Profile cover photo
Profile photo
Mohd Najib
36 followers
36 followers
About
Posts

Post has attachment

TO LET FOR RENT :-
Apartment Mentari Court,
Blok E, Mentari Court, (PJS8),
Jalan PJS8/9, Taman Seri Mentari,
46150 Petaling Jaya,
[GG] https://groups.google.com/forum/#!topic/PangsapuriMentariCourt/Q_--LX-Dsus

8.6.143.
Juz:8,Surah:6.
Surah Al-An’am, Ayat143 :

Allah menyuruh Rasul supaya bertanya kepada musyrik yang masih berpegang adat jahiliah, Adakah Allah pernah mengharamkan binatang ternak biri-biri dua pasangan dan kambing dua pasangan atau kandungan dalam perut betina kedua pasangan itu ? . Tujuan pertanyaan itu ialah untuk mencela perbuatan mereka mengharamkan memakan binatang ternak untuk menyangkal dakwaan mereka yang mengatakan itu dari tuhan menyuruhnya melakukan perbuatan jahil itu.
Allah menyuruh Rasul mencabar orang musyrik, Betulkah Allah ada menghramkan kamu memakan binatang ternak itu ? Kalau betul, khabarkan lah dan terangkan lah kepada ku dengan sebenarnya berdasarkan bukti ilmu pengetahuan tentang pengharaman tersebut sekiranya dakwaan kamu itu benar.

.
.
previous, [G+] https://t.co/AuzSu2HdFY
via, elkenknajid@yahoo.com

Post has attachment
Add a comment...

8.6.142.
Juz:8,Surah:6.
Surah Al-An’am, Ayat 142:

Binatang ternak ada bermacam-macam, dan yang besar boleh ditungggang, sebagai pengangkut, penarik bajak disawah, penarik kereta dalam perjalanan seperti unta, kuda, baghal, keldai, kerbau, lembu dan seumpamanya. Ada yang kecil yang tidak boleh diguna sebagai pengangkutan, hanya untuk disembelih sahaja, seperti kambing biri-biri dan seumpamanya.
Allah menyuruh memakan binatang ternak dan tumbhan yang telah dihalalkan kepada manusia, dan Allah memperingatkan pula kepada manusia agar janganlah mengikut jejak langkah syaitan pada mengharamkan memakan hasil tanaman dan binatang yang dilakukan oleh jahiliah dahulu, kerana syaitan itu adalah terang dan nyata musuh bagi manusia.
.
.
previous, [G+] https://t.co/R0aPbl4BCF
via, elkenknajid@yahoo.com
Wait while more posts are being loaded