Post is pinned.Post has attachment

Minden szerdán 18 órakor 1,5-2 óra időtartamban Szakkört tartunk a szokott csatornán, itt:
https://zoom.us/j/488142778

Tervezett témáink:

Május 10: Tanulás, tudás, innováció konferencia, beszámoló +Károly Arisztid Ditzendy előadásában

Május 17: (Hogyan) lehetséges települési szervezetfejlesztés?Április 19-i szakkörön megegyeztünk, hogy a továbblépés érdekében összegezzük a szakkör eddigi eredményeit. A alább megosztott dokumentumot szerkesszük együtt!
A szakkör eddigi története: https://goo.gl/mq5Yp0

Lehetséges témák, aktivitások táblázata, (bővítsük!): https://goo.gl/71iV7V


Április 12-én 18 órakor ismét szakkör! Ezen az alkalmon reményeink szerint április 5-én a közösségi terek lehetséges funkcióinak, jelenlegi és alternatív történeteinek gondolattérképének megalkotásával foglalkozunk.
Másik aktuális dolog a Startup Safarin való részvétel, melyre úgy tűnik közösen tudunk jegyeket igényelni. Beszéljük meg, hová szeretnénk menni!

Még mindig aktuális: A március 29-i szakkörön megbeszéltük, hogy javaslunk témákat, melyekre szavazunk is. Kérlek, hogy az alábbi táblázatban jelezd a téged érdeklő témát és szavazz arra, amelyik tetszik.
Kérlek benneteket, hogy miután a témákat bejegyeztétek, térjetek vissza később is szavazni az időközben a többiek által is bejegyzett témákra!
A táblázat: https://goo.gl/71iV7VKövetkező, március 29-i szakkör témája volt többek között +Vágvölgyi Gusztáv Pabló által hozott beszámoló gazdálkodó fiatalokról, akik ezt a foglalatosságot sok kortársukkal szemben szívvel, lélekkel, hivatástudattal művelik. Szó esett a szakkör kereteinek kijelöléséről. Ezután 1.5-2 órában határozzuk meg az időtartamot.

Március 22.-i szakkör tervezett témái voltak: Hackathlon Dehelán Gáborékkal, Közösség Média Művelődés Konferencia.


Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
A 80-as években világszínvonalú volt a magyar játékfejlesztés. Az erről szóló film sok szempontból érdekes, azonban van egy visszatérő dolog: zseniális technikai megoldásokat hoztak létre a magyar programozók, mégpedig azért, mert nem ismerték a szokásokat, trendeket, nem tudták, hogy sok ötletük nem kivitelezhető, így megcsinálták :). 

Post has attachment

Post has attachment
Egy változás olyan hatásokat is magával hoz, amik elsőre nem nyilvánvalóak. Ez esetben könnyebb ezeket meglátni. Amiért ez érdekes, hogy többek között az alapjövedelem is hasonlóan erős, de nem nyilvánvaló változásokkal fog járni, a jelenlegi paradigmából viszont ezek nem láthatók.

Post has attachment
Nem mai, de nem is változott olyan sokminden... Az innovációhoz jó tudni, hogy:
"a magyar értékszerkezetet kevésbé jellemzi a tekintélyelv és a hagyományos közösségek ereje, mint a hasonló fejlettségű más társadalmakét és sok tekintetben egy a nyugati keresztény kultúrkör szélén, egy zárt, magába forduló társadalomként jellemezhető..."

Post has attachment
Amint tudjátok, minden szerdán 18 órakor 1,5-2 óra időtartamban Szakkört tartunk a szokott csatornán, itt:
https://zoom.us/j/488142778

Nekem a holnapi nap (2017.06.21.) speciális lesz, ugyanis nálunk Békésen ekkor van a Békés-tarhosi Zenei Napok, így 19 órától rendezvényen vagyok. De 18-18.30 között be tudok majd csatlakozni.

Konkrét javaslatom van a témát illetően. Bármit teszünk, vagy bármit szeretnénk elindítani, mindenképpen szükséges a külső/belső képzés. Régebben beszéltünk már a heti találkozó kapcsán, hogy a témákat szorosabbra kellene vennünk és minden alkalommal egy-egy témára fókuszálni. Azután ebből a témából 15-20, legfeljebb 30 perces előadással készülne valaki, amit az előadás után megbeszélünk. Ha ezek az előadások rendszerbe vannak szedve és rögzítve vannak, akkor ezt már távoktatási anyagként is használni lehet. Vagyis elkezdjük építeni az innovációs homokozónk második szintjét. Vagyis azt javaslom, hogy holnap az első fél órában témalistát írjunk kiselőadásokra - előadó nevekkel és időpontokkal. A témákat rögzítjük és mint oktatóanyagot először kitesszük ide, majd rendszerbe foglalva építünk neki egy távoktatási plattformot. A témajavaslatodat a kommentbe írd be.


Post has shared content
Igazi interdiszciplináris téma. Arról szól az előadás, hogy igazából az Internetnek köszönhetően megjelent újfajta digitális bizalom az, ami lehetővé teszi a megosztáson alapuló gazdaság, vagy épp a blockchain alapú rendszerek működését. Jól nyomon követhető a folyamat, ahogy a cégek helyett egyre inkább egymásban bíznak meg az emberek, és ez alapjaiban alakítja át a gazdaságot. Valójában ez a fajta online bizalom az egész folyamat alapja. Technológiai változás (Internet) -> Társadalmi változás (online bizalom) -> Gazdasági változás (Megosztáson alapuló gazdaság és kriptovaluták)

https://www.ted.com/talks/rachel_botsman_we_ve_stopped_trusting_institutions_and_started_trusting_strangers

Post has attachment
Alap dolgok, de sokszor nem tartjuk szem előtt.


Wait while more posts are being loaded