Profile cover photo
Profile photo
Joma plast
20 followers -
Proizvodnja proizvoda od plastike
Proizvodnja proizvoda od plastike

20 followers
About
Posts

Post has attachment
Plastični bazeni

Naša firma se bavi izradom plastičnih bazena u 2 varijante:
1. Plastični bazeni – tankvane u industriji za prihvatanje agresivnih materija
2. Plastični bazeni za vodu
Plastični bazeni za kupanje predstavljaju pravu stvar ukoliko želite da izbegnete svu bespotrebnu gužvu prilikom odlaska na javne bazene. Bazeni za kupanje u svom domu pružaju priliku za pravi odmor i relaksaciju sa svojom porodicom. Firma Joma plast vrši izradu plastičnih bazena različitih oblika kao i dimenzija. Bazeni za vodu se rade od polietilena visoke gustine ili od PE ploča koji je atestiran i zdravstveno ispravan, tako da možete biti sigurni prilikom uživanja i odmora u svom bazenu.Neke od prednosti bazena urađenih od polietilena u odnosu na druge materijale su: UV stabilizovan – vek trajanja preko 50godina, nije potrebno dodatno održavanje, apsolutno vodonepropustan, ne odaje niti upija mirise tako da predstavlja ekološki čist materijal. Bazeni se izrađuju najčešće u svetlo plavoj boji, a po zahtevu kupca moguće je uraditi bazen u boji koju kupac zahteva. Takođe dimenzije plastičnih bazena za vodu se rade isključivo po zahtevu kupca.
Add a comment...

Post has attachment
Plastične kade – pravougaoni rezervoari

Pored cilindričnih rezervoara(tankova) koje se rade tehnologijom spiralnog namotavanja, moguća je proizvodnja i rezervoara pravougaonog oblika pravougaone plastične kade koje se izrađuju zavarivanjem ravnih PE(polietilen) i PP(polipropilen)ploča.
Materijal od koga se vrši izrada plastičnih kada je otporan na skoro sve vrste hemikalija koje se koriste u industriji tako da plastične kade urađene na ovaj način imaju zaista širok spektar primene… Vek trajanja Plastične kade urađene od PE i PP su UV stabilizovane tako da im vek trajanja preko 50 godina i predstavljaju sigurnu i isplativu investicuju.
Kade od plastike se izrađuju u crnoj i beloj boji u zavisnosti od zahteva kupca. Kade se izrađuju različitih veličina na osnovu zahteva kupca. U zavisnosti od veličine kade kao i njene namene,odnosno vrste medijuma koji se skladišti, potrebno je ojačati plastične kade sa metalnim profilima kako bi se doprinelo dodatnoj sigurnosti. Plastične kade su samonoseće konstrukcije, mogu po potrebi biti pokretne ili nepokretne a pored kada u mogućnosti smo Vam ponuditi i dodatnu opremu u vidu pumpi koje su neophodne za sam proces,zatim razne vrste ventila, cevovoda… Plastične kade se mogu koristiti za različite procese a neki od njih su galvanizacija ,fosfatizacija, cinkovanje, hromiranje, niklovanje, skladištenje agresivnih fluida i kiselina,zatim za različite vrste fermentacija (kiseljenje kupusa)…
Kade se izrađuju u svim dimenzijama, po tehničkoj dokumentaciji i po specifičnim zahtevima korisnika.
Add a comment...

Post has attachment
Plastične tankvane

U skladu sa propisima o zaštiti životne sredine kao i sve strožijim propisima u oblastima vezanim za skladištenja različitih vrsta kiselina i opasnih fluida i njihovog prihvatanja u slučaju havarije ili oštećenja rezervoara dolazi do sve veće potrebe za izradom tankvana. Pregledom opasnih materija u skladu sa propisom kojim se uređuje lista opasnih materija, njihove količine i kriterijumi predstavljaju osnovu za određivanje da li je zaštitna prihvatna podloga – tankvana zaista potrebna.Tankvane predstavljaju pravougaone rezervoare za prihvatanje eventualno prosute materije (kiseline…) u slučaju da dođe do oštećenja rezervoara. Plastične tankvane predstavljaju vodonepropusnu podlogu, pored toga tankvane moraju da su dovoljno velike kako bi prihvatile celokupnu materiju koja se skladišti u rezervoaru. Tankvane se rade od PE,PP koji su otporni na veliki broj kiselina i prestavljaju najbolje rešenje prilikom oblaganja zidova betonskih bazena kako bi se sprečilo nagrizanje betona.Pored toga tankvane urađene na ovakav način su UV stabilizovane odnosno imaju vek trajanja preko 50 godina.
Na slici možete kada se opasna materija skladišti na više mesta(rezervoara) tada se pojedinačne količine kiseline sabiraju pa se vrši oblaganje ukupne zapremine, dat je izgled tankvane sa 4 rezervoara za HCL(hlorovodoničnu kiselinu)pojedinačne zapremine V – 40 000 i ukupne zapremine tankvane V – 160 000l i NaOH( natrijum-hidroksid) pojedinačne zapremine V – 40 000l i ukupne zapremine tankvane V – 160 000l neophodnih za kompletnu zaštitu objekta od bilo kakve mogućnosti nastanka štete.
Add a comment...

Post has attachment
Plastične šahte za kanalizaciju

Osobine šahte za kanalizaciju

Sa razvojem nove tehnologije i sve veće upotrebe polietilena, danas se sve više koriste plastične kanalizacione šahte od PHED-a. Razlikuju se od betonskih šahtipo tome što su: lakše, samim tim su jednostavnije za manipulaciju, elastične su pa ih izvesna pomeranja tla neće oštetiti,imaju dobro zaptivanja šahte i dosta su ekonomičnije za upotrebu. Plastične šahte za kanalizaciju su u potpunosti vodonepropusne i neporozne. Vek trajanja šahti je preko 50 godina.

Dimenzije šahte za kanalizaciju

sahte-za-kanalizacijuProizvodimo plasticne šahte za kanalizaciju od HDPE u sledećim prečnicima: Ø 800 mm, Ø 1000 mm, Ø 1200 mm, dok im visina zavisi od projektnih uslova a može biti do 10 metara. Cevi i šahtovi sa ektruzionim zavarivanjem spoljašnje ili unutrašnje strane (u zavisnosti od prečnika cevi), veoma efikasno neutrališu štetan uticaj visokog nivoa i pritiska podzemnih voda na cevovod. U situaciji gde je kota dna cevi ispod nivoa gradskih i mesnih reka, gde su podzemni tokovi veoma aktivni vrši se izbor ovakvog cevovoda, upravo zato što garantuje veliki procenat nepropusnosti u odnosu na ostale vrste spojeva.

Montaža kanalizacione šahte

Prema zahtevima kupca mogu se izraditi u različitim veličinama, i oblicima. Revizioni šahtovi omogućavaju pristup do kanalizacionog voda, njegovu kontrolu, čišćenje i održavanje. Zbog male mase i mogućnosti spajanja elemenata na licu mesta, manipulacija i transport tj. postavljanje i montaža ovakvih šahtova je krajnje jednostavna. Izrada ovih proizvoda podrazumeva i montažu na terenu tj. izradu cevovoda. Ove šahte su praktična i funkcionaln
Add a comment...

Post has attachment
Šahte za vodomere

Šahte za vodomere, odlikuje velika stabilnost na niskim temperaturama, koja je postignuta izolacijom od stiropora. Vodomerne šahte odlikuje neporoznost i vodonepropustljivost. Šahte za vodomer se lako montiraju i održavaju. Predstavljaju mnogo jednostavnije rešenje od klasičnih betonskih šahti. Vek trajanja šahti je preko 50 godina.

Šahte za vodomere (vodomerne šahte) se proizvode od polietilena visoke gustine kao i šahte za kanalizaciju u standardnim dimenzijama.

Standardne dimenzije šahte za vodomere su:

Prečnik Visina
Ø 500 1000
Ø 600 1000
Ø 800 1000
Ø 1000 1300
Napomena: Date dimenzije predstavljaju date standarde dimenzije koje se poriste prilikom izrada šahti, moguća je izrada šahti i drugih dimenzija

Proizvodimo dva tipa šahti za vodomere:

Šahte bez termo izolacije.
Šahte sa izolacijom(oblogom) od stiropora koji se koristi kao zaštita u uslovima niskih temperatura.
Add a comment...

Post has attachment
Plastični pontoni kao zamena za metalnu burad

Plasticni-pontoni-kao-zamena-za-metalnu-buradPlastična burad naše firme prestavljaju pravu zamenu za dotrajalu metalnu burad, ili prilikom izrade novih plovnih objekata. Prednost u odnosu na metalnu burad je u tome što nakon postavljanja plastičnih buradi nema potrebe za dodatnim održavanjem. Plastična burad – pontoni se mogu koristiti kao osnova za kućice, splavove, pristajne dokove ali i kao osnova za izgradnju kaveza za uzgajališta ribe.
Plastična burad – pontoni se proizvode u standardnim prečnicima i to: Ø 500 mm, Ø 600 mm, Ø 800 mm, Ø 1000 mm,Ø 1200 mm, Ø 1600 mm u dužinama od 3m, 6m, 9m i 12m. Plastični pontoni se izrađuju od polietilena visoke gustine koji koji poseduje odlične fizičko-hemijske karakteristike tako da je otporan na udarce, habanje, UV zračenje, a vek trajanja im je preko 50 godina. Prilaz-plasticni-burici-osnovaPontoni od plastike predstavljaju nepotopive objekte, noseći plovci izrađeni su od polietilenskih cevi koje poseduju pregradne komore što im daje stabilnost i sigurnost a takođe mogu da budu ispunjeni polistirenskom penom ili stiroporom, koji će zadržati ili usporiti prodor vode, usled mehaničnog oštećenja. Na pontonima se nalaze plastični držači koji omogućavaju postavljanje željene konstrukcije na njih a takođe i ventil(oduska) pomoću kojeg se regulise temperatura između komora pontona i spoljašnje temperature.
U datoj tabeli dati su uporedni odnosi između prečnika pontona i težine kojom se može opteretiti ponton po 1m.

Prečnik pontona Težina opterećenja pontona po 1m
Ø300 mm 30kg
Ø400 mm 55kg
Ø500 mm 85kg
Ø600 mm 125 kg
Ø800 mm 230 kg
Ø1000 mm 370 kg
Ø1200 mm 540 kg
Ø1300 mm 630 kg
Ø1600 mm 970 kg
Add a comment...

Post has attachment
Plastični pontoni za plutajuće molove

Marine – pristajni dokovi se sastoje od niza plutajućih molova sastavljenih od segmenata koji se jednostavno povezuju u celinu pomoću čeličnih ili galvanizovanih elemenata a po potrebi se može vršiti promena rasporeda ukoliko za tim ima potrebe.Karakteristika pontona izrađenih od polietilena visoke gustine je da su veoma izdržljivi, ne zahtevaju dodatno održavanje kao u nekim drugim slučajevima,otporni su na uticaj vode(slatke i slane) a takođe su veoma dugovečni tako da se relativno brzo isplate. Osim toga otporni su na zračenja koja odaje Sunce iz razloga što u sebi sadrže UV stabilizator,tako da je vremenski rok trajanja pontona preko 50 godina bez potrebe dodatnog održavanja. Joma plast pontoni prestavljaju pravi izbor prilikom izgradnje marina, neke od osnovnih namena plutajućih marina su za: vezivanje čamaca, brodova i ostalih plovila, pecanje,sunčanje… Plastični pontoni su izrađeni i konstruisani na takav način da im se veoma lako može promeniti namena, tako da osim za marine pontoni se mogu koristiti i kao osnova za splavove,kuće na vodi,kao platforme za pumpe za točenje goriva,kavezi za uzgajanje ribe,kao katamarani i razna druga pontonska plovila… Dimenzije pontona su različite u zavisnosti od namene a proizvode se u standardnim prečnicima i to: Ø 500 mm, Ø 600 mm, Ø 800 mm, Ø 1000 mm, Ø 1200 mm, Ø 1300 mm, Ø 1600 mm a dužina može biti do 12m. Pontoni se sastoje iz pregradnih komora koje mogu biti ispunjene stiroporom ili polistirenskom penom radi dodatne sigurnosti odnosno služe kao zaštita od prodora vode u slučaju oštećenja pontona, zatim ventila ili oduške koji služi za regulaciju temperature između unutrašnjih komora pontona i spoljašnje temperature.
Površina po kojoj se kreću ljudi se izrađuje u više varijanti najčešće od običnog drveta ali trenutno najzastupljeniji način je izrada poda od kompozitnog drveta COMPOWOOD koji predstavlja mešavinu drveta dobijenog reciklažom i plastične mase. Neke od glavnih prednosti COOMPWOOD kompozitnog drveta u odnosu na obično drvo su: dug vek trajanja (otporno na UV zračenje i na vlagu), pored toga obrada kompozitnog drveta je jednostavna kao i obrada običnog drveta, zatim manja težina,nema pojave delova iverice, nije potrebno nikakvo dodatno održavanje tokom upotrebe…. Maksimalna težina kojom se može opteretiti pontoni prilikom izrade pristajnih dokova mora biti takva da ne prelazi polovinu pontona.

U tabeli su dati podaci o maksimalnoj opterećenosti pontona po 1m za različite dimenzije prečnika pontona.

Prečnik pontona Težina opterećenja pontona po 1m
Ø300 mm 30kg
Ø400 mm 55kg
Ø500 mm 85kg
Ø600 mm 125 kg
Ø800 mm 230 kg
Ø1000 mm 370 kg
Ø1200 mm 540 kg
Ø1300 mm 630 kg
Ø1600 mm 970 kg
Add a comment...

Post has attachment
Plastični pontoni

Potreba za kvalitetnim odmorom oduvek je bila želja koja podrazumeva da se ostave televizor, mobilni telefon i kompjuter i “pobegne” u prirodu uz naravno obavezno druženje sa prijateljima i sa osobama čije nam društvo prija. Reč odmor najviše asocira na uživanje na moru uz duge šetnje plažama i kupanje u moru, ipak ko nije u prilici da ode na more, ne treba da propusti da odmor provede u prirodi tako da se odmori a ujedno i da ima zdravstvene koristi. To može da se postigne i bez morske vode i klime, uz nešto truda i dobre volje. Umesto kupanja u moru, dobar efekat se postiže i šetnjom po parkovima ili prirodi, vežbanjem, sunčanjem, kupanjem u reci, jezeru ili bazenu, vožnjom biciklom… Jedno od mogučih rešenja je uz relativno male troškove i izgradnja kućice ili splava na reci ili jezeru i odmor može da počne i to svakog vikenda iznova. Naravno prva stvar od koje treba početi izgradnju splavova su osnova za splavove a to su plastični pontoni.U proizvodnom programu pontoni od plastike se najčešće koriste kao pontoni za splavove, kao vez plovila u marinama,pristaništima, lukama,za plovne objekte, katamarane,osnova za plutajuće platforme za lakši prilaz kupalištima, kao kavezi za uzgajališta ribe, pontonska plovila ,kao plutajuća barijera za skupljanje i usmeravanje plutajućeg i podvodnog otpada…
Kada se više pontona poveže međusobno mogu služiti i kao terasa za restorane, caffe barove, noćne klubove,koktel barove…

 Splav-sa-pontonima-kao-osnova Splav-sa-pontonima-kao-osnovom-1 Plasticni-pontoni-splav Plasticni-pontoni-za-splav-prilaz Polaganje-plasticnih-pontona
Pontoni od plastike proizvode se u standardnim prečnicima i to: Ø 500 mm, Ø 600 mm, Ø 800 mm, Ø 1000 mm,Ø 1200 mm, Ø 1600 mmu dužinama od 3m, 6m, 9m i 12m. Plastični pontoni se izrađuju od polietilena visoke gustine koji je lakši od vode. Bitno je istaći da materijal od kojeg izrađujemo plovke i pontone je 100% otporan na uticaj slane i slatke vode tako da se plastični pontoni mogu koristiti u svim vrstama vode, kako slanim na moru tako i u slatkim odnosno na rekama i jezerima. Pored toga poseduje odlične fizičko-hemijske karakteristike tako da je otporan na udarce, habanje, UV zračenje, a vek trajanja im je preko 50 godina. Na pontonima se nalaze plastični držači koji omogućavaju postavljanje željene konstrukcije na njih a takođe i ventil(oduška) pomoću kojeg se reguliše temperatura između komora pontona i spoljašnje temperature. Pontoni od plastike predstavljaju nepotopive objekte, noseći plovci izrađeni su od polietilenskih cevi koje poseduju pregradne komore što im daje stabilnost i sigurnost a takođe mogu da budu ispunjeni polistirenskom penom ili stiroporom, koja će zadržati ili usporiti prodor vode, usled mehaničnog oštećenja.

Osnovne prednosti naših pontona su:

Sigurnost prilikom upotrebe
Pregradne komore koje minimalizuju prodor vode u slučaju fizičkog oštećenja pontona
Velika otpornost materijala od kojeg se izrađuju pontoni na udarce
Vek trajanja preko 50 godina bez potrebe za dodatnim održavanjem
Ekološki ”čist” materijal bezbedan po okruženje i životnu sredinu
U tabeli su dati podaci o maksimalnoj opterećenosti pontona po 1m za različite dimenzije prečnika pontona.

Prečnik pontona Težina kojom se može opteretiti 1m pontona
Ø300 mm 30kg
Ø400 mm 55kg
Ø500 mm 85kg
Ø600 mm 125 kg
Ø800 mm 230 kg
Ø1000 mm 370 kg
Ø1200 mm 540 kg
Ø1300 mm 630 kg
Ø1600 mm 970 kg
Add a comment...

Post has attachment
Plastični pontoni za katamarane, trimarane i kvatromarane
July 28, 2014 | priozvod : pontoni |pontoni za katamarane, pontoni za kvatromarane, pontoni za trimarane
Rekreacija, odmor, uživanje u prirodi, kvalitetno i lepo provedeno slobodno vreme, sve su to fraze koje sve češće srećemo u svakodnevnom životu. Uz pomoć Joma plast plutajućih pontona koji su osnova za katamarane, trimarane pa i kvatromarane odmor na našim prelepim rekama i jezerima može postati stvarnost i pravi užitak za vas i vašu porodicu. Dosta ljudi sanja o brodu ili jahti koji su relativno skupi za naše uslove, ali uz pomoć naših pontona od plastike koji predstavljaju osnovu za plovila i nekoliko pametnih ideja možete doći do ostvarenja svog sna i uživati u prirodi,pecanju i doživeti nezaboravne trenutke sa svojom porodicom.Karakteristikekatamarana i trimarana izrađenih uz pomoć naših pontona je da je materijal koji se koristi polietilen visoke gustine,a sama plovila su veoma izdržljiva,poseduju dobru nosivost i stabilnost na vodi, ne zahtevaju dodatno održavanje kao u nekim drugim slučajevima, poseduju lep izgled, a u slučaju da dođe do mehaničkog oštećenja plovila veoma laka se sanira nastalo oštećenje. Pontonska plovila se mogu kretati sa motorima izuzetno male snage,otporni su na uticaj vode (slatke i slane), osim toga otporni su na zračenja koja odaje Sunce iz razloga što u sebi sadrže UV stabilizator,tako da je vremenski rok trajanja pontona preko 50 godina bez potrebe dodatnog održavanja.
Dimenzije pontona su različite u zavisnosti od namene,proizvode se u standardnim prečnicima i to: Ø 500 mm, Ø 600 mm, Ø 800 mm, Ø 1000 mm, Ø 1200 mm, Ø 1300 mm, Ø 1600 mm a dužina može biti do 12m. Pontoni se sastoje iz pregradnih komora koje mogu biti ispunjene stiroporom ili polistirenskom penom radi dodatne sigurnosti odnosno služe kao zaštita od prodora vode u slučaju oštećenja pontona, zatim ventila ili oduške koji služi za regulaciju temperature između unutrašnjih komora pontona i spoljašnje temperature.

 Plasticni-pontoni-izgled-2 Plasticni-ponton-izgled-1-2 Plasticni-ponton-izgled-1 Plasticni-ponton-izgled-2-1-zelena-boja
 Plasticni-ponton-izgled-2-u-zelenoj-boji Plasticni-ponton-izgled-2-1 Plasticni-ponton-izgled-2
Mogućnost upotrebe pontona je široka a najčešće se koriste za:

- Vez plovila
- Pontonski most
- Pontoni kao osnova kaveza za uzgajališta ribe
- Kretanje osoba po plutajućoj platformi napravljenoj od pontona
- Za prevoz putnika i tereta preko vodenih površina
- Za sunčanje i kupanje
- Pontoni za splav
- Za pristajanje veslačkih čamaca

Osnovne prednosti naših pontona su:

• Sigurnost prilikom upotrebe
• Pregradne komore koje minimalizuju prodor vode u slučaju fizičkog oštećenja pontona
• Velika otpornost materijala od kojeg se izrađuju pontoni na udarce prilikom plovidbe
• Vek trajanja preko 50 godina bez potrebe za dodatnim održavanjem
• Ekološki ”čist” materijal bezbedan po okruženje i životnu sredinu

U tabeli su dati podaci o maksimalnoj opterećenosti pontona po 1m za različite dimenzije prečnika pontona.

Prečnik pontona Težina opterećenja pontona po 1m
Ø300 mm 30kg
Ø400 mm 55kg
Ø500 mm 85kg
Ø600 mm 125 kg
Ø800 mm 230 kg
Ø1000 mm 370 kg
Ø1200 mm 540 kg
Ø1300 mm 630 kg
Ø1600 mm 970 kg
Add a comment...

Post has attachment
Plastične septičke jame
July 28, 2014 | priozvod : septičke jame |plastične septičke jame
Fekalna kanalizacija je projektovana tako da odvede otpadnu vodu od sanitarnih urađaja,fekalne vode se odvode u spoljnu fekalnu kanalizacionu mrežu. Septičke jame predstavljaju rešenje za taloženje(sakupljanje) i delimično čišćenje otpadnih voda u onim područjima gde ne postoji izgrađen gradski kanalizacioni sistem i gde nije moguće se priključiti na kanalizaciju.
Tehnologijom spiralnog namotavanja vršimo izradu plastičnih septičkih jama koje ustvari predstavljaju horizontalne plastične rezervoare(cisterne)za fekalije koji se ukopavaju u zemlju i time se sprečava širenje neugodnih mirisa i zaraze.

Plastične septičke jame se dele na:

1. Neprotočne septičke jame kada nema mogućnosti za odvod otpadne vode putem kanala za drenažu koja je delimično prečišćena, tj. u slučaju kada ne postoji odgovarajući odvod delimično prečišćene vode u zemlju pomoću kanala za drenažu ili cevovoda a da pritome nisu ugroženi izvodi pitke vode.
2. Protočne ili prelivne septičke jame kada se delimično prečišćena voda iz septičkih jama putem odvodnih kanala odvodi u zemlju.

Naše plastične septičke jame su savremeno rešenje za odlaganje otpadnih voda u domaćinstvima, školama, vrtićima, vikend naseljima, hotelskim i motelskim smeštajima….
Septičke jame se izrađuju od PEHD-a, u potpunosti su bezbedne za upotrebu i nije potrebno nikakvo dodatno održavanje. Materijal od koga se vrši izrada plastičnih septičkih jama je otporan na sve vrste hemikalija koje se koriste u domaćinstvima tako da septička jama može da prihvata vodu i iz ostalih delova sistema – iz veš mašine,kade, iz kuhinje… Plastične septičke jame odlikuje mala težina što omogućava jednostavnu manipulaciju odnosno montažu i spuštanje u jamu .Septičke jama urađene na ovaj način odlikuju se statičkom otpornošću na pritisak zemlje i podzemnih voda. Vek trajanja plastičnih septičkih jama je preko 50 godina tako da predstavljaju sigurnu i jeftinu investicuju koja rešava bitan problem.
Septičke jama obično sadrži ulaznui izlaznu cev od PVC-a sa gumenom zaptivkom za ispust otpadnih voda. Prečnik cevi koja ulazi u septičku jamu je obično 160 mm. Cev koja ulazi u septičku jamu po pravilu bi trebalo da ima nagib prema septičkoj jami oko 1 posto.Radi dodatne sigurnosti prilikom izrade dovodnih cevi moguće je ugraditi račvastu cev u slučaju da dođe do zagušenja.
Treba napomenuti da će pražnjenje septičke jame biti ređe ukoliko koristite neko sredstvo za čišćenje i održavanje septičkih jama. Ukoliko se povremeno koristesredstva za održavanje septičkih jama moguće je skoro potpuno neutralisanje neprijatnih mirisa iz kanalizacije a samim tim i potreba za pražnjenjem se takođe smanjuje. Plastične septičke jame ne zahtevaju posebno održavanje a takođe vrše i uštedu prostora zbog ukopavanja u zemlju.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded