Post has attachment
Tibi Uşeriu românul care a câştigat cel mai greu maraton din lume, dincolo de Cercul Polar, va lansa cartea autobiografică intitulată ’27 de paşi’.
Este o carte de o sinceritate brutală şi surprinzătoare, o poveste despre abuz, nebunie, condamnare, ispăşire, răscumpărare şi, nu în ultimul rând, despre care este preţul alergării până la propriul capăt.

Post has attachment
Aplicând sistemul silabic, denumit de mine trac, la 83 inscripții antice nedescifrate, din care 5 cert trace (din Peștera Sitovo, de pe inelul de la Ezerovo, inelul din Shumen, peștera Măgura din Bulgaria) obținem fraze de genul: „A TI LOKE DARO PO MONA KINU E, KEMA NI DI KIUTE SAKI SALESA LUEMO” sau „LUPO NE VEDI... DAPO MORA MI KIDI TI SUE DIVU SUSA, DA MI SARO LUPO NAU KIPESA” pe care sunt sigur ca le înțelegeți direct în limba română fără efort. Nu am studii de specialitate în lingvistică (de profesie sunt inginer constructor și jurist) iar inițial am crezut că am de a face cu o simplă potrivire. La a 83-a inscripție descifrată potriveala devine regulă și atunci... Pe blogul http://limbatracaprotoromana.blogspot.com am postat doar o parte din inscripțiile descifrate.
Un mare regret al meu este faptul că istoricii noștri nu acordă tracilor și civilizației acestora o minimă atenție. Herodot spunea că după inzi, tracii erau cei mai numeroși și înțelepți. Oare tracii chiar au dispărut, fără a avea în ziua de astăzi urmași demni? Bulgarii susțin că ei sunt urmașii tracilor (și din punct de vedere genetic, nu lingvistic, pe undeva au dreptate, întrucât tracii de la sud de Dunăre au fost asimilați aproape în totalitate, cu câteva mici insule vlahe ce încă mai există ) și marșând pe ideea aceasta au anual sute de mii de turiști la mormintele regilor traci odrisi, iar la expoziția din Paris, cu aurul regilor traci, au avut aproape un milion de vizitatori.
Iar noi, românii, în afară de faptul că vorbim o limbă tracă evoluată, ce facem altceva?!
Un exemplu concret al lipsei de interes în ceea ce privește cercetarea arheologică serioasă este faptul că undeva în Munții Șureanu există o necropolă nedescoperită a regilor daci. Sunt indicii (tumuli și practici funerare ale dacilor) în acest sens. Spre exemplu: lângă Orăștie spre Beriu, orice localnic îți poate arăta unde este „Dealul cu trei țâțe”, iar la marginea Beriului sunt alți 7 tumuli, din care unul cu diametrul de 30 m și înălțimea de 8 m... Dacii își îngropau conducătorii de seamă în tumuli aflați la vedere, de regulă lângă cetate, la fel ca tracii odrisi, pentru ca oamenii locului să-și aducă aminte de ei, să le cinstească memoria și să le apere mormântul. La nici 15 km în linie dreaptă de Orăștie, în Cugir, există unicul mormânt princiar dac descoperit pe teritoriul României în care avem depuse alături de decedat (îmbrăcat cu cămașă de zale din fier cu nasturi din argint aurit, coif, spadă dreaptă, pumnal tip sica, scut, podoabe din aur și argint) și carul său de paradă împreună cu scheletele a 3 cai. Tarabostes-ul din Cugir a murit înainte de ascensiunea lui Burebista și alături au fost îngropați alți 3 nobili locali. Toate mormintele au fost descoperite la baza unor tumuli, lângă cetatea dacică din Cugir. Pe de altă parte romanii au luat la 150 ani de la moartea lui Burebista, sute de tone de aur și argint din Dacia. Oare ce inventare arheologice poate conține o necropolă a regilor daci Burebista, Deceneu, Comosicus, Scorilo, Duras etc care au trăit, murit și, mai mult ca sigur, au fost îngropați în zona Munților Șureanu? Să ne reamintim că toți acești mari regi/sacerdoți daci au deținut mare parte din bijuteriile din aur și din argint luate ca pradă de romani, deoarece acestea nu au putut fi realizate în cei 150 ani trecuți de la moartea lui Burebista până la cucerirea romană a Sarmizegetusei... Oare câte sute sau mii de ani le-au trebuit dacilor să extragă, să topească și să prelucreze cu tehnologiile antice, sutele de tone de aur și argint fin cizelate pe care le-au luat romanii?
În imaginea de mai jos salvată din Google Earth avem în dreapta sus două formațiuni ciudate din Munții Orăștiei: una de tip tumul cu diametrul de peste 80 m și alta de formă piramidală cu latura de circa 50 m, ambele situate în zone extravilane împădurite. Baza piramidei are laturile paralele cu axele E-V, respectiv N-S intrucăt in dreapta sus avem busola ce ne indica nordul. Și mai ciudat este faptul că în stema Orăștiei (denumire veche săsească Broos) avem o piramidă, fără ca nimeni să poată dovedi cert de unde apare ca semn heraldic...Există o teorie conform căreia piramida din stema Orăștiei e foarte veche... de pe vremea dacilor! 
Photo
Photo
15.02.2017
2 Photos - View album

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has shared content

Post has attachment
Am cunoscut acest artist deosebit.
Am văzut foarte multe spectacole cu el.
Au tenor și artist de foarte mare valuare.
Odihna veșnică " Maestre "
Wait while more posts are being loaded