Hoi Team!

Even een korte update m.b.t. het opsturen van fitness apparaten. Af en toe zal het voorkomen dat wij een apparaat op moeten sturen. Dit is echter alleen het geval als het apparaat niet meer onder garantie valt. Als je graag wil weten waarom --> ask. Als het apparaat wel nog gewoon onder garantie valt, dan komt de reparateur gewoon aan huis. Houd hier dus voortaan rekening mee. Verkoop geen onnodig nee aan de klant.

Thanks!

Hi collega's
ik heb zojuist contacht gehad met een klant over een borduring van 72 poncho's die vanuit het service center weer terug zijn gekomen en die de klant ook heeft opgehaald en betaald. nu kwam ze er thuis pas achter dat er een verkeerd aantal op de bon stond. er stond namelijk 98. ik heb het service center gebeld maar degene die daar meer over zou moeten weten werkt maandag pas weer. ik heb ze dus even een mail gestuurd en de klant ingelicht dat we erachteraan gaan hoe het komt en of het een speciale reden heeft. het kan dus zo zijn dat er maandag een mailtje of telefoontje van het service center komt. zodra er meer bekend is graag aan de klant laten weten of ze haar geld wat ze teveel heeft betaald terug krijgt of niet. documentnummer van de borduring is: 3113139533

Team! LET OP! BELANGRIJK!
Net online een wiel besteld voor Geert Vlemmix (@Bart --> jij hebt afgelopen zaterdag een wiel van Mavic besteld voor deze klant. Deze is echter helemaal niet op voorraad. Check dit altijd even eerst! :-) ). Check elke dag even of dat dit Click & Collect pakket binnen is gekomen. Als het binnen is, contact opnemen met de klant. De oude bon van hem hangt op het bord met een groot roze uitroepteken erop. Wiel is al betaald en mag onder garantie vervangen worden. Bij onduidelijkheden --> Ask!

Hi team,

Even een kleine opmerking m.b.t. de plotter. Het mesje mag maar maximaal 2 of 3 millimeter uit het houdertje steken. Het is common sense om te denken dat hoe verder hij uitsteekt, hoe beter / dieper hij snijdt, maar dat is dus niet zo. Als er er te ver uitsteekt, dan doet hij juist niks. Let hier op. :-)

Groetjessss

Hi collega's,

De witte rol is op. Nou is dat natuurlijk niet zo'n bijzonderheid. Alleen is het voorval zo dat ik niet weet hoe ik aan een nieuwe moet komen. De bedrukking van zaterdag voor DIJCKS moet nog 1 logo geplot worden voor de damesmaat. Hopelijk gaat dat nog lukken :)

Ik heb net het servicecenter gebeld over ski's slijpen en waxen, en dat doen ze gewoon nog. Dus als er alsnog mensen komen daarvoor kun je ze gewoon naar het sc sturen.

Team!

Ik heb vandaag alle bonnen bekeken die al langer dan 4 weken in het systeem staan, maar nog niet door de kassa zijn gehaald. Er staat er ook nog eentje tussen van Jeff van Meurs (Optimum Change). Let even op dat hij, wanneer hij weer eens in de winkel is, deze bon nog betaald. Het is een groene atelierfactuur en hij hangt op het bord (€319,60).

Thanks!

hi team,
het is druk met fietsen. vooral reparaties. nou heeft zaterdag newton niet echt aan mijn kant gestaan. soms werkte het wel en soms niet. daarom hangen er een aantal geschreven bonnen op het bord. ik heb geprobeerd alles zo veel mogelijk op orde te houden. hopelijk is het duidelijk voor jullie :)
er staan ook nog 3 elektrische popal fietsen waar alle drie iets mis mee is waarvan ik niet weet hoe ik het op moet lossen. zijn wel alledrie fietsen van de winkel. zowel testfietsen als 1 nieuwe fiets. hangen overal briefjes aan met mijn bevindingen.

Kaj stelde ook nog voor om de slijpmachine van de schaatsen achter te zetten om zo een meer open beeld te krijgen voor de werkplaats. deze zaterdag is er nog 1 paar schaatsen geslepen, dus weet niet of we dit al kunnen doen.

Ik heb ook nog geprobeert om de klant (martijn gessel) te bellen van de hoprider 6.1 die al ruim 2 maanden in het rek hangt omdat een nieuwe velg te duur is maar hij haalt de fiets niet op. ik denk ook niet dat hij dat nog gaat doen.

als ik ergens iets niet duidelijk heb gemaakt stuur dan gerust ff een appje.

groetjes :-)

Hi team! :-) Ik heb vandaag de wielen opgeruimd. Alle verschillende soorten staan weer netjes bij elkaar. Dit moeten wij wat beter bij gaan houden haha! Heb ook weer de wielen van Mavic besteld, voor boven (3 paar). Als deze binnen komen mogen ze dus gewoon daar neergezet worden. Thanks!

Hoi team,

Ik probeerde net de grootste plaatjes (70x30 mm) te bestellen voor het graveren, met artikelcode 1288097, maar toen kreeg ik de volgende melding:
Het is onmogelijk het artikel 1288097 toe te voegen, het is geen sportartikel.

Weet iemand hoe dit wel moet/kan iemand deze bestellen? We hebben namelijk nog maar een plaatje van dat formaat!
Wait while more posts are being loaded