Post has attachment
Biopiraterij in de Amazone
EEN INTRODUCTIE

Biopiraterij betekent niet alleen de smokkel van verschillende soorten flora en fauna , maar vooral de bestemming en de monopolisering van kennis en biologische rijkdommen van de traditionele bevolking . Biopiraterij oorzaak is van het verlies van de controle van de traditionele bevolking over hun middelen . In het Amazonegebied , maar dit is geen nieuw fenomeen !
Deze collectieve kennis moet niet worden gezien als een product dat gemakkelijk kan worden gekocht of verkocht ! In de afgelopen jaren - door de opmars van de biotechnologie , de invoering van een systeem van wereldwijde merken en octrooien , alsmede internationale overeenkomsten inzake intellectuele eigendom , zoals de TRIPS- overeenkomst - de mogelijkheden voor een dergelijke machinaties zijn vermenigvuldigd . Echter , er zijn ook pogingen om het tij te keren :

1992 , terwijl de Eco -92 -conferentie in Rio de Janeiro , het " Verdrag inzake biologische diversiteit " werd ondertekend . Het verdrag moet onder andere regulering van de toegang tot de biologische hulpbronnen en de eerlijke en billijke verdeling van de winsten die voortvloeien uit een commerciële toepassing van genetische hulpbronnen met het traditionele gemeenschappen .
In 1995 , Senator Marina Silva ( van 2003 tot de Braziliaanse minister van Milieu ) project voor een wet , de juridische mechanismen voor de praktische regelingen ontwerpen , in overeenstemming met het " Verdrag inzake biologische diversiteit " .
In december 2001 heeft geformuleerd sjamanen van verschillende inheemse volkeren van Brazilië in São Luis do brief Maranhão , een belangrijk document om de " World Intellectual Property Organization " - waarin ze alle vormen van patenten afgeleid van traditionele kennis verwerpen .
2002 , 10 jaar na de Eco -92 , vond de workshop " groeiende diversiteit " in Rio Branco , Acre ( Brazilië ) , in plaats daarvan . Het evenement werd georganiseerd door de internationale , niet-gouvernementele organisatie ( NGO) graan, samen met de NGO GTA hectare . 100 vertegenwoordigers van boeren, vissers , inheemse volkeren , verzamelaars , kunstenaars en NGO's uit 32 landen in Azië , Afrika en Latijns-Amerika namen deel aan dit evenement . Zij formuleerde de " verplichting van Rio Branco " waarin ze maken op de ernstige bedreiging van biopiraterij aandacht en de vraag maatregelen - onder meer , dat " patenten op leven " moet worden verboden elke vorm van intellectuele eigendom op de biodiversiteit en traditionele kennis .


Echter , deze inspanningen lijken slechts een eerste stap en weinig zijn - in vergelijking met de hebzucht van speculanten en multinationale bedrijven die nog steeds aan de monopolisering van de rijkdom Amazone rijden .

SIDE -EVENT COP9
Aldeias Vigilantes

INFO OVER DE CAMPAGNE :


08.03.2004
Rio Branco - Acre - Brazilië : Amazon Link viert de eerste " cupuaçu overwinning " met Capoeira en rock

01.03,2004 :
Geannuleerd handelsmerk " cupuaçu " in Japan
Duitsland :

Regenwoud Institute en Buko campagne tegen biopiraterij lancering campagne tegen merken en octrooien op cupuaçu :

Bezwaar bij het Europees Octrooibureau
Kaartencampagne
verkoop van
" Fair Cupuaçupralinen "

Lees de laatste " Letter of Marque " * de Buko campagne.
* Hiervoor is Acrobat reader
Contacten : info@biopiraterie.de
info@regenwald-institut.de
Brazilië :

De GTA -netwerk neemt de coördinatie van de campagne geïnitieerd door Amazonlink.org

GTA en Amazonlink.org te openen samen met andere Braziliaanse organisaties proces voor de annulering van het handelsmerk " cupuaçu " in Japan .
Klik hier voor de door ons in het Engels en Japans ingediende aanvraag
* 3.1 MB , Acrobat reader

Communautaire actie met Greenpeace :
Verzamelen van handtekeningen op gigantische banners cupuaçu harde

foto's >>


[ Informatie over de laatste stand van de campagne in Brazilië zijn voorlopig enkel beschikbaar in het Portugees ]

Contact : info@amazonlink.org

Deze pagina's :

Amazonlink.org legt contacten tussen de landbouwproducenten in het Amazonegebied aan de ene kant en buitenlandse klanten van duurzame producten op de andere . In de loop van deze activiteiten , die we tegenkwamen hindernissen als gevolg van geregistreerde merken en octrooien op bepaalde producten .
Deze producten worden beschouwd als een groot potentieel voor de duurzame ontwikkeling van het Amazonegebied zijn. Dit onderzoek en de feiten leidde ons naar de publicatie van deze pagina's .

De doelstellingen van deze sites zijn :

aan het publiek te waarschuwen over een aantal nieuwe gevallen van octrooien en merken , zoals cupuaçu , Andiroba en Copaiba . Wij zijn bezorgd over deze zaken - als gevolg van de negatieve impact op de traditionele gemeenschappen en hun commerciële activiteiten , en aan de duurzame ontwikkeling van de Amazone regio als geheel . Het geval van de ayahuasca octrooi is gemarkeerd , omdat het octrooi geldt in het bijzonder de culturele identiteit van de inheemse volkeren in deze regio.
sterke allianties van boeren en inheemse volkeren te creëren , in de strijd tegen onrechtmatig gebruik en monopolisering van hun middelen en hun kennis , maar ook in de strijd tegen de koloniale uitbuiting van de biodiversiteit van het Amazonegebied .
en uiteindelijk bijdragen aan de transparantie in de bespreking van biopiraterij .
http://www.amazonlink.org/biopiraterie/index.htm

www.gingermontel.com

Post has attachment
Copaiba olie - pure tree olie uit de wildernis

Copaiba olie voor een zachte verzorging met diepte -effect : In geval van huidproblemen , de bewoners van de Amazone gebruikt eeuwenlang de natuurlijke tree olie .

Het is 100 % afgeleid van de olieachtige hars Copaiba boom. De stam van de boom wordt geboord en vang de olie in kleine verpakkingen , verzameld en gefiltreerd . Het wordt niet verder verwerkt, maar gebotteld direct . Een volwassen boom kan tot 40 liter olie per jaar .

Om herstel te ondersteunen en te helpen bij de bevolking van het Amazonegebied neemt slechts een wilde verzameling plaats in beschermde en gecontroleerde " Resex " gebieden .

De natuurlijke olie is transparant voor licht geel, licht vloeibaar en heeft een karakteristieke geur . Van de inwoners van het regenwoud , het traditioneel gebruikt voor huidverzorging , bij inflammatoire vlekken en beschermen tegen schimmels .

Copaiba Oil - 30 ml - Herkomst: Brazilië

Apotheek Central Nummer
PZN 7419966 (voorheen PZN 554537 )

www.gingermontel.com

Post has attachment

kritiekloze toepassing

Een belangrijke oorzaak is de kritiekloze voorschrijven van antibiotica . Bijvoorbeeld , het voorschrijven praktijk in bronchitis , hoewel slechts vijf procent van de gevallen hoest als gevolg van bacteriën , de rest wordt veroorzaakt door virussen die laten de antibiotica geen effect . Door deze brede gebruik , weerstand heeft vorm . In een reële behoefte antibiotica niet meer werken . Antibiotica moeten daarom alleen worden gebruikt als ze duidelijk worden aangegeven . Dit geldt bijvoorbeeld een bacteriële longinfectie of febriele urineweginfectie .

De behandeling moet worden uitgevoerd tot zijn logische conclusie met een respons worden uitgevoerd , want vaak , maar de klinische verbetering van de symptomen optreden in de zeer snelle , afzien van de patiënt om de medicatie in te nemen tot het eind . Dit geldt in het bijzonder antibiotica , die inwerken op de lengte en de cycluslengte , bijvoorbeeld zoals penicilline roodvonk worden overgenomen tien dagen . [ 5 ]

Een ander kritisch punt is de ontoereikende verwijdering van antibiotica in het lichaam . Deze krijgen antibiotica residuen in afvalwater en bacteriën resistentie in de riolen en zuiveringsinstallaties door de constante selectiedruk vorm .

Ook, door onder - dosis antibiotica , bacteriën en weerstand uitwisseling genen onderling ontwikkelen . Dit gen uitwisseling plaatsvindt met name in ziekenhuizen waar verschillende stammen van bacteriën in contact kunnen komen en worden uitgevoerd van bed naar bed . Aldus is de ontwikkeling van resistentie bevorderd alsmede de verspreiding van kiemen ( infectieuze nosocomiale ) .

Nieuwe studies geven aan dat de combinatietherapie met meerdere antibiotica bevorderen van de ontwikkeling van resistentie . De versnelde ontwikkeling van resistentie is waarschijnlijk afhankelijk van de verbinding van de respectieve antibiotica .

Copaiba is een natuurlijk antibioticum zonder bijwerkingen .

www.gingermontel.nl
Photo

Post has attachment
Copaiba olie is het universele medicijn van de Brazilianen .

40 miljoen Brazilianen in hun medicijnkastje een Copaiba olie fles. Aangezien Copaiba olie geen bijwerkingen bij juist gebruik
Heeft gebruikt , en in de Braziliaanse apotheken in relatie
industriële geneesmiddelen is laag , is in Brazilië , een van de
wijdverspreid natuurlijke remedies .

Toepassingen van Copaiba zijn :

Voetschimmel, zweren , huiduitslag , dermatitis , eczeem , huidkanker , maagzweren , roos , hoesten , mastitis , bronchitis , verkoudheid , griep , witte vloed , blaasontsteking , gonorroe , diarree , aambeien , bevriezing , artritis , herpes , syfilis , ringworm , keelpijn , acne , en Prostatabescherden etc.

Helaas Copaiba olie is goedgekeurd in de VS als voedsel , en er wordt gemengd onder andere als additief in sappen . Wat in de nabije toekomst
Prijs op de wereldmarkt is waarschijnlijk de kosten fors op te voeren , met alle negatieve gevolgen voor
de arme mensen in Brazilië . Echter , deze ontwikkeling
zijn goede kant. De Copafeira boom wordt beschermd door de mogelijkheid van duurzaam beheer voor bh Holzmaffia . Tot op heden ,
Ik heb alleen een houthandelaar in Nederland hadden gemaakt lokaliseren die het hout van de boom Copaiba verkoopt . Er zijn zelfs grote
Oppervlakken met Copafeira bomen geplant .
Een grote boom kan Copafeira 3-4 keer per duurzame verlof ge jaarlijks aan de ader , wat de primitieve mensen te vernederen in de Amazone
Einkommensmöglickeiten helpt .
Vanwege de energieke tussenkomst van de overheid bh kon Copaiba olie worden voorkomen kon door Amerikaanse bedrijven worden geregistreerd als een patent , en dus de bio - piraterij een bout werd naar voren geschoven .
Copaiba olie wordt verwacht in de nabije toekomst als gevolg van de toenemende antibiotica
weerstanden als de belangrijkste vervanger van de antibiotica in de farmaceutische indus -
geometrie werden.Bleibt te hopen dat de regering bras de grootschalige on -
aankoop van grond voorkomen door grote bedrijven .


www.gingermontel.com
Photo
Photo
2014-01-11
2 Photos - View album

Post has attachment
In de regenwouden van de Amazone, zijn er verschillende soorten en Copaiba Copaibaöl verschillende kwaliteiten. Hoewel ze botanische verschillen in individuele aspecten, hun oliën hebben dezelfde medische en cosmetische gebruik, zoals toegeschreven. De Copaibabaum past zich aan een verscheidenheid van natuurlijke omgevingen en wordt gevonden in Terra Firme bossen en wetlands. Het kan een hoogte van 25 tot 40 meter hoog en tot 400 jaar oud.
Het proces van het verkrijgen van de Copaibaöls wordt traditioneel gemaakt. Met een handboor wordt een gat gedreven naar het midden van de steel, waarbij de opening 60 tot 70 cm boven de vloer. Onmiddellijk daarna wordt een buis onder de opening aangebracht, zodat de Copaibaöl kan druppelen in een container op de grond. De olie wordt afgetapt voor een paar dagen, en na de oogst, wordt de opening afgesloten met klei om besmetting van de boom te voorkomen door schimmels en termieten. De Copaibabaum kan 2-3 keer per jaar worden aangeboord. Dit proces staat bekend als duurzame winning. De gemiddelde productie van een full-blown Copaibabaumes ligt tussen de 4 tot 5 liter / jaar. Het herstellen van de Copaibaöls mag niet vóór het bereiken van een stamdiameter van ten minste 40 cm worden uitgevoerd.
De zaden kiemen snel Copaibabaumes, maar de groei van de zaailing is klein voor tropische omstandigheden en bereikte slechts 50 cm per jaar.
De traditionele gemeenschappen in de Amazone gebruiken de speciale eigenschappen van Copaibaöls speciaal voor huidproblemen zoals acne. In de Amazone de toepassing van Copaibaöles is zeer wijdverbreid. Het is ook de stof met de grootste ooit waargenomen natuurlijke niveaus van Caryophyllenen.
 
De Amazone Indianen gebruiken de olie als een wondgenezing agent voor de huid en ontstekingen. In 2002 zijn deze eigenschappen zijn bevestigd in klinische studies (1). Ook de effectiviteit van de ontsteking van de mond en keel (2,3,4) door zijn antibacteriële eigenschappen.
De Copaiba Oil is de stof met de grootste ooit waargenomen natuurlijke niveaus van Caryophyllenen met een sterke anti-inflammatoire eigenschappen (5,6).
Literatuur:
(1) Paiva, LA et al.. "Onderzoek naar de wondgenezing activiteit van oleo-hars van Copaifera sp.". Phytother. Res 2002, 16 (8): 737-739.
(2) Maruzzella, JC et al.. Antibacteriële activiteit van essentiële olie dampen, J. Am.. Pharm Assoc. 1960, 49: 692-694.
(3) alves de Almeida, TM et al.. Biologische screening van Braziliaanse medische planten. meme Inst Oswaldo Cruz 2000, 95 (3): 367-373.
(4) Tincusi, BM et al.. Antimicrobiële terpenen uit de oleohars van de Peruaanse medicinale plant Copaifera paupera. Planta Med 2002, 68 (9): 808-812.
(5) Wenninger, JA et al.. Sequiterpene Koolwaterstoffen van commerciële copaiba en Amerikaanse cederhout olie. J. Amer. Oil Chemists Soc. 1967 50: 1201-1312.
(6) Mahajam JR et al.:. New dipertenoids uit copaiba olie. Aan. Acad. Bras. Cienc. 1971, 43: 611-61
Photo
Wait while more posts are being loaded