Post has shared content
Fotografie levert doorgaans rauwere beelden op dan de schilderkunst, maar het dat hoeft niet zo te zijn. Als er een kunstenaar is die de fotografie naar een nieuw niveau trekt, dan is het wel Craigie Horsfield. Dichter Roel Weerheijm reflecteert op de beelden en ideeën van deze opmerkelijke fotograaf.

http://buff.ly/2ife8mf

#kunst #fotografie #schilderkunst #CraigieHorsfield #realiteit #idee

Post has shared content
Terwijl het jaar 2016 de geschiedenisboeken in lijkt te gaan als een buitengewoon slecht jaar, hebben er het afgelopen jaar wel degelijk waardevolle ontwikkelingen plaatsgevonden. Al heeft de media er weinig oog voor, op het gebied van duurzame energie is 2016 het jaar van hoopvolle onderzoeksresultaten. Stefan de Bruijn bespreekt de vooruitgang die geboekt is in 2016.

http://buff.ly/2iKpgsE

#kernfusie #energie #duurzaam #milieu #klimaat

Post has shared content
Wat zien we als naar onszelf kijken? Filosofe Martine Berenpas bekijkt de filosofie over ons zelfbeeld aan de hand van de ziekte anorexia nervosa, waarbij men anders over zichzelf denkt dan ‘normaal’.

http://buff.ly/2iy7tVZ

#zelfbeeld #filosofie #samenleving #anorexia

Post has shared content
De samenkomst van abominabele journalistiek en Westerse vooroordelen over het Midden-Oosten. Lees hier hoe een Nederlander in Dubai tegen de Danny in Arabistan documentaire aankijkt.

http://buff.ly/2hGCKro

#publiekeomroepen #DannyinArabistan #MiddenOosten #samenleving #cultuur #televisie #vooroordelen

Post has shared content
Waarom is 2016 het jaar van de post-fact society geworden? De wetenschap achter het global network of idiots dat zich laat leiden door de bullshit van Trump, Johnson, Putin, Wilders en Daesh.

http://buff.ly/2hKViam

#fakenews #posttruth #postfact #samenleving #politiek #feiten #waarheid #bullshit #Wilders #Trump #Putin #Johnson #Daesh

Post has shared content
Minder bekend dan de presidentsverkiezingen is de werking van het electoral college in de Verenigde Staten. Doorgaans is deze stemming slechts een bevestiging van de uitslag. Met alle ophef rondom de persoon van president-elect Donald Trump, zijn alle ogen gericht op de uitslag. Onze Amerika-deskundige, Ivo van Spronsen, legt uit hoe de vork in de steel steekt.

http://buff.ly/2hVDGsX

#Amerika #VS2016 #verkiezingen #Trump #Clinton #electoral #vote

Post has shared content
Religiewetenschapper Amit Sampat bekijkt de Korancommentaren van Maulana Abul Kalam Azad en Abul Ala Maududi. Twee vooraanstaande denkers die een hele andere boodschap in de Koran lazen.

http://buff.ly/2hlt31w

#pluralisme #exclusivisme #Koran #Quran #Azad #Maududi #religie #geloof #maatschappij

Post has shared content
De 3 democratische momenten van 2016, het Oekraïnereferendum, Brexit en de Amerikaanse presidentsverkiezingen, wat hebben ze met elkaar gemeen? De media had uitgebreid aandacht voor wat er gezegd werd, maar ze gaf geen duiding.

http://buff.ly/2h7xslK

#PVV #media #Brexit #Oekraïnereferendum #Trump #Verkiezingen #2016 #democratie #racisme #discriminatie

Post has shared content
Het is een opmerkelijke gegeven voor een succesvolle televisieserie: het leven van een moeder en haar dochter in een klein dorpje in Amerika. Waarom werd deze serie zo groot dat er nu, tien jaar later, een nieuw seizoen is verschenen bij Netflix? Filosofe Martine Berenpas duikt in de filosofie achter van de Gilmore Girls.

http://buff.ly/2hkDWRh

#filosofie #cultuur #GilmoreGirls #gemeenschap #warmte #liefde #vertrouwen #Netflix

Post has shared content
Al zijn spanningen tussen religies niets nieuws, toch lijkt het erop alsof het vandaag de dag meer wordt. Zodoende is het goed om terug te kijken naar het verleden, op zoek naar woorden van hoop. Religiewetenschapper Amit Sampat laat ons zien waar we deze kunnen vinden: in Sadhu Vaswani's toespraak in Berlijn in 1910.

http://buff.ly/2gnj5f8…/

#Hindoeïsme #Islam #religie #geschiedenis #India #eenheid #pluralisme #diversiteit
Wait while more posts are being loaded