Jangan malu-malu untuk Whatsapp dan tanya saya. 0108009106

Stream

 
PENERANGAN BISNES TONEEXCEL

Jangan malu-malu untuk Whatsapp dan tanya saya.

Whatsapp Group Invite:
https://chat.whatsapp.com/Kq5p9W3USTwDbKhM4CyJ3D
 ·  Translate
1
1
Add a comment...
 
9/10 sumber pendapatan adalah datangnya dari 'PERNIAGAAN'. Namun utk menjalankan sesuatu perniagaan, perkara utama adalah soal MODAL.

Akibat dari ketiadaan modal, ramai individu 'menolak' utk menceburi bidang perniagaan walaupun mereka tahu, hanya berniaga saja yg mampu membawa diri mereka 'pergi' lebih jauh.

Jika ada perniagaan dengan modal 'sebanyak' RM100, produk anda guna sendiri , maintain bulanan serendah RM20 tetapi anda mampu perolehi pendapatan di luar jangkaan anda, bagaimana?

Inilah Toneexcel. Modal serendah RM100 shja. Saya amat yakin anda ada modal tu. Hubungi saya jom 😉

Whatsapp saya +60108009106

#toneexcel
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
TIPS #1: PROMOSI BISNES SIMKAD TONE EXCEL



Tips² terbaik daripada perkongsian Rakan² Tone Excel mengenai teknik promosi atau perkara yang perlu diambil kira, apabila anda memulakan bisnes Tone Excel.

TEKNIK #1: TEKNIK JUMPA PROSPEK

Mulakan dengan sembang santai, takpe yg penting jika ada peluang selit sikit2. Contoh, tanya soalan.

Soalan: Aku nak tanya kau guna HP kan? Sebulan topup berapa?
Jawapan: Kalau dia jawab adalah RM200, kadang2 time tak guna sgt topup hanya RM150 sebulan; Lepas tu lagi...

Soalan: Selama ni topup dpt apa2 tak?
Jawapan: Tak dpt apa2, cuma blh call, internet, sms tu jer...

Kalo itu jawapannya, kata kat dia kalo aku bg peluang dpt insuran percuma, tiket percuma dan byk lg... Nak tak? Apabila jawapan ke arah yg kita kehendaki "NAK" anda sudah ada peluang.

Time tu katakan pada prospek, kau kenalkan satu org kau dibayar RM21.80. cuba bayangkan kalo kenalkan pada 10, 20, 30 org byk dpt tu...

Kalo dia tanya camna nak join, baru tunjuk simkad. Daftar bayar RM98.60 dpt satu simkad PERCUMA dan kredit tersedia RM30. Mana ada bisnes yg senang mcm ni, paling mudah buat duit.

Semoga Berjaya.

TUKAR >>> GUNA >>> NIKMATI dengan “Simkad Prepaid WOW Tone Excel - Prabayar yang Membayar”
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
NEW PROMO TUNE TALK TONEEXCEL - 29 NOVEMBER 2016
.
Promo yg releven :
.
(1) Topup RM30....
✅Dapat kredit RM30 - Validity 30 days
✅Dapat FREE 571minutes (RM160) local call (on-net) - Validity 15 days (💥new)
✅Dapat FREE 1.5GB - Validity 15 days

(2) Topup RM50....
✅Dapat kredit RM50 - Validity 50 days
✅Dapat FREE 100 minutes local call - Validity 15 days
✅Dapat FREE 571minutes (RM160) local call (on-net) - Validity 15 days (💥new)
✅Dapat FREE 2GB - Validity 15 days


 ·  Translate
1
Add a comment...
 
**renung renungkan dan selamat beramal.
Kalau MALU nak pinjam duit orang jangan MALU nak cari duit. Tapi kalau jenis tak malu pinjam duit tak apa. Siang malam boleh tido goyang kaki tepi pantai.
Ada orang malu nak bagitau dia berniaga. Malu nak bagitau dia jual online, malu nak bagitau dia jadi dropshipper, malu nak letak iklan kat wall, malu nak bagitau kawan kawan yang sabtu ahad dia bukak meja jual nasi lemak, segan nak canang dia jual kuih petang petang.
.
Kenapa mesti malu ye? Aku ada kawan yang weekday dia kerja as banker dan weekend dia bukak meja jual air mangga. Sedikit pun takde rasa takut untuk di kecam.
.
"Eh kau jual air mangga. Keje banker tak cukup duit ke"
.
Kalau kau dengar ada suara suara sumbang macam ni, kau jangan pegi maki dia. Kau tapau satu cawan kasi dia minum free. Lepas tu kau cakap kat dia, kalau sedap lepas ni singgit satu cup.
.
Sama ada kau berniaga atas dasar nak carik duit lebih memandangkan kita semua ada hutang nak hadap setiap bulan. Atau berniaga sekadar suka suka. Tak usah malu. Semua rezeki Allah dah tentukan. Semuanya kerana gerak dari Dia. Kita bukan buat kerja haram. Kita berniaga je gais. Bukan pegi mencurik. Jangan malu dalam mencari rezeki. Jangan rasa takut standard kita jatuh. Malulah jika kamu malas dan hanya mengharap belas ikhsan dari orang.
.
Dan bagi kamu yang suke mengata kawan kawan yang berniaga kecik kecik ni, nasihat aku satu je. Kau belum diduga Tuhan lagi. Dunia ini roda. Ada masa kita diatas. One day kita pasti dibawah. Jangan menghina.
.
Mungkin mereka itu tidurnya lebih lena dari kita.
SAYA TAK MALU.. SEBAB KALAU SAYA MALU, DUIT PUN MALU MAU DATANG.. MALU BIAR BERTEMPAT..
SILA SHARE KALAU SETUJU 😇
(COPY & PASTE )
 ·  Translate
1
Lynn Lynda's profile photo
 
Tnye ckit..'klau ade yg bhutang btahun2 x bbyar..ank dr 2 org..dh btmbah jd 4 org..muka org yg dua bhutang tu slalu jer jumpa..tp dia buat x tau jer..xde kata "nti aku byar ke" ape ke..kita nk mnta pn dh malu..mcm nk mnta sdekah..nk buat mcm mna yer..
 ·  Translate
Add a comment...
 
PERLUKAN BISNES PART TIME ?

syarat:
- Ada facebook dan handphone
- Kerja sambilan terus dari rumah
- Syarikat bekerjasama dgn Air Asia
- Gaji dibayar 3x sebulan

Kepada anda yang berminat :
Whatsapp 0108009106

RAMAI MEREKA DI LUAR SANA INGIN MENGUBAH NASIB, TETAPI TIDAK BERANI BERNIAGA!

Selagi kita berusaha, InsyaAllah rezeki tu ada!

 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Tahukah anda…

Memang lumrah kehidupan manusia, kita secara semulajadi suka recommend & promote kepada kawan-kawan & sedara-mara (kadang-kadang kat orang-orang yang tak kenal pun) mengenai apa yang kita suka – produk, perkhidmatan, idea & macam-macam lagi lah. Contoh: Kita pergi makan di restoran yg sedap, kita beritahu kawan-kawan & sedara-mara kita betapa sedapnya makanan di situ (kat orang-orang tak kenal pun kita bagi tau especially zaman I.T. ni senang nak sebarkan info. contoh melalui facebook). Yup, kita recommend movies, muzik, hp, computer, buku, resepi masakan, pembantu rumah, doktor, kereta, rumah, sukan, politik, artis & pelbagai lagi lah. Kita semua setiap hari melakukannya.

Tahukah anda apa yang kita lakukan itu di namakan network marketing.
Definisi simple network marketing adalah: "Recommending and promoting what you like". Itu aje. Jadi, semua orang lah melakukan network marketing :-)

Terdapat dua kategori manusia di dunia ini:
Pertama: Orang yang recommend & promote perkara yang dia suka, dan
Kedua: Orang yang dibayar kerana melakukannya. Jadi, kadang-kadang saya nak tergelak bila dengar orang kata dia tak minat buat network marketing, dia tak sedar yang dia telah, sedang, & akan terus melakukannya, cuma dia tidak dibayar. Lagi saya nak tergelak bila mengingatkan saya dulu pun cakap macam tu. Banyak syarikat percaya, recommendation & promotion produk & perkhidmatan mereka melalui mulut-ke-mulut (word-of-mouth) adalah lebih efektif dari duit yg mereka bayar untuk pengiklanan & pemasaran secara tradisional. Maka mereka pun gunakan bajet tersebut untuk reward orang-orang yang recommend & promote ni. Jadi, jika anda suka dengan produk & perkhidmatan mana-mana syarikat ini, JANGAN TUKAR apa yang anda telah/ sedang/ akan buat, hanya teruskan recommending & promoting, dan biarkan syarikat-syarikat ini membayar anda.

Yang mana satu kategori anda? Saya pilih yang kategori kedua.
& Yang saya pilih ini bukan sahaja dibayar, malah nak melakukannya pun mudah & cepat. Tak perlu pengalaman, hanya ikuti sistem nya yang simple & praktikal. Ramai yang dah merasai pendapatannya. Mulakan dengan langkah pertama dengan check-it-out sendiri.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
[ MAJORITI ORANG GUNA HP ]
.
.
.
.
.
.
Sekarang majoriti semua penduduk malaysia yg berumur 12 tahun keatas mempunyai telefon bimbit.

Semua para usahawan juga menggunakan telefon bimbit untuk menghubungi para pelanggan untuk menyebarkan bisnes msing-masing.

Jadi kenapa kita tidak pernah terfikir?
Sedangkn kita boleh buat income dari hasil panggilan yg kita buat.

Jadi bisnes TuneTalk ToneExcel telah memberi peluang kepada kita untuk membuat PENDAPATAN SECARA PASIF.

Kita guna topup untuk diri sendiri KITA AKAN DIBAYAR..
org lain guna topup kita pun AKAN DIBAYAR...
x perlu jual produk or topup.

just guna topup utk diri sendiri kita akan DIBAYAR KOMISYEN.

Dan ada banyak BENEFIT daripada bisnes TONEEXCEL ini.

Berminat Nak?

PM/WhatsApp/SMS > MINAT > 0108009106
Saya bg info details..TQ

#sumbergajikedua
#ToneExcel
 ·  Translate
1
Add a comment...