Post is pinned.Post has shared content
Áldott Karácsonyi Ünnepeket! - Valóban megszületett! Valóban értünk született közénk!
ATENTIE !!!...Sarbatorile vin...
Legenda Bradului de Craciun

Unul dintre simbolurile sarbatorilor de iarna este bradul care se impodobeste in ajun de Craciun. Dar de-a lungul timpului, si in diverse zone ale lumii, bradul este mai mult de atat.
Un vechi simbol – Cu sute de ani in urma, existau persoane care credeau in magia copacilor care erau in permanenta verzi. Chiar si iarna, cand toti ceilalti copaci si plante erau maronii si golase, brazii se mentineau puternici si verzi. Oamenii au vazut in brazi simbolul vietii si un semn sigur ca soarele si primavara se vor reintoarce curand.
Bradul modern - Cand a ajuns bradul de Craciun in casele oamenilor ?

Legenda spune ca traditia a fost inceputa de Martin Luther in Germania. Acesta a fost un calugar si reformator al bisericii, care a trait din 1483 pana in 1546. Potrivit legendei, Luther se intorcea acasa intr-o seara de iarna, cand a vazut stelele stralucind printre ramurile brazilor.
Luther a fost impresionat de priveliste si cand a ajuns acasa a fost foarte nerabdator sa povesteasca si familiei despre ce vazuse. Pentru a-i ajuta sa inteleaga, el a mers in padure si a taiat un bradut. L-a adus in casa si l-a decorat cu lumanari, care reprezentau stelele pe care le vazuse. Obiceiul s-a raspandit in Germania si de aici, in toata lumea.
In Anglia, bradul de Craciun a aparut pentru prima data atunci cand regina Victoria s-a casatorit cu printul Albert, care era neamt. In 1841, Albert a aranjat un brad de Craciun la castelul Windsor, in apropierea Londrei, pentru a-i aminti de tinuturile natale.
Obiceiul bradului de Craciun a fost adus in Statele Unite atat de persoane din Anglia, cat si de imigrantii germani sositi in anii 1800.
Oricare ar fi originile acestuia, bradul de Craciun este un simbol minunat pentru oricine sarbatoreste Craciunul.
Legenda primului brad de Craciun In noaptea nasterii Mantuitorului, toate creaturile vii, flora si fauna, au venit la Bethlehem cu daruri. Maslinul a adus fructele sale. Dar micul brad nu avea nici un cadou si era atat de obosit incat nu a putut sa tina piept copacilor mai mari care l-au impins in spate si l-au ascuns vederii.
Dar atunci, unui inger din apropiere i s-a facut mila si a comandat unui manunchi de stele sa vina se aseze pe ramurile delicate ale bradutului. Cand pruncul Iisus a vazut frumosul bradut luminat, a zambit si l-a binecuvantat, declarand ca din acel moment brazii o sa fie impodobiti cu lumini, in perioada Craciunului, pentru a fi pe placul copiilor.
In Romania…Din vremuri stravechi si romanii, in perioada Craciunului, aduc in casele lor un brad, pe care il impodobesc cu cele mai frumoase ornamente.Aceasta este o sarbatoare a luminii, a sperantei si a miracolelor, iar bradul de Craciun este unul din primele gesturi pe care le facem, pentru a demonstra ca ne incredem in Craciun.
Majoritatea dintre noi impodobim bradul in Ajunul Craciunului, cand toata familia este prezenta si mirosul de bucate gustoase ne incanta simturile. Odata bradul impodobit, Mos Craciun poate veni pentru a lasa cadourile, pe care, adulti si copii, le asteptam cu tot
Animated Photo

Post has attachment

Post has attachment

Post has shared content

Post has shared content

Post has shared content
Marbles Caves Chile
Marbles caves, Chile Chico, Chile
Marbles Caves Chile
Marbles Caves Chile
amazingplaces.katalay.net

Post has shared content
Yosemite National Park California

photo via lynn
Photo

Post has shared content
🇨🇦Agawa Canyon Tour Trains , Sault Ste. Marie, Ontario Canada

Photo

Post has shared content
🇧🇷 Christ The Redeemer at Night, Rio de Janeiro, Brazil
Photo

Post has shared content
Green Point, Pacific Rim National Park Reserve, Vancouver Island, BC, Canada
Photo
Wait while more posts are being loaded