Post is pinned.Post has attachment
Hi Members my Name is Dan I am a Energy Efficiency and Enviro Consultant. I want raise your awareness to review these new options for your operations please we seek your support and learning now on this Tech big Engines

We have finally Advanced our Unit now and have them Shipping, these are Ideal for People who use Gasoline or diesel if you are one of those please change to Hydrogen on Demand.  

Suitable for All People and Businesses,  Car Taxi Van Bike Truck Boat Ship Maritime Mining Engine from 1 ltrs to 80 Ltr   Please Support Save  Money on Fuel and Breath Easy Enjoy our short presentation.  PLease Share to other group or business people http://youtu.be/4jCQdqYxWXA 

Post has attachment
Dear Members 
For  communities to have clean air
Visit Solar  Hydrogen Energy Storage www.securesupplies.biz
Dan  
Photo

Apartamente per shitje Saranda Apollonia

Albania Estate ka disa apartamente per shitje ne Sarande afer Portit te Qytetit. Keto apartamente ndodhen vetem 50 metra larg plazhit dhe 5 minuta larg qendres se qytetit.

Karakteristikat Kryesore:

29 Apartamente per shitje
Apartamente nga 39,900 Euro
Madhesia e Apartamenteve nga 70m2 – 120m2
Apartamentet jane 1+1 dhe 2+1
Rezidenca eshte e kompletuar
Rezidenca ka 10 kate
Ashensor ne Rezidence
Ballkone me pamje deti
5 Minuta larg nga qendra e qytetit
20 minuta nga Butrinti
http://gjejprone.com/properties/apartamente-per-shitje-saranda-apollonia/ http://gjejprone.com/a-post-with-everything-in-it/

Post has attachment
Help  Us Change All engines Because You can www.securesupplies.biz    #Albania
Photo

Post has attachment

PLease Share and invite other in Albania here , schools mechanics lpg etc  Help spread the word  Share

Post has attachment
HHO Albania #HHOAlbania # HHO #Albania #Hydrogen 
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2014-05-15
19 Photos - View album

Post has attachment
Llogaritjet Karburanti

Ju lutem vini re

1 . Një makinë Drejtimin është duke përdorur një shumë të vëllimit të ajrit nga ajrit të ambientit natyror ky ar duhet të jonizues dhe Permbajtjen O2 Enhanced nga nxjerrje jashtë elektronet .

2 . Gjithashtu ne Meter përzierje e ajrit EGR valve nga standardi i shkarkimit në të gjitha automjetet

3 Ne përdorim injeksion precize nga MegaSquirt Furnizime Sigurt

4 Përdorni një Cell Split gaz nga Supplies Sigurt


Llogaritja kërkesë HHO :
PLEASE NOTE kjo është për raporti AIR djegëse të gaztë në cilindër

3.2 Prona Combustive e hidrogjenit
Pronat e hidrogjenit janë të detajuara në seksionin 1 Pronat që kontribuojnë në përdorimin e tij si lëndë djegëse djegëse janë saj . :
• gamë të gjerë të ndezshmëri
• energji të ulët ndezjen
• Distanca e vogël shuarje
• temperaturë të lartë autoignition
• shpejtësi të lartë flakë në raportet stoikiometrike
• diffusivity lartë
• densitet shumë të ulët

Gama e gjerë e ndezshmëri

Hidrogjeni ka një gamë të gjerë ndezshmëri në krahasim me të gjitha karburanteve të tjera . Si rezultat , hidrogjeni mund të digjen në një motor me djegie të brendshme mbi një gamë të gjerë të përzierje e shenjta karburantit - ajrore . Një avantazh i rëndësishëm i kësaj është se hidrogjeni mund të kandidojë në një përzierje të ligët . Një përzierje ligët është ai në të cilin shuma e karburantit është më pak se shuma teorike , stoichiometric ose kimikisht ideal të nevojshme për djegje me një sasi të caktuar të ajrit . Kjo është arsyeja pse ajo është mjaft e lehtë për të marrë një motor për të filluar në hidrogjen .
Në përgjithësi , ekonomia e karburantit është më i madh dhedjegie të ring- tion është më i plotë , kur një automjet është drejtuar në një të ligët mix- tura . Përveç kësaj , temperatura final djegie në përgjithësi është më e ulët , duke ulur sasinë e ndotësve , të tilla si oksidet e azotit , emetuar në shter . Ka një kufi për sa ligëtmotor mund të drejtohet , operacion si ligët mund të sig - shëm të zvogëlojë prodhimin e energjisë për shkak të një reduktim në vlerën volumetrike të ngrohjes e përzierje e ajrit / karburantit .

Low Ignition Energjisë
Hidrogjeni ka energji shumë të ulët ndezjen . Sasia e energjisë e nevojshme për të ndez hidrogjen është rreth një urdhër të magnitudë më pak se që kërkohet për benzinë ​​. Kjo mundëson motorët e hidrogjenit të ndez përzierje të ligët dhe siguron ndezjen shpejtë .
Për fat të keq ,energji të ulët ndezjen do të thotë se gazrat e nxehtë dhe pika të nxehta në cilindër mund të shërbejnë si burime të igni kësaj, duke krijuar problemet e ndezjes parakohshme dhe kthim mbrapa . Parandalimi kjo është një nga sfidat që lidhen me periudhën fikimin një motor me hidrogjen . Gamë të gjerë ndezshmëri e
hidrogjeni do të thotë se pothuajse çdo përzierje mund të jetë nxitur nga një vend të nxehtë .

Vogël shuarje Distance
Hidrogjeni ka një distancë të vogël shuarje , më të vogël se benzina . Si pasojë , flakët e hidrogjenit të udhëtojë më pranë murit cilindër se karburanteve të tjera para se të shuar . Kështu, ajo është më e vështirë për të shuar një zjarr hidrogjeni se një flakë benzinë ​​. Distanca më e vogël shuarje mund të rrisë tendencën për të dështojnë që ngaflaka nga një përzierje hidrogjen - ajrore më lehtë kalon një valvul gati mbyllur futje , se sa një flakë hidrokarbureve - ajrore .

Lartë Autoignition Temperatura
Hidrogjeni ka një temperaturë relativisht të lartë autoignition . Kjo ka implikime të rëndësishme kur një hidrogjen - ajër të mix - tura është e ngjeshur . Në fakt , temperatura autoignition është një faktor i rëndësishëm në përcaktimin se çfarë raporti compression një motor mund të përdorin , që ngarritja e temperaturës gjatë com shprehjes është e lidhur me temperaturën ratio.The compression nuk mund të kalojë temperaturën autoignition hidrogjen së , pa shkaktuar ndezjen e parakohshme . Kështu , temperatura absolute final kufizon compression ratio . Temperaturë të lartë autoignition hidrogjen lejon raportet mëdha ngjeshjes për t'u përdorur në një motor me hidrogjen sesa në një motor hidrokarbur .
Ky raport më të lartë compression është e rëndësishme për shkak se ajo është e ri të ndërlidhura me efikasitetin termike të sistemit të paraqitur në nenin 3.7 . Nga ana tjetër , hidrogjeni është e vështirë të ndez në një ndezjen compression ose konfigurimin dizel , sepse temperaturat e nevojshme për ato lloje të ndezjes janë relativisht i lartë .

High Speed ​​Flaka
Hidrogjeni ka shpejtësi të lartë flakë në raportet stoikiometrike . Un - der këto kushte , shpejtësia flaka hidrogjeni është gati anorder të magnitudë më të lartë ( më të shpejtë ) se ajo e benzinës . Kjo do të thotë se motorët e hidrogjenit mund të afrohemi më nga afër ciklin thermodynamically ideale motor . Në përzierjet pakët , megjithatë , shpejtësia flaka zvogëlohet në mënyrë të konsiderueshme .

Diffusivity lartë
Hidrogjeni ka diffusivity shumë të lartë . Kjo aftësi për të shpërndarë në ajër është dukshëm më i madh se benzinë ​​dhe është ADVANTA - geous për dy arsye kryesore . Së pari , ajo lehtëson formimi i një përzierje uniforme e karburantit dhe të ajrit . Së dyti , në qoftë se një rrjedhje hidrogjeni zhvillon ,hidrogjeni shpërndan me shpejtësi . Kështu , kushtet e pasigurta ose mund të shmanget ose minimizohet .

Dendësia e ulët
Hidrogjeni ka dendësi shumë të ulët . Kjo rezulton në dy probleme kur përdoret në një motor me djegie të brendshme . Së pari , një vëllim shumë të madh është e nevojshme për të ruajtur hidrogjenit të mjaftueshme për të dhënë mjetin një gamë të përshtatshëm ngarje . Së dyti ,energjia den - cimin e një përzierje hidrogjen - ajër, dhe kështu të prodhimit të energjisë , është reduktuar .

3.3 Raporti Air / Karburanti
Djegia teorike ose stoichiometric nga hidrogjen dhe oksigjen jepet si :
2H2 + O2
= 2H2O
Moles e H2 për djegies plotë
= 2 moles
Moles e O2 për djegies plotë
= 1 mol
Për shkak të ajrit është përdorur si oxidizer në vend të oksigjenit ,nitro - gen në ajër duhet të përfshihen në llogaritjen :
Mole të N2 në ajër
= Moles e O2 x ( 79 % N2 në ajrore / 21 % O2 në ajër )
= 1 mole e O2 x ( 79 % N2 në ajrore / 21 % O2 në ajër )
= 3.762 moles N2
Numri i mole të ajrit
= Mole të O2 + mole të N2
= 1 + 3.762
= 4,762 Moles e ajrit
Pesha e O2
= 1 mole e O2 x 32 g / mol
= 32 g
Pesha e N2
= 3.762 Moles e N2 x 28 g / mol
= 105,33 g
Pesha e ajrit
= Peshe e O2 + peshes N ( 1 )
= 32G + 105,33 g
= 137,33 g
Pesha e H2
= 2 mole të H2 x 2 g / mol
= 4 g
Ajrit stoichiometric / karburantit ( A / F ) Raporti për hidrogjen dhe ajri është :
A / F bazuar në masë :
= Masa e ajrit / masë e karburantit
= 137,33 g / g 4
= 34.33:1
A / F bazuar ne volumin :
= Volum ( mole ) e ajrit / volum ( mole ) e karburantit
= 4,762 / 2
= 2.4:1
Përqind e dhomës së djegies zënë nga hidro gen të një përzierje stoikiometrike :
H2 %
= Volum ( mole ) të vëllimit H2/total ( 2 )
= H2 Vëllimi / ( vëllimi ajrit + vëllimi i H2 )
= 2 / ( 4,762 + 2 )

Ajrit stoichiometric / karburantit ( A / F ) Raporti për hidrogjen dhe ajri është : = 29.6 %

Si këto llogaritje tregojnë ,stoichiometric ose kimikisht saktë raporti A / F për djegia e plotë të hidrogjenit në ajër është rreth 34:1 ndaj masës . Kjo do të thotë që për djegje të plotë 34 £ e ajrit janë të nevojshme për çdo kile të hidrogjenit . Kjo është shumë më e lartë se sa 14.7:1 A / F raporti ri rueshme për benzinë ​​.

Që nga hidrogjen është një karburant gaztë në kushte të ambientit ajo zhvendos më e dhomës së djegies se karburantit lëngshme . Rrjedhimisht pak e dhomës së djegies mund të zënë nga ajri . Në kushte stoikiometrike , hidrogjenit dis - vendos rreth 30 % të dhomës së djegies , krahasuar me rreth 1 deri në 2 % për benzinë ​​. Figura 3-3 krahason vëllime dhomës së djegies dhe përmbajtje të energjisë për benzinë ​​dhe Hy- Drogen ushqyer motor

Figura 3-3 djegie Dhoma volumetrike dhe Energjisë Krahasimi për benzina dhe hidrogjeni Engines ushqyer bashkangjitur

Varësisht metodën e përdorur për metërhidrogjenit në motor , e prodhimit të energjisë në krahasim me një motor benzinë ​​mund të jetë diku nga 85% ( futje injektimit shumëfishtë ) në 120% ( injeksion presion të lartë ) .
Për shkak të gamë të gjerë të ndezshmëri Hidrogjen së , motorë hidrogjenit mund të kandidojë në raportet A / F të kudo nga 34:1 ( stoichiometric ) për 180:1 . Raporti A / F mund të jetë ish -presion në drejtim të raportit të ekuivalencës , shënohet nga phi ( Φ ) . Phi është e barabartë me stoikiometrike raporti A / F ndarë nga raporti aktuale A / F . Për një përzierje stoikiometrike ,

raporti aktuale A / F
është e barabartë me stoichiometric raporti A / F dhe kështuphi barabartë me unitet ( një) . Për të ligët raportet A / F , phi do të jetë një vlerë më pak se një. Per shembull , nje phi prej 0.5 nënkupton që ka vetëm mjaft karburantit disponueshëm në përzierje të oksiduar me gjysmën e ajrit dispozicion . Një tjetër mënyrë për të thënë këtë është se ka dy herë më shumë të ajrit në dispozicion për djegje se është theo - retically nevojshme .


Kjo do të thotë që për djegje të plotë ,

SEE TABELA bashkangjitur

1 Pound benzinës është 3.8 litra
1 Pound Hidrogjeni është 6,408 litra


Air Karburanti Ratio
 ( Ne duhet të llogarisë për Temp Dendësia dhe Presioni )

14,7 £ e ajrit janë të nevojshme për çdo kile të benzinës
        Litra ajër janë të nevojshme për çdo 1 litër benzin ( convert )

£ 34 e ajrit janë të nevojshme për çdo kile të hidrogjenit .
        Litra ajër janë të nevojshme për çdo 1 litër e hidrogjenit ( convert )


Motor Shembull : 305 cc Generator

PLEASE NOTE kjo është për raporti AIR djegëse të gaztë në cilindër


305 cc në 3600 rpm do të tërheqë 1800 x 305 cc = 549 LPM e çfarëdo juaj kandidon për .

Ushqyer atë me 8 LPM e HHO do të linte 541 LPM të jetë bërë me ajër ,
mjegull e ujit , riciklohen gazrat apo ndonjë gjë tjetër që mund të ndihmojë .

 Nëse ju konvertojë ato shifra me përqindje përzierje që ju të merrni një përzierje 1.48 % .

Ju duhet vetëm rreth 1 - 2% përzierje për të drejtuar një motor me djegie të brendshme
kështu që prodhimi juaj duhet të zhurmë për këtë motor . Hope this helps .

Kjo llogaritje e fundit nuk e kam heq dorë ishte :
4.43cc / 305cc ose 1.45 % përzierje

Kështu që të dy llogaritjeve tona janë të sakta .

Tani që është padyshim duke supozuar që ju të merrni një gllënjkë të plotë në konsum dhe se motori është i ndezur me shpejtësi të plotë duke prodhuar një cikël 60 dalje AC në gjenerator .

Në RPM ulëtqelizë ka më shumë kohë për të prodhuar gaz dhe motori merr një përzierje të pasur për të punuar me të , kështu që duke filluar dhe përtaci motor duhet të jetë relativisht e lehtë .

Ajo që është interesante është shuma e vogël e HHO pastër holluar në këtë cilindër të madh në të vërtetë mund të prodhojnë një zhurmë e madhe të mjaftueshme për të mposhtur fërkime dhe ende të bëjë punë të dobishme .

Goxha i sigurt rreth 1% është kërkesë minimale ?
 Gjë e mirë është që unë nuk shoh asnjë mënyrë për të mbi - rev motor dhe goditje atë .


Stoichiometric përzierje me ajër të karburantit sipas Wikipedia është :

Karburanti By masë [ 4 ] Duke vëllimit [ 5 ] e karburantit në përqindje ndaj masës
Gazi natyror 17.2 : 1 9.7 : 1 5.8 %
Propan ( LP ) 15.67 : 1 23.9 : 1 6.45 %
Etanol 9 : 1 - 11.1%
Methanol 6.47 : 1 - 15.6%
Hidrogjen 34.3 : 1 2.39 : 1 2.9 %
Diesel 14.5 : 1 0.094 1 6.8 %
Benzinës 14.7 : 1 - 6.8%

PLEASE NOTE kjo është për raporti AIR djegëse të gaztë në cilindër

Vini re se : një motor mund të kandidojë AFR shumë të ligët me hidrogjen dmth : 80:1

PLEASE NOTE kjo është për raporti AIR djegëse të gaztë në cilindër

Llogaritje të thjeshta për LPM janë të bazuara në ajër të karburantit raport : p.sh. :

1 motor Liter , merr në 1/4 litër e ajrit për revolucionin ( Për shkak se 4 goditje e saj ) ,

kështu @ 1000 RPM , ajrit = 250LPM , nëse raporti Air - Karburanti = 25:1 , atëherë Karburanti = 10 LPM
                                             nëse raporti Air - Karburanti = 50:1 , atëherë Karburanti = 5 LPM
                                              nëse raporti Air - Karburanti = 80:1 pastaj Karburanti = 3.1 LPM

@ 2000 RPM , Air = 500 LPM , nëse raporti Air - Karburanti = 25:1 , atëherë Karburanti = 20 LPM
                                             nëse raporti Air - Karburanti = 50:1 , atëherë Karburanti = 10 LPM
                                              nëse racion Air - Karburanti = 80:1 pastaj Karburanti = 6.2 LPM

kështu që një FORMULA përgjithshëm mund të jetë :

PLEASE NOTE kjo është për raporti AIR djegëse të gaztë në cilindër

FUEL ( LPM ) = Kapaciteti Engine / 4 * RPM * AFR

pastaj p.sh. : Kapaciteti Engine = 1 Liter , RPM = 1000 , AFR = 25:1 = 1/25

pastaj FUEL ( LPM ) = 1/4 * 1000 * 1/25 = 10 LPM

në rast të Stan Meyer si ai deklaroi ai vrapoi makinë me përzierje shumë të ligët ajo mund të jetë :

nëse Kapaciteti Engine = 1.6l , RPM = 3000 , AFR = 60:1
pastaj , KARBURANT = 1.6 / 4 * 3000 * 1/60 = 20 LPM

PLEASE NOTE kjo është për raporti AIR djegëse të gaztë në cilindër

nga kjo .
1 motor Liter , merr në 1/2 litër e ajrit për revolucionin ( Për shkak se 4 goditje e saj ) .
Unë mendoj se 1/2 e rpm shkaku 4 goditje që ka 2 cikle ( revolucionit ) . show metër 2x rpm por thahet ajri X rpm .

1:80 për hidrogjen
- por nëse HHO se duhet më pak se ndoshta 1:100 ( 1 % ) ose 0.5:100 ( 0.5 % ) . nëse përfshijnë jonizues ajrit + lazer futje duhet më pak se ajo ndoshta 0.1:100 ( 0.1 % ) . kjo do të thotë 4.8 LPM ( 0.1 %) se të mjaftueshme për të drejtuar 100 km / h ( 1600cc ) .


Mbani në mend raporti A / F për produkte të naftës është i bazuar në molekulat doped karburantit , shumica e të cilave nuk e djeg në dhomën e djegies .

HHO është tashmë në raport stochiometric ; kur ju të shtoni ajrit e cila është kryesisht azot , ju keni një përzierje pjesërisht ligët , por një përzierje që ka një normë të kontrolluar djegur që përkon me normën e nevojshme djegur brenda një motor me djegie të brendshme .

Edhe më mirë është për të shtuar një shkëndijë plazma dhe mjegull të ujit në përzierje ; duke bërë

 Pra, duhet të zvogëlojë LPM HHO mënyrë drastike në diçka të menaxhueshme nga edhe brute force elektrolizë .


PLEASE NOTE kjo është për raporti AIR djegëse të gaztë në cilindër

=================================
SHËNIM

Një motor katër goditje ( njohur gjithashtu si katër - cikli ) eshte nje motor me djegie të brendshme në të cilënpiston plotëson katër goditje të veçanta të cilat përfshijnë një cikli termodinamik vetme . Një goditje referohet udhëtimit të plotë të pistonit përgjatë cilindër , në secilin drejtim . Ndërsa zhargon i rrezikshëm në mesin e disa entuziastë të emrave të automobilave këto respektivisht" thith ", " shtrydh ", " zhurmë " dhe " goditje " goditje . [ 1 ] ata janë më të zakonshëm quajtur
PRANIMI : kjo goditje e pistonit fillon në qendër të lartë të vdekur . Piston zbret nga maja e cilindrit në fund të cilindrit , duke rritur volumin e cilindrit . Një përzierje e karburantit dhe ajri i detyruar nga presion atmosferik ( ose më shumë) në cilindër përmes port konsum .
Ngjeshja : me dy marrjes dhe cliruara valvola e mbyllur ,pistoni kthehet në majë të cilindrit kompresimin e ajrit ose përzierje e karburantit - ajrit në kokë cilindër .
POWER : ky është fillimi i revolucionit të dytë të ciklit . Ndërsapistoni është i afërt me Qendrën Top Dead ,i ngjeshur përzierje me ajër të karburantit në një motor benzinë ​​është ndezur , me një kandele në motorët benzinë ​​, ose që ndez për shkak të ngrohjes së prodhuar nga ngjeshja në një motor diesel . Presioni që rezulton nga djegia e ngjeshur përzierjes së karburantit detyron pistonin të tërhiqen në drejtim qendrën e poshtme të vdekur .
Shter : gjatë goditje shter ,pistoni edhe një herë kthehet në krye qendrën vdekur ndërsavalvula shkarkimit është e hapur . Ky veprim përzen harxhuar përzierje karburantit - ajrit nëpërmjet valvulës shkarkimit (eve ) .
- Unë mendoj se 1/2 e rpm shkaku 4 goditje që ka 2 cikle ( revolucionit ) .
metër show 2X rpm por ikjen e ajrit X rpm .

keq gabimi im , kjo është 1/2 e rpm .

por ende le të supozojmë se ne përdorim 1600 cc motor .

AFR 80:1 ( nuk përzierje shumë e dobët )
Kapaciteti Engine = 1600cc (përafërsisht 40 + hp )
RPM = 2500 ( rreth 100 km / h )

pastaj HHO kërkohet = 1,6 / 2 * 2500 * 1/80 = 25LPM

PLEASE NOTE kjo është për raporti AIR djegëse të gaztë në cilindër

JO Meyers
dhe duke përdorur forcën brutale , një qelizë 5mmw do të konsumojnë përafërsisht 6.6Hp ( përafërsisht 5000Watt ) ,
ende të saj drejtimin e një motor të 40 + Hp ndërsa konsumojnë 6.6hp


kur tuaj ngarje konstante 100 km / hengine nuk e përdorin fuqinë e saj të plotë .
 40 + hp është vetëm fuqiamaksimale e cilamotor është në gjendje për të prodhuar me benzinë ​​.

Kjo është një shumë tjetër Pjesa llogaritja SEE 2

 Kështu që ju duhet për të ( ndoshta ) 15hp ( nuk e di saktësisht ) 25LPM .

Sistemi Meyers i Elektroliza duke përdorur qeliza dhe ujë në të si një kondensator e bën një efikasitet fitim 185 %
dhe është faktike dhe patentuar dhe tashmë e hapur Source .

Stanley Meyer Uji Cell karburantit është një Capacitor ujit dhe electrolyzer Highly efikas .

Përdorimi Supplies Sigurt Hapi Ngarkimi PWM dhe Switch dhe gjithashtu Përdorni një plot me transformatorët tuaj .

================================================== ======
Llogaritëse Peshat Automjeteve PJESA 2


Air dhe rezistenca kodrina

Thelb dy forca të ngadalësuar një automjet , pra ajrin dhe rezistenca kodrina . Ky artikull shpjegon marrëdhëniet dhe tregon se sa përpjekje duhet të bëhet në masat akordim në mënyrë që të rritet kufiri i shpejtësisë .
Rezistenca kodrina llogaritet si më poshtë :

Froll = Cr × m × g

në të cilën

Cr është një koeficient kodrina rezistencës , e cila është në rastin tonë rreth 0.015 ,
m është masa e mjetit , duke përfshirë pasagjerët ( dmth. prej 1900 kg për serinë 8 )
dhe g ështënxitimi për shkak të gravitetit 9.81 m/s2 është .

Kodrinarezistencës nga një BMW Seria 8 është pra 0.015 × 1900 kg x 9.81 m/s2 = 280 N

Kjo madhësi është , si ju mund të shihni , nuk varet nga shpejtësia , por nga pesha e makines . Pra, ajo do të bëhet gjithnjë e më shumë të parëndësishme me shpejtësi në rritje . Megjithatë ,motori ka ende për të kapërcyer një forcë prej 280 N = 28.5 kg , për të mbajtur 8 lëvizje .

Rezistenca e ajrit është llogaritur si vijon :

FLuft A / 2 × × D × Cw v2 =

në të cilën

A është fytyra e automjetit në m2 ,
CW është koeficienti terhiq ,
D është dendësia e ajrit , dmth 1.29 kg/m3 , dhe
vdrejtuar shpejtësia në m / sek .

Pra, këtu janëshpejtësia vjen në lojë .

 Që kur aplikoni ekuacionin vetëm në një makinë , shumë vlera të konstanteve , ky hir të qartësisë , tani janë përmbledhur :BMW Seria 8 ka një sipërfaqe ballore prej 02:07 m2 në . Kjo është kompensuar nga koeficienti terhiq shumë të ulët të 0.29 e 2.07 m2 × 0:29 = 0.6 m2 janë lënë në fushën rezistencë ajrit të . Këtu ju mund të shihni se çfarë efektikoeficienti terhiq për të drag . Më e vogël është , më të voglaajri duket makinën për të cilën ata duhet të lëvizë -makinë është i efektshëm . 850CSi ka një vlerë prej 0.31 CD , por ka një fytyrë të ndryshme ( të cilat nuk është i njohur për mua - më të thellë , pasqyra të ndryshme) .

Gjysma zona terhiq duhet tani të shumëzohen as me dendësi të veçantë të atmosferës sonë . Pastaj fituar ( 0.6 m2 × 1,29 kg/m3 ) / 2 = 0387 kg / m .

Forca që kundërshtonDrag 8s , tani mund të llogaritet dukebërë të sapo kombinuar të gjitha vlerat konstante për makinën : FLuft = 0387 kg / m × v2 . Fakti që sheshi i drejtuar me shpejtësi të derdhet në ekuacion , me shpejtësi të lartë , forcat ekstreme pritet të :

0 km / h : 0 N = 0 kg
50 km / h : 75 N = 8 kg + rezistencë kodrina ( 280 N , 29 kg ) = 37 kg
100 km / h : 299 N = 30 kg + rezistencë kodrina ( 280 N , 29 kg ) = 59 kg
150 km / h : 672 N = 69 kg + rezistencë kodrina ( 280 N , 29 kg ) = 98 kg
200 km / h : 1194 N = 122 kg + rezistencë kodrina ( 280 N , 29 kg ) = 151 kg
250 km / h : 1866 N = 190 kg + rezistencë kodrina ( 280 N , 29 kg ) = 219 kg
300 km / h : 2688 N = 274 kg + rezistencë kodrina ( 280 N , 29 kg ) = 303 kg
350 km / h : 3658 N = 373 kg + rezistencë kodrina ( 280 N , 29 kg ) = 402 kg
400 km / h : 4778 N = 488 kg + rezistencë kodrina ( 280 N , 29 kg ) = 517 kg
Sa e bukur si kjo tabelë mund të jetë , të vazhdojnë të tregojnë me të vërtetë ajo bën një . Ajo që mungon është fuqia në Watts që është e nevojshme në mënyrë që të arrihen këto shpejtësi . Ajo llogaritet si më poshtë :

P = ( Froll + FLuft ) × v
= ( Cr × m × g + A / 2 × × D × Cw v2 ) × v
= Cr × m × g × v + A / 2 × × D × CW v3
Pas shumëzuarclip mund të shihet se fuqia e kërkuar ngrihet përsëri me fuqinë e tretë . Kjo do të thotë se ju duhet tetë herë pushtetin sa më shumë për dy herë shpejtësinë dhe tri herë edhe 27 herë më shumë ! Në një tryezë që duket si ky :

Speed ​​gjithsej rezistencë kërkohet të performancës
50 km / h 355 N = 5 kW 7 PS
100 km / h 579 N 16 kW = 22 hp
150 km / h 952 N 40 kW = 54 hp
200 km / h 1474 N 82 = kW 111 PS
250 km / h 2146 N 149 kW = 202 ​​hp
300 km / h 247 kW = 2968 N 336 PS
350 km / h 3938 N 383 kW = 520 hp
400 km / h 5058 N 562 kW = 764 hp
Dikush mund të shihni se si nga 250 km / h Lestung e nevojshme shpejt në lartësi të pabesueshme . Tani bëhet e qartë se pse Bugatti Veyron 16.4 në nevojë për 1000 hp në shënjestër 400 km / h për të goditur . Vlerat e mësipërme zbatohen vetëm mbi BMW 8 seri apo automjete me Aerodinamika identike .

Pra, ne jemi mjaft të gatshëm por ende nuk mund, sepsekuaj-fuqi llogaritur nuk duhet të prekë motor , por në rrota ! Kjo do të thotë se fuqia motor duhet të jenë më të larta për të kompensuar humbjen e gearbox dhe tren drive. Kjo humbje është në automjetet rear drive , rreth 17 % ( front wheel makinë 15 % ) , në mënyrë që e merr vlerat e mëposhtme për fuqinë motorike në fund :

Performancës për Speed
rrotat e performancës motorike
50 km / h 7 8 hp hp
100 km / h 22 hp 25 hp
150 km / h 54 PS 64 PS
200 km / h 111 hp 130 hp
250 km / h 202 hp 237 hp
260 km / h 226 hp 264 hp
270 km / h 250 hp 293 hp
280 km / h 277 hp 324 hp
290 km / h 306 hp 358 hp
300 km / h 336 hp 393 hp
310 km / h 368 hp 431 hp
350 km / h 520 hp 609 hp
400 km / h 764 hp 893 hp
Vlerat për humbjen në tren makinë nuk maten vlerat , por një lloj vlerësimi që kam formuar për të gjetur të dhëna të tilla në internet . Edhe pse ai është pak në krye , por duke pasur parasysh fuqinë e një motor Alpina B12 5.7 coupes si dhe shpejtësinë e tij dhe përvojën e vet , ai nuk është shumë i lartë .

Për t'i bërë gjërat edhe më shumë tani shtoi setransmetimit duhet të jetë me kujdes në mënyrë që shpejtësia e lartë është arritur edhe në prodhim maksimal . 380 hp e një 850CSi kurrë të sjellë në vetëm nën 300 km / h , për shkak se ata të pushuar një në 5300 rev / min dhe 250 km / h . Përtej asaj fuqie bie përsëri , e cila natyrisht zvogëlon shpejtësinë e mundshme të lartë . Në qoftë se ju mbani Gearbox standarde që ju do të në një motor akordim nuk shikoj për të rritur kufiri i shpejtësisë . Cili na çon në pikën e ardhshme .

Për shkak të rritjes së urisë energjisë me kubike e shpejtësisë , masa të gjera janë të nevojshme për të arritur te dukshem ne krye . Për vetëm dhjetë për qind të jetë më i shpejtë , i tretë është më shumë fuqinë e motorit të kërkuara ( 1.13 = 1.33 ) . Në anën tjetër, kjo është arritur nga maksimal për chip -tuning në përmirësimin e performancës ajrim natyrisht nga vetëm nën 10% vetëm një rritje shpejtësi maksimale prej 3% ( rrënjë kubike e 1.1 ) . Në parë mundshëm 290 km / h me catapults299 km / h të paktën shumë të afërta me magjike 300 , por automjetet dobët vijnë me 160 km / h para vetëm në 165 pas kësaj. Diskutueshme nëse kjo është e vlefshme .

Fundi, pasiformula e Përgjithshme , me fuqinë e kërkuar motorit mund të llogaritet me një shpejtësi të paracaktuar :

Pmotor = ( ( A / 2 x D x Cd x V3 ) + ( Cr × m × g × v ) ) × 1.17

me

A : Zona ballore në m2
CW : koeficienti terhiq ( 0.29 për serinë 8 )
D : dendësia e ajrit ( 1.29 kg/m3 )
Cr : kodrina rezistencës koeficienti ( rreth 0015 , nuk ka njësi )
m : masa e automjetit në kg ( rreth 1900kg për serinë 8 )
g : nxitimi për shkak të gravitetit ( 9.81 m/sec2 )
v : ngarje shpejtësi në m / sek ( = km / h / 3.6 )
1.17 Faktori korrektues për të kompensuar humbjen e energjisë në tren makinë ( 1,15 për para-wheel drive )
Pmotor : Fuqia Motor në W ( 736 W = 1 hp )
Të gjitha Zëvendësuar vazhdueshme për 8 vlera dhe shuma , kështu që ju do të merrni :

Pmotor = ( 0387 kg / m × 280 v3 + N × v ) × 01:17


Referenca të mëtejshme

www.securesupplies.biz

http://www.e31.net/luftwiderstand.html

Patenta Staley Meyer


Unë do të doja të dëgjoj sugjeroj edit ose korrigjime , unë jam thjesht duke u përpjekur për të vënë informacion togther
e cila e avancon njohuri ky dokument ka attachments gjithashtu të sigurohemi që ju të shihni attachements foto

Dokumentet e referencës https://onedrive.live.com/redir?resid=A5F9DB5B451D72AC % 213.464

ngrohtë fala

Daniel

Skype Email

Sugjerime apo korrigjime .
danieldonatelli@hotmail.com

Mb + 66 83 647 3443


Nëse për ndonjë arsye ju cinike dhe nuk pajtohen me këtë ,
ju lutem Email

danieldonatelli@hotmail.com

Detail e Korrigjimet
PhotoAnimated Photo
PhotoPhotoPhoto
2014-05-12
5 Photos - View album

Post has shared content
Slowly EVERY GROUP MEMBER IS HELPING TO RE SHARE these valuable posts TO SCHOOLS UNI"S LPG FB GROUPS AND MECHANIC'S AROUND THE WORLD> Using Pin interest Twitter and other ways Even email !!
PLease join in and share some of or posts so people learn the secrets faster.
Photo

Post has attachment
Stanley Meyer 8XA Alternator
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2014-04-13
14 Photos - View album
Wait while more posts are being loaded