Post has attachment
4 redenen waarom ondernemingen voor glasvezel zouden moeten kiezen

Een goede internetverbinding is essentieel voor het functioneren van een hedendaags bedrijf, dat weten we allemaal maar al te goed. Of we de verbinding nu nodig hebben om met klanten te communiceren, de administratie bij te houden of om online goederen en diensten te verkopen – we kunnen niet meer zonder. Maar wist je ook dat het met afstand de voordeligste optie is om een glasvezelverbinding te nemen? Amerikaans onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat ondernemingen met zakelijk glasvezel gemiddeld 20% besparen op hun jaarlijkse uitgaven! We leggen je graag uit waar dat enorme verschil vandaan komt.

Glasvezel is sneller
Glasvezelkabels worden doorgaans voor hoogstens een gigabit per seconde gebruikt, maar ze zijn tot veel meer in staat – uploaden met meer dan honderd gigabit per seconde, om precies te zijn. Vergelijk dat met VDSL-verbindingen, die op 10 megabit blijven steken, en met kabelverbindingen, die niet verder komen dan 40 megabit, en je begrijpt dat dit verschil bepaald niet verwaarloosbaar is. Daarnaast is glasvezelbandbreedte symmetrisch, dus uploaden gaat net zo snel als downloaden. Bij andere verbindingsopties is dat niet het geval – flink vervelend als je grote bestanden moet versturen!

Glasvezel is betrouwbaarder
DSL- en kabelverbindingen hebben nog een ander probleem: ze storen heel snel. Slecht weer, radiogolven, elektriciteitsstoten – al die omstandigheden kunnen al voor signaalverlies zorgen. Hetzelfde geldt overigens voor draadloos internet, dat ook bereikproblemen kan opleveren. Met zakelijk glasvezel zijn die problemen te vermijden. Niet alleen hebben de omstandigheden nauwelijks invloed op de kwaliteit van de verbinding, de glasvezelnetwerken zijn vaak ook recenter aangelegd en daarom een stuk stabieler.

Glasvezel is beter voor de cloud
De cloud is de toekomst – en de cloud vereist goed internet. Wie glasvezel gebruikt, zal aanmerkelijk snellere en betrouwbaardere verbindingen tot stand kunnen brengen, waarmee de algemene bedrijfsprocessen op hun beurt ook weer sneller en beter uitgevoerd kunnen worden. Voorlopig zijn de limieten van glasvezel ook nog niet in zicht. Met zo’n verbinding ben je dus helemaal klaar voor de toekomstige ontwikkelingen!

Glasvezel is niet duur
Sommige providers vragen iets meer geld voor een premiumverbinding, maar dat verdien je ruimschoots terug met de besparing die het oplevert – de 20% die we hierboven noemden. Zelfs als er extra infrastructuur aangelegd moet worden, is het die eenmalige investering doorgaans waard.

Ben je benieuwd of zakelijk glasvezel jouw onderneming ook verder kan helpen? Bij Fieber helpen we je graag om een beslissing te maken die jou zo veel mogelijk voordeel oplevert! Neem daarom vooral contact met ons op wanneer je vragen hebt, dan kijken we direct wat we voor je kunnen doen.

https://www.fieber.nl/zakelijk-glasvezel/
Photo
Wait while more posts are being loaded