Post has attachment
Een bordspel kan ook gebruikt worden om meerdere lessen te gamificeren. Muziek docenten ontwierpen vandaag nieuwe fysieke spelconcepten bij Codarts.
Photo

Post has attachment
Welke ROC's / managers / docenten willen aansluiten? Lars en ik zien kansen om het techniekonderwijs met behulp van drones nog uitdagender te maken. :)

Post has attachment
Geen achtbanen bouwen, maar de ruimte verkennen! Ook dit is zo`n game waar je moeiteloos verschillende vakken aan kunt koppelen. Dus: check de preview en ga eens brainstormen!

Post has attachment

Post has attachment
In 2016 de doorbraak van VR? Oculus Rift komt uit in maart.

Post has attachment
Maak een spelshow van je les met Flippity

Post has attachment
Please meet our keynote speaker Tobias Staaby! :)

Post has attachment
Nu ook in het VO actief. Ik ben trainer van een innovatietraject dat door VOC Quadraam (Arnhem) is opgezet. Met vier bijeenkomsten om #gamification  te leren kennen, ontwerpen, uitproberen, verbeteren en evalueren. Leuke groep van 18 docenten. :)

Post has attachment
Sinds kort ben ik bezig om Japans te leren lezen en spreken. Deze app laat zien hoe je simpel de tekens kunt leren herkennen. De manier waarop ze dit doen is eenvoudig maar enorm effectief! Ze laten of het teken zien waarbij je de klank moet kiezen of ze laten de klank zien en horen waarbij jij het teken moet kiezen. Per opdracht gaan ze uiteindelijk ook tekens en klanken combineren zodat je het ook leert toe te passen in woorden. Daarnaast krijg je sterren voor het percentage goede antwoorden.

Deze app kan als voorbeeld dienen hoe je flash kaarten digitaal aan kunt bieden en natuurlijk voor de taalvakken die gebruik maken van niet Latijnse tekens.

Wat een mooie aanvulling zou zijn is dat je de tekens ook met je vinger moet schrijven. Dan ga je nog één stap verder dan alleen lezen.

Post has attachment
Begin november onthullen we het thema van onze conferentie, komt er een nieuwe trailer met deze keer de keynote spreker en meer details over het programma van 6 april a.s. Mis het niet!
Wait while more posts are being loaded