Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
En dit is precies de reden waarom je Serious Gaming in zou willen zetten. Mooie blog!

Post has attachment
Het is bijna een gevleugelde uitspraak: de enige constante is verandering. Alles, maar dan ook alles in ons vak staat ter discussie. Nadat we eerst onze medewerkers jarenlang voor enorme budgetten naar allerlei trainingen en cursussen hebben gestuurd, is dat nu misschien niet meer nodig. En een van belangrijkste aspecten van ons werkzame leven – het pensioen – moet hoognodig afgestoft worden want anders is daar in de toekomst geen vraag meer naar. Je krijgt de HR & Communicatie-informatie de komende maanden dan ook gewoon nog via een nieuwsbrief. Tenzij jullie een nieuwer medium weten? 

Post has attachment
Eelco de Boer schreef 42 tips in dit e-book voor #Facebook gebruik voor ondernemers

Post has attachment
De belangrijkste conclusies uit het onderzoek zijn:
– het overgrote deel (75%) vindt dat het lijnmanagement primair aan zet is bij het agenderen of beïnvloeden van de leefstijl van medewerkers; HR en communicatie hebben volgens de respondenten een relatief beperkte rol.
– hoewel veel respondenten vinden dat dit wel zou moeten gebeuren, verbinden organisaties in de praktijk nauwelijks positieve of negatieve consequenties aan leefstijlgedrag.
– het merendeel vindt dat organisaties zich mogen (soms zelf moeten) bemoeien met leefstijlgedrag in de vorm van sporten en bewegen, roken en drinken.

Post has attachment
Deze eerste #whitepaper van HR-Communicatie.nl gaat in op:
Waarom we echt aan de slag moeten met leefstijl en #vitaliteit
Hoe bevorder je een gezonde leefstijl op de werkvloer
Sleutels naar succes, in zes stappen
Twee praktijkcases 

http://hr-communicatie.nl/wp-content/uploads/2011/10/HRC_Whitepaper_Vitaliteit.pdf 
Photo

Post has attachment

Post has attachment
Save the date: op 22 januari 2015 organiseren we vanaf een uurtje of vijf in Amsterdam onze nieuwjaarsborrel. Het gaat een bijzonder evenement worden waarbij Stand-up Consultant Johan Stevens zijn onemanshow opvoert! RSVP verplicht voor deze SHOW

Post has attachment
Leefstijlbeïnvloeding is een hot topic. Behalve de overheid en zorgverzekeraars proberen ook werkgevers in toenemende mate grip te krijgen op de manier van leven van hun werknemers. Geen wonder, want ongezond leven is vaak een voorbode van hoger verzuim en lagere productiviteit.

Vraag blijft: tot hoever mag de bemoeienis van een werkgever reiken? En wat is daarin de rol van disciplines als HR en Communicatie?

Wij krijgen graag antwoord van u op onze tien vragen en delen de uitkomsten medio januari 2015! 
Wait while more posts are being loaded