Post is pinned.Post has attachment
Κάτι παραπάνω από 1 δισ. ευρώ θα δοθεί σε βάθος 12 μηνών από τώρα για την πληρωμή των εφάπαξ στους δημόσιους υπάλληλους που βρίσκονται σε αναμονή για χρόνια.

Αυτό είπε μιλώντας στην Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Κόκκαλη, σχετικά με την καθυστέρηση της καταβολής του εφάπαξ βοηθήματος από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.
Όπως είπε ο κ. Πετρόπουλος 663 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν από την εκταμίευση της δόσης και άλλα 400 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό και τα διαθέσιμα των ταμείων που έχουν συγκεντρωθεί από τη μη καταβολή των εφάπαξ τα τελευταία χρόνια.
Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να ξεμπλοκάρει μια διαδικασία ετών που στερούσε το εφάπαξ από χιλιάδες δικαιούχους.

http://www.newsit.gr/oikonomia/KSekleidonoyn-ta-efapaks-toy-Dimosioy/624844ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΦ΄ΑΠΑΞ

Aσφαλισμένη:
Στο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, αναφέρεται ότι το εφάπαξ θα υπολογίζεται για το χρονικό διάστημα μέχρι 31/12/2013 (εγώ διαγραφηκα 9/12/13) από το γινόμενο των συντάξιμων αποδοχών Χ 60% Χ πραγματικά έτη υπηρεσίας. Τις συνταξιμες αποδοχές από ποιο φορέα εσείς θα τις αναζητήσετε ως ταμείο?
Μήπως θα ληφθεί υπόψη σας.. το ποσό των συνταξιμων αποδοχών που αναφέρεται στην συνταξιοδοτικη πραξη που μου έχει εκδοθεί και έχει αποσταλεί στο Ταμείο σας??

Nikos Kalakos:
Οι συντάξιμες αποδοχές που θα ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό του εφάπαξ σας είναι ο μέσος όρος των εξήντα μηνών από την ημέρα αποχώρησής σας από την εργασία σας και πίσω. Και βέβαια ως συντάξιμες αποδοχές θεωρούνται αυτές στις οποίες έγινε παρακράτηση εισφοράς για το Ταμείο Πρόνοιας. Όσον αφορά την αναζήτηση ήδη έχουν αποσταλλεί από την υπηρεσία σας στο Ταμείο Προνοίας μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά για την απονομή του εφάπαξ βοηθήματός σας.

Photo

Του Βασίλη Αγγελόπουλου

Προσπάθεια να καταβληθούν το ταχύτερο δυνατό 2.000 εφάπαξ, τα οποία αφορούν αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο 2015, καταβάλλει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ). AdTech Ad Τα πρώτα 70 εκατ. ευρώ που αφορούν την προώθηση της συγκεκριμένης διαδικασίας εκταμιεύθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) και έτσι δόθηκε το «πράσινο φως» για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία. Ο στόχος που είχε τεθεί από την αρχή του έτους ήταν εντός του 2017 να καταστεί εφικτό να εξοφληθούν έως 18.000 εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων. Επισημαίνεται ότι συνολικά ανέρχονται στις 24.500 τα εφάπαξ του δημόσιου τομέα που βρίσκονται στην αναμονή χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της διετίας. Για το λόγο αυτό τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας είχαν συμφωνήσει να εκταμιευθεί συνολικό κονδύλι 396 εκατ. ευρώ που θα επιμεριζόταν σε 50 εκατ. ευρώ ανά μήνα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο και 46 εκατ. ευρώ μόνο για ένα μήνα, τον Αύγουστο. Το γεγονός όμως ότι οι υπηρεσίες του ΕΤΕΑΕΠ εκφράζουν πρακτική αδυναμία να εξοφλούν περισσότερα από 1.500 εφάπαξ ανά μήνα, κάνει επίσης πολύ δύσκολη την επιτυχία του εγχειρήματος. Η αλλαγή του ΕΤΕΑ σε ΕΤΕΑΕΠ από την 1.1.17 και η προσθήκη και των Τομέων Πρόνοιας, δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τη διαδικασία. Έτσι, αφού παρήλθαν οι πρώτοι δύο μήνες του έτους, χωρίς να έχει ξεμπλοκάρει η διαδικασία, τελικά εκταμιεύθηκε το πρώτο κονδύλι για να ξεκινήσει η αποπληρωμή των εφάπαξ. Υπενθυμίζεται ότι κατά μέσο όρο τα εφάπαξ κυμαίνονται στα επίπεδα των 24.000 ευρώ στο δημόσιο, μειωμένα σχεδόν κατά το ήμισυ, λόγω των διαδοχικών περικοπών που έχουν υποστεί από το 2010 και μετa
http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/asfalish/148922/ksemplokarei-i-katavoli-peripou-2-000-efapaksΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΤΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


AIΤΗΣΗ

ΕΠΩΝΥΜΟ:

ΟΝΟΜΑ:

ΟΝ. ΠΑΤΡΟΣ:

Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ:

ΟΔΟΣ :


ΠΟΛΗ:

ΤΑΧ. ΚΩΔ.

ΤΗΛ.:

ΑΡ. Δ.Α.Τ.:

Α.Μ.Σ.:


Α.Φ.Μ.:

Α.Μ.Κ.Α.:

ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΑΣ Ν. 3865/10 & Ν. 4002/11»ΠΡΟΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΚΑΝΙΓΓΟΣ 29 – Τ.Θ. 1116
101 10 ΑΘΗΝΑ

Παρακαλώ όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για τη διακοπή από τη μηνιαία σύνταξή μου της παρακράτησης Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων - ΕΑΣ (αρ. 11, Ν. 3865/2010 όπως ισχύει) από 10/2/2017, ημερομηνία δημοσίευσης της με αρ. 244/2017 Απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την όποια κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις των μνημονιακών νόμων , 3865/10, 3986/11, 4002/11 κ. άλ. με τους οποίους είχε επιβληθεί « Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων» - «ΕΕΑΣ», σε όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου.
Παράλληλα να μου επιστραφούν τα ποσά τα οποία μου παρακρατήθηκαν αχρεωστήτως για την εν λόγω αιτία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 140 παρ. 2 του Ν. 4270/2014, περί Δημοσίου Λογιστικού.
23 Μαρτίου 2017Ο ΑΙΤΩΝ

ΕΦ΄ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Α) «… εντός του Μαρτίου το Υπ. Οικ. αναμένεται να καταβάλει στο Ταμείο (ΕΤΕΑΕΠ) 50 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ώστε να πληρωθούν οι δικαιούχοι. Πέραν των 25.000 εφ άπαξ για τους δημοσίους υπαλλήλους (από αυτά για τα 21.000 έχουν ήδη εκδοθεί σχετικές συνταξιοδοτικές πράξεις)…
ΤΑ ΝΕΑ 7/3/2017

Γνωρίζει κάποιος μέχρι ποιο έτος – μήνα θα ικανοποιηθούν αιτήσεις δικαιούχων?

Β) ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Αναγράφετε σε ένθετο πίνακα του ρεπορτάζ (ΤΑ ΝΕΑ 15/3/2017) ότι το έλλειμμα του «ΔΗΜΟΣΙΟΥ». Είναι 50. εκ.
Υπενθυμίζεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι εισφέρουν 600. εκ. περισσότερα από τη συνταξιοδοτική δαπάνη που καταβάλει το δημόσιο για τις συντάξεις.


Γ) Ο Τομέας Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων προέβει στην ενταλματοποίηση 706 αιτήσεων εφάπαξ βοηθημάτων την 01-12-2016 με ημερομηνία παραλαβής πράξης μέχρι και την 22-11-2014 και αφορούν αποχωρήσεις από 1-9-2013 και εφεξής
κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ


1) γιατί το νομοθέτημα για το οποίο είστε υπερήφανος, δεν είναι εφαρμόσιμο η πρέπει να τροποποιηθεί για να εφαρμοστεί.

2) γιατί αν εφαρμοστεί θα φέρει λιγότερες εισφορές στα ταμεία,


3) γιατί το ΔΝΤ σας εγκαλεί να τροποποιήσετε τα ποσοστά αναπλήρωσης που θίγουν ασφαλισμένους με πολλά έτη ασφάλισης. Προβλέπονται απώλειες μέχρι και 30% δηλ. περισσότερη δουλειά και περισσότερες εισφορές με μικρότερη σύνταξη. Δηλ. χάνεται κάθε έννοια ανταποδοτικότητας.

4) γιατί αν παραιτηθείτε με αφορμή το νομοθέτημά σας θα διευκολύνετε το ΣΤΕ να το ακυρώσει. 

Πορεία καταβολής του εφάπαξ βοηθήματος:

- μέχρι 31.12.2016 θα πληρωθούν όλοι που αποχώρησαν το 2013 και

- 3000 αποχωρήσεις του 2014 εφ΄όσον έχει φθάσει η συνταξιοδοτική τους πράξη στο Ταμείο μέχρι 5.1.2015.


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ), η οποία εκπροσωπεί τους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα και στρέφεται κατά του νόμου 4387/2016 και των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες αναπροσαρμόζονται οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις.


Η ΠΟΠΣ επικαλείται την νομολογία του ΣτΕ (αποφάσεις 2287-2290/2015) με τις οποίες είχαν κριθεί αντισυνταγματικές οι μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων που έγιναν με τους νόμους 4051 και 4093/2016, καθώς δεν είχε προηγηθεί μελέτη επιπτώσεων των μέτρων που ελήφθησαν, στην βιωσιμότητα των ασφαλιστικών φορέων και στο επίπεδο διαβίωσης των συνταξιούχων.
Η ΠΟΠΣ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση, όχι μόνο αγνόησε τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, αλλά μείωσε περαιτέρω τις συντάξεις κατά παράβαση των συνταγματικών αρχών της αναλογικότητας και της ισότητας στην κατανομή των δημοσίων βαρών, και παραβίασε την προστατευόμενη αξία του ανθρώπου και το δικαιώματος του στην περιουσία, στην έννοια της οποίας (περιουσίας) περιλαμβάνεται και η σύνταξη, η οποία προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Ακόμη, η ΠΟΠΣ αναφέρει ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στο άρθρο 22 του Συντάγματος, καθώς απαγορεύουν κάθε χρηματοδότηση των Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης από τον κρατικό προϋπολογισμό, παραγνωρίζοντας έτσι τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της επικουρικής ασφάλισης και την υποχρέωση του κράτους να συμβάλει στην χρηματοδότηση των φορέων αυτών προς κάλυψη των ελλειμμάτων τους.
Η ΠΟΠΣ επικαλείται την νομολογία του ΣτΕ (αποφάσεις 2287-2290/2015) με τις οποίες είχαν κριθεί αντισυνταγματικές οι μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων που έγιναν με τους νόμους 4051 και 4093/2016, καθώς δεν είχε προηγηθεί μελέτη επιπτώσεων των μέτρων που ελήφθησαν, στην βιωσιμότητα των ασφαλιστικών φορέων και στο επίπεδο διαβίωσης των συνταξιούχων.
Η ΠΟΠΣ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση, όχι μόνο αγνόησε τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, αλλά μείωσε περαιτέρω τις συντάξεις κατά παράβαση των συνταγματικών αρχών της αναλογικότητας και της ισότητας στην κατανομή των δημοσίων βαρών, και παραβίασε την προστατευόμενη αξία του ανθρώπου και το δικαιώματος του στην περιουσία, στην έννοια της οποίας (περουσίας) περιλαμβάνεται και η σύνταξη, η οποία προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Ακόμη, η ΠΟΠΣ αναφέρει ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στο άρθρο 22 του Συντάγματος, καθώς απαγορεύουν κάθε χρηματοδότηση των Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης από τον κρατικό προϋπολογισμό, παραγνωρίζοντας έτσι τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της επικουρικής ασφάλισης και την υποχρέωση του κράτους να συμβάλει στην χρηματοδότηση των φορέων αυτών προς κάλυψη των ελλειμμάτων τους.
 

Post has attachment


ΟΛΜΕ: τι να περιμένουν απ΄ αυτούς οι άνεργοι, οι απόμαχοι και διορισμένοι εκπαιδευτικοί ?

https://olonos.blogspot.gr/2016/06/blog-post.html

ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


- Από το τέλος του 2014 αυτονομήθηκε για να οδηγήσει το ΣΥΡΙΖΑ σε συνθηκολόγηση. Έχει γραφεί ότι η αυτονόμησή τους είχε ήδη αρχίσει ταυτόχρονα μα την άνοδο του κ. Τσίπρα στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ.
- Την ηγετική ομάδα συγκροτούν κυρίως επαγγελματίες πολιτικοί, σταλινικής νοοτροπίας, ανεπάγγελτοι, απολίτικοι πολιτικοί, χωρίς να στηρίζεται σε ένα ιδεολογικό συσχετισμό. Τη δύναμή της αντλεί από εκείνους που έχουν καταλάβει η πρόκειται να καταλάβουν θέσεις στη διοίκηση η στο κόμμα.

- Είναι μια ανεπαρκής, κατώτερη των περιστάσεων, "προδοτική ομάδα των συμφερόντων και των αγώνων του ελληνικού λαού".

- Μέσα στην ηγετική ομάδα και στην κυβέρνηση έχουν διαμορφωθεί υποομάδες γιά να κρατούν τις κυβερνητικές θέσεις αλλά και να εκλέγονται σε κομματικές θέσεις οι ίδιοι και οι υποτακτικοί τους.

- Φαινόντουσαν λιγότερο αλλοτριωμένοι αλλά δεν ήταν.

- Προϋπόθεση της ύπαρξής της η διάλυση η ο εκφυλισμός των κομματικών διαδικασιών και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. H δράση της εκφράζεται με αυθαίρετες αποφάσεις πέραν των κομματικών οργάνων (όσων απέμειναν) και με τη χρησιμοποίηση προσώπων στη διοίκηση, στο κόμμα, στα ψηφοδέλτια και στην κυβέρνηση, χωρίς καμιά διαβούλευση, ιδεολογικά και πολιτικά ξένων προς την ιδεολογία της αριστεράς αλλά σε συμφωνία με ότι απαιτούσε η συνθηκολόγηση (αλλαγή πολιτικής, ψήφιση και εφαρμογή μνημονίων και μνημονιακών νόμων κ. άλ).

- Αυτοπροσδιορίζονται ως αριστερά, μετά τη συνθηκολόγηση μιλούν για κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», όμως κυβερνούν σαν δεξιά, ακολούθησαν την πεπατημένη, υπέγραψαν το χειρότερο μνημόνιο για κοινοβουλευτική χώρα κατ΄ επιταγή των δανειστών και ύστερα από παρελκυστικές διαπραγματεύσεις, χωρίς καμία επεξεργασία των απόψεών τους από κομματικά στελέχη, κοινοβουλευτικές επιτροπές η εξειδικευμένους πανεπιστημιακούς.

- Σκοποί αυτονόμησης και συνθηκολόγησης:

κατάκτηση και άσκηση πολιτικής εξουσίας,

πολιτική εξυπηρέτησης αστικών συμφερόντων,

διαβεβαίωση ανησυχούντων επιχειρηματιών ότι δεν θα θιγούν τα συμφέροντά τους.

- Οι πρώτες επιπτώσεις ήταν:

προσχώρηση στελεχών για ιδιοτελείς σκοπούς,

λιτότητα και φτωχοποίηση περισσότερων και ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων (μείωση αγοραστικής δύναμης, καταβαράθρωση του βιοτικού επίπεδου, διάλυση του κοινωνικού κράτους),
απεμπόληση βασικών θέσεων (λογιστικός έλεγχος και διαγραφή δημόσιου χρέους, διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων, λαθρεμπόριο, προεκλογικές υπερβολές κ. άλ.),

αδρανοποίηση και καθήλωση ίσως του μαχητικότερου τμήματος των εργαζομένων της Χώρας. Στέρησαν την κοινωνία από μαχητικούς εργαζόμενους και νεολαίους τα οποίους καθήλωσαν και εγκλώβισαν σε ατέρμονες κομματικές διαδικασίες,

να οδηγείται μια καταρτισμένη νεολαία σε αφανισμό (ανεργία, μετανάστευση, κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη εργασία, ανασφάλεια,…),

συρρίκνωση της οικονομίας ,οικονομική ύφεση και συσσώρευση πλούτου από ορισμένα κοινωνικά στρώματα ( κατά τη διάρκεια της κρίσης 500 επιχειρήσεις αύξησαν τα κέρδη τους κατά 10 δισ. ευρώ).

- Οι κινήσεις αυτονόμησης της ηγετικής ομάδας και οι σχέσεις με τα ΜΜΕ οδήγησαν στη δημιουργία της ομάδας των 53.

- Εξουδετέρωσαν το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, για να αποφύγουν ενδοκυβερνητικά και ενδοκομματικά προβλήματα, με την εμπλοκή του σε μια δαιδαλώδη διαδικασία εκπόνησης κυβερνητικού προγράμματος που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε και ποτέ δεν λήφθηκε υπ΄ όψιν.

- Εκμεταλλεύτηκαν την αξιοπιστία μελών και ψηφοφόρων που λανθασμένα τους απέδιδαν καλές προθέσεις.

- Οδηγούν τη Χώρα σε αδιέξοδο και πολιτική αστάθεια.

- Φαλκιδεύουν το μέλλον της με τις δεσμεύσεις που ανέχονται η υπογράφουν:
μόνιμος μηχανισμός προσαρμογής,
προληπτικά μέτρα (που στοχεύουν μισθούς και συντάξεις),
η επιτήρηση,
η ανάκληση των μέτρων μετά από έγκριση των δανειστών,
ανέφικτο οικονομικό πλεόνασμα 3,5% το 2018 και μετά.
κ. άλ.
Wait while more posts are being loaded