Post has attachment
Grillad Fetaost Paprika!
4 SmartPoints Om Du Är Viktväktare

Post has attachment
Sommar Grillsallad!
5 SmartPoints Om Du Är Viktväktare

Post has attachment
Vilken skön grupp! Bara massa grillnördar på svenska :)

Bidrar med ett foto från helgens underbara sommarkvällar.
Photo

Post has attachment

Post has attachment
Baconlindade fläskfiléer på elgrillen. Kör "reversed sear". Filéerna får gå indirekt till några grader innan måltemp. Sedan bränner jag dem direkt så de får fin färg.
Photo

Post has attachment
Körde lite asiatiskt tema. En sallad med grillad karré och grillad vitkål.

Jag var stressad som tusan så det blev dåligt med bilder.

Jag ska göra detta igen under bättre omständigheter och komma med recept mm.
Photo

Elgrill. Ett bekvämt, fullgott alternativ.
Jag vet inte om det är åldern som tar ut sin rätt eller om förnuftet äntligen har kommit ikapp. Rastlös har jag aldrig varit, det är min tolkning, men det finns säkert andra som är av en annan menig. Många vill nog kalla mig lat, jag föredrar "bekväm".

Efter år av släpande på tonvis av säckar med briketter och kol, är det dags för mig att hitta på något nytt. Jag har efter FIR2016 haft en smärre formsvacka när det gäller mitt grillande. Lusten att tända upp min kamado eller klotgrill har inte infunnit sig. Och efter att ha bränt hål i de för säsongen nyinköpa dynorna till utemöblerna, så blev formsvackan ännu djupare. Att tända upp grillarna för lite vardagsgrill känns oändligt långt bort. Tyvärr.

Här om dagen fick jag ett infall. När Maria jobbade och således inte kunde hindra mig så passade jag på att köpa mig en ny grill. En elgrill.

Nu ser jag framför mig, hur ni himlar med ögonen och säger att det är ingen riktig grill! Men det är det ju faktiskt. Och en riktigt bra sådan! Många av er hänger kvar vid tändvätska och flintastek lika hårt som 50-talister hänger kvar vid sina fasta telefonabbonemang. Släpp det! Gå vidare.

Det finns nästan inga videos eller bloggar som nämner grillad mat på elgrill. Synd. Det måste väl finnas ett gigantiskt intresse bland lägenhetsinnehavare och andra som kanske har begränsade möjligheter för att grilla med kol eller gas. Eller så finns det sådana som mig, den bekväma sorten.

Det går att grilla det mesta precis lika bra som det gör i en vanlig klotgrill. Direkt, indirekt och rök. Det tänker jag visa er.

Idag blev det en enkel sejour vid grillen. Toastrullar. Mest för att testa. Att starta grillen är väldigt smidigt. Stoppa in kontakten, vrid på termostaten och du är igång. Det tar 15-20 minuter för grillen att bli klar. Precis som med vanliga kolgrillar så ska du förvärma grillen ordentligt. Det tar död på bakterier och det blir lättare att göra rent ett varmt galler.

Jag känner redan att glädjen för grillat är på väg tillbaka. Det är en spännande tid jag har framför mig och jag hoppas att ni hänger med på min och elgrillens resa.

Mvh Ade.

Post has attachment
Fick feeling och tände kamadon. Det vankas Calzone!
Photo

Post has attachment
Nu är det allt för grått och trist ute. Det får behandlas med lite grillat. Hel kotlett med ingefära, chili och honung.
Photo

Post has attachment
Efter att ha lagt min kamado i träda under hösten så har den nu fått sola sig i den tunna vintersolen ett par gånger.
Det ÄR en fantastisk grill. Kanske är det fel att kalla den för bara grill, en kamado är ju så mycket mer.
Med det sagt så vill jag poängtera att jag aldrig hade kunnat vara utan en traditionell klotgrill. Eller?

En kamado är fruktansvärt bränslesnål. Jag har nu kört två pass, á 4 timmar på mindre än 2,5 kilo kol från ICA. Alltså totalt ca 8 timmars grillning för en spottstyver.
Visserligen kostar en kamado mer än en klotgrill men i det långa loppet för den som grillar mycket så kan det i slutändan gå jämt ut.

Askan som blir är obefintlig jämfört med högen från briketterna i klotgrillen.

Om ni funderar på att köpa ny grill för att använda året runt och som väl pryder sin plats på altanen så fundera på en kamado.

Det är en upplevelse.

#kgfbbq #adesbbq
Photo
Wait while more posts are being loaded