Post has attachment
Omdat het spel door verschillende beamers op het beeld geprojecteerd moet worden moeten er drie splitscreens gecreëerd worden die apart geëxporteerd kunnen worden zodat deze gemakkelijk op het beeld geprojecteerd kunnen worden. Ik ben gaan zoeken naar de oplossing hiervoor. Het creëren van een splitscreen bleek niet heel moeilijk. Maar het apart exporteren van de aparte splitscreens is me nog niet gelukt.
Photo

Post has attachment
Geluid.
Om het spel wat interactiever te maken heb ik verschillende geluiden op gezocht om toe te voegen aan mijn spel. Vervolgens heb ik op drie plaatsen in het spel geluid toegevoegd. Wanneer een speler met de vlag botst klikt er een bots geluidje, wanneer een speler de vlag inlevert klinkt er een ping geluidje en wanneer een team het spel gewonnen heeft klinkt er applaus. Hieronder heb ik de code toegevoegd die ik gebruikt heb voor het geluid. Daarnaast moesten de geluiden ook nog toegevoegd worden in de editor van Unity door een audio map te creëren en de geluiden naar de public variabelen te slepen en een aparte audio source toe te voegen voor elk geluid. Door het toevoegen van de audio source kan het script het geluid vinden en spelen de geluiden af.
PhotoPhotoPhotoPhoto
2016-06-16
4 Photos - View album

Post has attachment
Winnen.
Omdat het spel niet eeuw door kan gaan, moet bij een bepaald aantal punten het spel eindigen en opnieuw opgestart kunnen worden. Ik heb door middel van een if statement bepaald dat het spel eindigt wanneer de spelers van een team twee punten behaald hebben. Wanneer een team gewonnen heeft komt er in het veld te staan welk team gewonnen heeft en kan het spel opnieuw opgestart worden door de R toets in te drukken. In het uiteindelijke spel wint een team pas wanneer ze vijf punten verzameld hebben, het winnen met twee punten was alleen voor testdoeleinden.
Photo

Post has attachment
Voor het uiteindelijke spel moeten er drie splitsceens zijn, drie camera's en er moet nog een extra plane gecreëerd worden die we gaan gebruiken om op het beeld te kunnen projecteren. Dit heb ik in mijn nieuwe versie gedaan.
PhotoPhotoPhotoPhoto
2016-06-16
4 Photos - View album

Splitscreens apart exporteren.
Ik ben weer verder gaan zoeken naar een manier om de splitscreens apart van elkaar te exporteren. Jammer genoeg heb ik nog steeds geen bruikbare oplossing gevonden. Daarom hebben we besloten om ons te focussen op het verbeteren van het spel en de beamers afplakken op de plaatsen waar ze niet moeten beamen.

Post has attachment
De volgende stap in de game was ervoor zorgen dat de vlag op een andere plek verschijnt wanneer de spelers de vlag bij de dropplaats afgeleverd hebben. Dit leek een gemakkelijke opgave doordat ik de spelers kon laten reageren op elkaar door het veranderen van de tags van elementen, maar het was toch iets moeilijker dan verwacht. Ik heb van alles geprobeerd van het toevoegen van extra elementen, tot het toevoegen van nieuwe functies die een vertraging veroorzaakte maar uiteindelijk lag de oplossing in het toevoegen van een tag die ervoor zorgt dat niet de dropplaats op de vlag reageert, maar de tag van de speler een reactie veroorzaakt wanneer de speler over de dropplaats rolt.

Hierdoor hebben we nu een goed werkend "Capture the flag" spel en daarnaast kunnen de spelers ook de vlag van elkaar afpakken doordat er een collision plaatsvind tussen de spelers en de vlag wanneer ze elkaar aanraken. Nu is de basis van het spel af en is het spel speelbaar. Ik ga me nu richten op extra elementen die we aan het spel kunnen toevoegen om het spel leuker te maken.

Post has attachment
Na het creëren van het testbare prototype ben ik verder gegaan met het creëren van een code waarmee de spelers de vlag op kunnen pakken, kunnen vervoeren en vervolgens kunnen droppen op een bepaalde aangegeven plaats. Vervolgens heb ik ervoor gezorgd dat de teams punten krijgen wanneer het item op deze plaats wordt gedropt.

Post has attachment
Na de rol a ball tuturial ben ik verder gegaan met programmeren om een werkend prototype te creëren dat getest kan worden. Hiervoor heb ik vier spelers gecreëerd die allen bestuurbaar zijn. Vervolgens heb ik ervoor gezorgd dat er twee team van twee spelers zijn die punten verkrijgen wanneer ze de vlag pakken. De vlag verschijnt steeds opnieuw op een random plaats.
Photo

Post has attachment
Eindelijk weer aan de slag! Twee weken geleden is mijn laptop kapot gegaan en vervolgens bleek dat de versie van Unity op de Imacs op school niet naar behoren werkte. Na veel proberen en falen heb ik het opgegeven en heb ik school gevraagd om een nieuwe versie op de Imacs te zetten. Blijkbaar was dit ook zo gemakkelijk nog niet. Alle computers worden namelijk door een extern bedrijf beheerd. De contactpersoon van deze beheerders kon me vertellen dat er een kans bestond dat Unity helemaal niet meer terug gezet zou worden op de Imacs omdat hij dacht dat het officieel niet in het pakket zat. Gelukkig kreeg ik na een week al het goede nieuws dat de allernieuwste versie van Unity op Imacs gezet zou worden. Vandaar dat ik nu vandaag eindelijk weer met een goede versie van Unity heb kunnen werken. Het nadeel is wel dat ik nu achter loop op het spel dat maxime al neergezet heeft, daarnaast ben ik weer helemaal "uit"  het coderen omdat ik zo lang niks met Unity heb kunnen doen. Daarom heb ik vandaag de hele rol a ball tutorial opnieuw gedaan om de basis goed te kunnen krijgen voor het spel dat ik ga creëren voor de User Testing. 
Photo

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded