate
1
Ciro Morra's profile photoBart van Strien's profile photo
9 comments
 
Dank jullie wel voor de reacties. Ik neem
Idd geen maildienst af van transip. Heb het MX record idd al ingesteld, ook poort 25 van mijn router en de firewall van de nas. Daarnaast alias aangemaakt voor info@... en deze gekoppeld aan mij als gebruiker en tenslotte een forward aangemaakt naar mijn gmailadres. En jawel...het werkt! Althans....zo goed als....

Het volgende vindt namelijk plaats: als ik vanaf mijn gmailaccount een mail verstuur naar het info@ adres, dan komt deze niet dmv de alias en forward retour naar mijn gmail. Stuur ik echter een mail aan het info@ adres vanaf een ander gmailaccount of @home account, dan ontvang ik keurig het betreffende mailtje.

Wat zou hier de reden van kunnen zijn?

Thanx tot dusver 😊👍
 ·  Translate
Add a comment...

Bart van Strien

Hulp gezocht  - 
 
Mensen, ik ben al een tijdje aan het proberen mijn huidige websites (draaiend bij een externe host) over te zetten naar mijn synology NAS. Dit lukt nog niet echt. Er staan genoeg handleidingen op internet, maar deze zijn veelal erg globaal. Ik zou nu juist graag willen weten hoe ik bijvoorbeeld mijn virtual hosts instel en dan met name welke hostnaam, poorten etc ik moet instellen ipv vul een hostnaam in, dan weet ik namelijk nog niks.

Ik heb Web Station geinstalleerd, de map 'web' is hierdoor aangemaakt. In deze map heb ik een submap gemaakt met de naam 'domeinnaam1'. Hierin staan de website bestanden. Via mijn domeinhost heb ik mijn domein www.domeinnaam1.nl (fictieve naam) verwezen naar het IP adres van mijn NAS. Als ik dit vervolgens intik kom ik in de map 'web' terecht. Als ik www.domeinnaam1.nl/domeinnaam1 intik kom ik keurig in de submap en dus op mijn site terecht.

Ik heb ook nog een 2e site geplaatst in een 2e submap in de map 'web' met de naam 'domeinnaam2'. Ook hier verwijst de domeinnaam 'www.domeinnaam2.nl' via mijn domeinhost naar het IP adres van de NAS.

Ik heb de boel in zoverre aan de praat dat ik de site kan bereiken zonder virtual host, maar dan moet ik de specifieke submap ingeven. Het zou nu juist mooi zijn als ik gewoon www.domeinnaam1.nl in kan tikken, waarna hij automatisch doorverwezen wordt naar de submap 'domeinnaam1' in de map 'web'.

Hoe kan ik er nu voor zorgen dat www.domeinnaam1.nl terecht komt in de submap 'domeinnaam1' en www.domeinnaam2.nl uitkomt in de submap 'domeinnaam2'?

Als ik me niet vergis kan dit geregeld worden dmv de virtual host. Dit heb ik inmiddels al geprobeerd, maar ik krijg telkens een 403 error. Wat doe ik verkeerd?

Wat moet ik waar invoeren bij het instellen van de virtual host? er wordt gevraagd naar een 'hostnaam'....wat moet ik hier invoeren? En welke poorten moet ik aanvinken? Moet ik nog bepaalde poorten forwarden in mijn router?

Hopelijk kan iemand me helpen met dit laatste stapje...

Thanx!
 ·  Translate
1
Bart van Strien's profile photo
6 comments
 
Na veel gestuntel en gedoe is het me helaas niet gelukt om de rechten aan te passen. Op een of andere manier wilde dat niet lukken. Daarom een nieuwe start en via de wordpress plugin 'duplicator' een volledige backup gemaakt en deze terug gezet op de NAS en warempel...dat werkt :)

Maar nu het volgende....Ik heb een Database plugin geinstalleerd 'WP-DBManager' die elke week keurig een backup maakt. Echter, kan deze de MYSQL paths niet vinden op de NAS.
------
Checking MYSQL Dump Path ...

MYSQL dump path does NOT exist. Please check your mysqldump path under DB Options. If uncertain, contact your server administrator.

Checking MYSQL Path ...

MYSQL path does NOT exist. Please check your mysql path under DB Options. If uncertain, contact your server administrator.
------
De auto detect functie geeft de volgende paden:

Path To mysqldump: /usr/bin/mysqldump
Path To mysql:/usr/bin/mysql

Maar die werken dus niet....

iemand enig idee hoe dit te achterhalen is?
 ·  Translate
Add a comment...

Patrick Hendrikx

Hulp gezocht  - 
 
Nu staat in de URL <servernaam>.quick connect.to. Is het mogelijk om hier een alias te tonen i.p.v. het Quickconnect URL?
 ·  Translate
1
Add a comment...

Egbert Boertien
owner

Update of Upgrade  - 
 
De update van SRM bevat in elk geval een zichtbare verandering door het loskoppelen van control panel onderdelen van network center.
 ·  Translate
De nieuwste versie van SRM bevat een nieuwigheid die het systeem iets inzichtelijker maakt. Alle sy...
1
Add a comment...

Renco Schoemaker

Hulp gezocht  - 
 
Iemand een idee hoe je de Let's Encrypt certificaten kan 'auto-renewen' binnen DSM6? Kreeg een mailtje dat ie zou verlopen en heb een nieuwe aangemaakt, maar ook die heeft een geldigheidsduur van 3 maand.

Of andere gebruiksvriendelijke methodes die een wat langere houdbaarheidsdatum hebben (1 jr of meer)?
 ·  Translate
1
Ronald van der Meer's profile photoRenco Schoemaker's profile photo
8 comments
 
mmz, oké. Dank Ronalds! :)
 ·  Translate
Add a comment...

Fred. Zwarts

Hulp gezocht  - 
 
Onlangs heb ik (naast mijn Synology NAS) de RT1900AC router aangeschaft. Het gaat mij vooral om de betere WiFi en snellere netwerkkabelpoorten. Gisteren heb ik geprobeerd hem aan de praat te krijgen, maar het lukt niet goed. Misschien heeft iemand een tip. Ik heb het volgende gedaan:
De router in elkaar gezet en de WAN poort met een kabel verbonden met een netwerkpoort van mijn KPN Experia box.
Op de Experia box zie ik dat de RT1900AC een IP adres heeft gekregen en daarmee kan ik binnenkomen op de RT1900AC met een webbrowser op port 8000.
Ik heb gekozen voor de AP mode, want ik wil de Experia box voorlopig blijven gebruiken als DHCP server. en voorlopig één netwerk maken van de poorten van de Experia en de RT1900AC.
In de status pagina van de RT1900AC zie ik dat het systeem is verbonden, dat het een IP adres heeft en dat het het IP adres van de Experia gebruikt als gateway en als DNS server. Prima lijkt me.
Toch kan ik met de RT1900AC niet het Internet op. Apparaten die via WiFi verbonden zijn met de RT1900AC hebben geen toegang tot Internet, alleen tot het thuisnetwerk. Ook de RT1900AC zelf lukt het niet, want bij het zoeken naar updates komt telkens na lang wachten de melding dat de verbinding is mislukt.
Ik zie verder weinig tools om de juiste diagnose te stellen, maar begrijpen doe ik het niet. Het lijkt me dat als DNS server en gateway goed zijn overgekomen van de DHCP server, dat dan Internet access geen probleem zou moeten zijn.
Heeft iemand een idee?
 ·  Translate
1
Fred. Zwarts's profile photoHenk Kok's profile photo
11 comments
 
Kijk. goede berichten
Succes.
 ·  Translate
Add a comment...

About this community

De eerste Nederlandse Synology Community over alles wat met Synology te maken heeft. Mocht je vragen hebben over je NAS dan kan je deze hier natuurlijk kwijt!

Renco Schoemaker

Hulp gezocht  - 
 
Iemand ervaring met Transmission op een Synology? Heb een nieuwe tracker, http only, en connecten wil ie niet.

Mochten er bollebozen zijn die zin en tijd hebben even met me mee te denken, dan zal ik extra info aanleveren uiteraard. 
 ·  Translate
1
Joost Slager (SamtheChemist)'s profile photoRenco Schoemaker's profile photo
11 comments
 
oke, thx! Ik heb een test gedaan met Download station, wat onder de motorkap gewoon Transmission is. Als de brandweer, ook bij HTTP torrent trackers. Voor nu kies ik er voor over te stappen alhoewel ik Transmission jaren heb gebruikt (mooi lichtgewicht applicatie die doet wat ie moet doen, althans tot op heden dan).
 ·  Translate
Add a comment...

Lex Banning

Hulp gezocht  - 
 
Ik heb inmiddels drie 'nassen' 209, 213 en 216. De 216 heb ik net en hoewel DSM installeren 'goed' ging kan iimiddels de stations met geen mogelijkheid meer bereiken. DS Assistant ziet ze niet. In de finder (mac dus) zie ik ze wel maar kan niet verbinden (alleen met de 209 nog wel). Ze zaten allemaal aan een Gigabit netwerkswitch die rechtstreeks aan mijn iMac hangt. Is dit genoeg info voor mijn hulpvraag?
Groeten, lex.
 ·  Translate
1
Henk Kok's profile photoJorn Pasmans's profile photo
5 comments
 
Zoals Martin al aangeeft kan je middels je router eenvoudig achterhalen welke ip adressen de diskstations toegewezen hebben gekregen. Het is sowieso makkelijk om een DS een fixed ip adres te geven dn hoef je nooit te "raden". 
 ·  Translate
Add a comment...

Filip Van Bulck

Hulp gezocht  - 
 
Hallo,

Ik heb een certificaat op mijn synology geïnstalleerd. Dus ik kan met https verbinding werken met het groene slotje.
Ik gebruik voor mijn synology 2 hosten. Via de eerste log ik in op dsm.
De andere verwijst in de hostnaam naar foto's en dient vooral voor externe gebruikers.
Ik heb hier voor gezorgd dat die gebruikers zo weinig mogelijk moeten weten zoals poortnummer en de echte hostnaam. Hiervoor gebruik ik web redirect naar de aangepaste https poort voor photo station. Ik maskeer ook de url.
Plotseling werkt dit niet meer. De doorverwijzing gebeurt wel maar als ik probeer in te loggen krijg ik de volgende melding.
Iemand een idee aan wat dit ligt?

Mvg,

Filip
 ·  Translate
1
Filip Van Bulck's profile photo
 
Update:

Als ik "mask url" uitvink dan werkt het weer wel. Niet echt de bedoeling en heel raar. Opnieuw aanvinken helpt niet meer. 
 ·  Translate
Add a comment...

Fred. Zwarts

Hulp gezocht  - 
 
Een tijdje terug had ik in het netwerkcenter van mijn RT1900AC router een lijstje van clients (mac adressen van aangesloten apparaten via WiFi en kabel).
Sinds een recente update, ik denk die waar het netwerkcenter en het configuratiescherm zijn opgesplitst, kan ik dat lijstje niet meer vinden.
Weet iemand of het nog ergens te vinden is?
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Ik doe m'n DS412+ weg, icm 4x 3TB WD Red. Misschien dat iemand hier interesse heeft, of iemand weet?
 ·  Translate
Marktplaats.nl gebruikt functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om je van relevante advertenties te voorzien. Ook derde partijen kunnen cookies en vergelijkbare technieken plaatsen om jouw internetgedrag ...
1
Henk Kok's profile photo
 
Nette prijs voor een fijne machine. Helaas heb ik het niet liggen.
 ·  Translate
Add a comment...

Egbert Boertien
owner

Update of Upgrade  - 
 
De inmiddels bijna gebruikelijk maandelijkse update van DSM
 ·  Translate
Synology heeft de, inmiddels bijna gebruikelijke maandelijkse, update voor verbeteringen en beveilig...
1
Add a comment...

Egbert Boertien
owner

Update of Upgrade  - 
 
In 'stilte' aangekondigde update van DSM 6.0
 ·  Translate
Stilletjes is er een update van DSM 6.0 verschenen. Hoewel je hem waarschijnlijk een dezer dagen wel...
1
Wilko van Faassen's profile photo
 
Na de update zijn er problemen met inloggen via HTTPS en android apps.
 ·  Translate
Add a comment...
 
Wat zijn alle mogelijke manieren om je bestanden van buitenaf te benaderen? Ik ken de volgende:
- inloggen op DSM zelf via web browser
- via DS file
- webdav
- vpn
- via owncloud op web server
- ftp

Wat mis ik hier nog?

Groeten

 ·  Translate
1
Add a comment...

Rene Hollanders

Hulp gezocht  - 
 
Vreemd probleem met de DS apps (ds photo, ds file, etc) Als in probeer te loggen vanuit Android, IPad kies ik de gewenste app en toets mijn IP adres in, al dan niet extern of intern ! Dit gaat zonder problemen, ook de inlognaam geeft geen probleem, kom ik echter aan het veld waarin ik het wachtwoord in moet geven zijn ineens alle tekens van het toetsenbord door elkaar gehutseld lijkt het wel... Cijfers worden niet meer weergegeven, special tekens zitten overal en nergens verstopt lijkt wel..
Had al gekeken of mijn toetsenbord instelling niet goed stond, maar die staat op standaard en in alle andere applicaties (Netflix, Google, etc) is er niks aan het handje en kan ik alle letters, cijfers en combinaties maken. Het is blijkbaar alleen bij de DS Apps  !!

Weet iemand een oplossing voor dit raadsel ? Alvast bedankt voor het meedenken..
 ·  Translate
1
Rene Hollanders's profile photo
4 comments
 
Nieuwe installatie ook geen oplossing.... nadat ik swiftkey had geïnstalleerd bleek het wel weer te werken.... vreemd, maar iig opgelost.... :-)
 ·  Translate
Add a comment...