Post has attachment
Vanochtend werd ik gebeld door één van de grondleggers van het historisch archief. Edwin Karel stond in mijn beeldscherm. Edwin vertelde dat hij nbog wat spullen had voor het archief en dat hij vandaag op het Landpark een afspraak had met iemand. Of ik er ook was. Ik was vrij, maar ik was ook wel heel benieuwd naar de spullen die hij had. Dus na een snelle overweging meteen afgesproken dat hij kon komen. Uurtje later was Edwin er met 2 tassen vol met boekjes, filmpjes en een grote foto. De grote foto herkende ik, broeder Vincentius van Erp met een paar clienten die aardappels aan het schillen zijn.
Een boek over periodieke onthouding tijdens het huwelijk geschreven door dokter Smulders, onze eerste geneesheer-directeur en een boek over Assisi in Italië. In het boek zat een brief geschreven door begeleiding van Damiano en gericht aan broeder Matthias van Diessen. Edwin had dit boek gevonden op de rommelmarkt. Wat een juweeltjes hebben we weer mogen ontvangen. Een prachtige onderbreking van mijn vrije dag.
Photo

Post has attachment
Vrijdag 12 oktober werd er in het Dorpshuis het feest gevierd van Els Mutsaers. Els was namelijk 40 jaar in dienst bij Prisma. Els had diverse collegae uitgenodigd, waaronder een aantal dat niet meer bij Prisma werkt. Eén van hen was Ad Krijnen. Hij zat samen met Lucie Lips, Connie Klijn en nachtdienstmedewerkster Miek Akkermans-van Gorp bij mij aan tafel. Uiteraard ging het over vroeger en toen vertelde Ad dat zijn vader ook bij Assisië had gewerkt en wandelclub Alverno mee heeft opgericht. Gisteren kreeg ik onderstaande foto en krantbericht toegestuurd. Wij zijn hier weer erg blij mee. Dat er nog veel feestjes met zulke opbrengsten mogen volgen.
Photo
Photo
16-10-18
2 Photos - View album

Post has attachment
Vanochtend kwam er iemand binnen die werkzaam was bij KLOS TV. Deze groep maakt audiovisuele producties voor en over mensen met een beperking, Nu zijn ze bezig met het project kunst. Ze waren op bezoek geweest bij 't Atuljee en die verwezen door met de tip Appie Bomhof zijn bouwsels. Ik ben samen met 1 van de cliënten en KLOS TV de bouwsels van Appie gaan bekijken in het Dorpshuis en hoofdgebouw. Ze waren erg enthousiast en binnenkort horen we meer hierover. Maar de kans is groot dat de bouwsels van Appie gebruikt gaan worden in hun film. Wordt vervolgd. Op onderstaande foto staat het hoofdgebouw wat Appie heeft gebouwd. In dezelfde grootte is er ook één van de kapel.
Photo

Post has attachment
Vanmiddag kwamen er 2 kinderen en een kleinzoon van dokter Huijsmans op bezoek bij het archief. Veel gepraat over de vroegere tijden, de humor die hij had, de grappen die hij uithaalde met de leerlingen, zijn auto en ook de roerige tijden rondom 1978-1979. Dokter Huijsmans ging in 1987 met pensioen. Al met al een mooi bezoek met uiteraard een rondleiding langs zijn werkplekken op het Landpark. Afgesloten met een bezoek aan de kapel. Ze vonden de gedachteniswand erg mooi en er gaat een foto deze kant op komen van dokter Huijsmans. Die krijgt dan tussen de bewoners een mooi plaatsje.
Photo

Post has attachment
Deze week kreeg het historisch archief van Geert van Pelt weer een stapeltje plavuizen. De kenners onder ons, weten dat deze krant een onafhankelijk opinie&informatieblad was voor de medewerkers van Huize Assisië.
In de redactie zaten Clemens van Meurs, Peter Ermen, Marie-José Vromans, Dré Mulders, Toon Roefs, Ad Slegers, Tonnie Verhoeven, Conny Klijn en Frank Lakerveld.
In het laatste nummer was de redactie als volgt: Peter Ermen, Theo Molthoff, Clemens van Meurs, Marie-José Vromans, Bart Hexspoor, Dré Mulders, John Cornelissen, Helmut ter Beek, Toon Roefs en Josje Lakerveld.
We missen nog een paar nummers. Dus mocht je nog plavuizen in je bezit hebben, dan houden we ons van harte aanbevolen.
Het gaat om de volgende nummers no. 6 uit 1983 - no. 11 uit 1983 en no. 9 uit 1984.
Ben je benieuwd wat de redactie destijds schreef? Kom dan eens lezen bij het historisch archief op Landpark Assisië.
Photo

Vanmiddag had het historisch archief bezoek van het schrijversteam van heemkundekring 't Schoor uit Udenhout. Heel mooi interview is hier uit ontstaan.
Op het laatst vroegen ze wat we graag op de korte termijn zouden willen met het archief.
Ik vertelde toen dat het mooi zou zijn als we een soort van website konden maken met verhaaltjes over onze voorwerpen en gebouwen etc. Maar ook de rubriek Kroniek kan hier geplaatst worden. We houden nu op papier altijd al bij wat er allemaal op het Landpark gebeurd en dat kan dan ook zo op de site.
Ze gaan regelen dat we bij Tilburg Wiki mee kunnen doen onder onze naam Wiki Assisië. Dit valt onder het Regionaal Archief Tilburg. Hartstikke blij mee.
Dus weer werk aan de winkel voor het archief.

Post has attachment
Wat een mooie dag hebben we gehad in de kapel tijdens de Open Monumentendag 2018. Zeker 150 bezoekers zijn er geweest.
Ook dank aan mijn fantastische vrijwilligers Wim Rovers en Jan van Beurden en Jim Nijstad die deze dag meerdere malen rondleidingen hebben verzorgd.
Broeder Dominicus was helemaal vanuit Apeldoorn gekomen om alles eens te bekijken. Mooie momenten gehad met familieleden van de broeders, maar ook van een oud-bewoner. En waardevolle contacten kunnen leggen met verschillende afgevaardigden uit de gemeente Tilburg, zoals monumentenzorg, regionaal archief, Mommerskwartier.
Kortom het was geweldig. Volgend jaar gaan we zeker weer mee doen.
Photo
Photo
09-09-18
2 Photos - View album

Gisteren hadden we bij de Open Monumenten dag in de kapel een foto liggen van broeder Matthias die samen met een aantal bewoners ergens naar een parade of iets dergelijks aan het kijken was. Helaas wisten we niet waar de foto was genomen. Via Joost van der Loo uit Udenhout weten we nu dat het op de Lind was in Oisterwijk. Om precies te zijn Lind 18 waar nu het bedrijf Honders Alting makelaars gevestigd is.

Post has attachment
We zijn er klaar voor. Monumentendag mag komen. Kapel is ingericht. Er is door iedereen hard aan gewerkt.
Photo

Vanavond nog 4 albums met foto's op mogen halen bij mevrouw Bertens-van Diessen. Broeder Matthias was haar oom. Foto's mogen we inscannen. Prachtexemplaren zitten er tussen. Steeds meer foto's uit de oude tijd van Assisië krijgen we op deze manier.
Wait while more posts are being loaded