Post is pinned.Post has shared content

Post has attachment
Boldog Új évet kívánok mindenkinek.
Photo

Post has shared content
1849 Április 6.-án a magyar seregek győzelmet arattak az osztrák főerők ellen. Ez volt a dicsőséges tavaszi hadjárat döntő csatája.

https://www.youtube.com/watch?v=yr5nWIMDd5I

Post has shared content

Post has shared content
Mai emlékeztető...1387. március 31. Virágvasárnap
/Luxemburgi / sic ! (Brandenburgi) Zsigmond magyar királlyá koronáztatik...
Hunyadi Mátyás nagyapja : Zsigmond király
http://www.magtudin.org/A%20palosok.htm
Zsigmond ötven éven át uralkodott Magyarországon. Uralmának első két évtizedét trónjának stabilizálásával töltötte, az 1410-es évektől viszont aktív szereplője volt az európai nagypolitikának.
..Gyenge királyból erős uralkodó..
1408-ban Sárkányrend néven közös rendet is alapított.
Zsigmond volt az első magyar király, akinek uralkodása alatt fontos szerepet játszott a török veszedelem. Uralkodása első évtizedében - kisebb-nagyobb harcokat követően - nagy támadó hadjáratra szánta el magát a király. A nagyszabású nemzetközi vállalkozáshoz elnyerte a pápa támogatását is, aki keresztes hadjárattá nyilvánította a tervezett műveletet. A nagy nemzetközi lovagsereg 1396 nyarán ostrom alá vette Nikápolyt, ám a felmentésükre érkező Bajezid szultántól nagy vereséget szenvedtek, Zsigmond is csak nagy nehézségek árán tudott elmenekülni. A vereséget követően támadó hadműveletekbe már nem fogott Zsigmond. Sokkal inkább az lett a célja, hogy az 1402. évi ankarai csatában meggyengült török uralom alól felszabaduló balkáni államokból, vagyis Havasalföldből, Szerbiából és Boszniából ütközőállamok olyan hálózatát hozza létre, ami segít távol tartani a törököt. Az Anjou-párti délvidéki leverését követően Zsigmond uralkodása alatt veszett el a Dalmácia fölötti uralom.

Amikor ötvenéves uralkodása végén Zsigmond 1437-ben meghalt, nem hagyott maga után fiú utódot. Első felesége, Mária királyné ugyan fiúgyermekkel volt várandós, ám a királynő 1395-ben, terhessége idején lovaglás közben "balesetet"? szenvedett, aminek következményeként anya és koraszülött gyermeke is meghalt. Zsigmond egyetlen, felnőttkort megélt gyermeke második feleségétől, Cillei Borbálától született 1409-ben. Erzsébetet a király Ausztria hercegével, Alberttel házasította össze, így a Habsburg-házból származó herceg lett a magyar trón örököse is. Amikor Zsigmond meghalt, Albertet valóban királlyá választották, ám – miként az Zsigmond uralkodása elején történt – királyi hatalmát súlyosan korlátozó feltételeket szabtak, sőt a rendek Zsigmond reformintézkedéseinek eltörlését is elvárták az új királytól.

Engel Pál történész értékelése szerint Zsigmond elsősorban európai politikusként jelentős, nem magyar uralkodóként. Művelt, sok nyelven, köztük latinul is kiválóan beszélő uralkodóként elsősorban diplomata volt, céljai pedig dinasztikus jellegűek voltak, amihez szilárd magyarországi uralmát használta hátországként. Olyannyira kedvelte egyébként a diplomáciai tárgyalások jelentette szellemi izgalmakat, hogy gyakran önként jelentkezett közvetítőnek európai konfliktusokban, személyesen elnökölt a bonyolult teológiai kérdéseket tárgyaló konstanzi zsinaton. A magyar nemesség körében azonban sosem lett népszerű, hiszen döntéseibe nem engedett beleszólást, ráadásul reformintézkedései gyakran csorbították a nemesek jogait, idegen bárókkal vette körül magát, a magyar nemesség pedig nem találta eléggé határozottnak fellépését a törökkel szemben.

Hunyadi János Zsigmond király fia lenne ?
Zsigmond király személye a Hunyadiak származásáról szóló legendáknak is része lett. Bonfini és Heltai Gáspár meséli el azt a történetet, mely szerint Zsigmond Erdélyben vadászgatván egy szép leánnyal, Morzsinai Erzsébettel hált. A király a leánynak egy gyűrűt adott azzal a céllal, hogy ha fia születne, ezzel a gyűrűvel jelentkezzen majd a fiú a királyi udvarban. Erzsébet fia, Hunyadi János fölcseperedvén Zsigmond udvarába ment a gyűrűvel, így lett belőle aztán törökverő vitéz....
http://www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20140808-ilyen-volt-luxemburgi-zsigmond-magyar-kiraly-uralkodasa.html

http://toriblog.blog.hu/2009/10/05/matyas_kiraly_i_hunyadi_matyas_csaladja_es_gyermekkora
http://www.hangyamate.hu/Almenuk/Tortenelem/tort_alm_2hunyadi.htm
Photo
Photo
2017. 03. 31.
2 Photos - View album

Post has shared content

Post has shared content
A finnugrászok szedhetik a nyugtatókat (ha becsületes lenne közülük akár egyetlen is, akkor bocsánatot kérne a magyar hagyomány évszázados gyalázása miatt).
Ugyanis nyilvánosságra került a karosi vezérsírok genetikai vizsgálatának eredménye.
A konklúzió: a férfiak szinte kivétel nélkül közép-ázsiaiakkal mutatnak egyértelmű és kizárólagos rokonságot (azaz hun eredetűek az istenadták). A nők jelentős része pedig a mai dániai populációval azonosítható (ők a mai Ukrajna területét megszállva tartó vikingek közül kerülhettek hun-magyar honfoglaló "érdekkörbe"). vagyis az etnogenezisünkben a hazatérés kori vezetők hun eredetűek (ahogyan azt a sokat csepült krónikáink megírják), a feleségeik pedig jelentős mértékben viking származásúak.
A vizsgálatot a karosi ásató régész kérte, aki most nem akarja elfogadni az eredményeket! Amikor meglátta a bemutatott térképet és elhangzott az a szó, hogy hunok leszármazottai, akkor a megbeszélésen felállt és hátat fordított a genetikusoknak! A vizsgálatokat azonban ellenőrizték amerikai, japán, angol és német genetikai laborokban is. Az eredmények mindenütt megerősítették a szegedi genetikai laboratórium eredményeit.

Hamarosan többet is lehet majd tudni a karosi sírok genetikai vizsgálatának eredményéről. Legyen a hűtőtökben pezsgő, mert az egész szélsőséges hunfalvysta bandáról ismételten bebizonyosodik, hogy nincs helyük a tudomány színpadán. Döbbenetes természettudományi adatok tömkelege fog rázúdulni a honfoglalás korával foglalkozókra - ami a térkép alapján is felmérhető. Eddig is tudtuk, hogy hazudnak, de most eggyel több bizonyíték lesz rá. Amivel persze ezután sem fognak törődni, hiszen a hatalom ott áll mögöttük.

http://doktori.bibl.u-szeged.hu/3794/1/Neparaczki_PhD.pdf

áderbácsi idén szeptemberben es elmondja é évadnyitó beszédjét a fingugráló tanszéken ??
Photo

Post has shared content

Post has shared content

Post has shared content
Wait while more posts are being loaded