Profile cover photo
Profile photo
Paris Mubaqi
3 followers
3 followers
About
Paris Mubaqi's posts

Post has attachment
Kultum Tarweh Dinten Pertama
#Kultum tarweh dinten pertama dening Kyai Kholifah Ali * Makna Poso Secara lahiriyah : nyegah sekabehaning perkawis engkang mbatalaken poso saking terbitipun fajar dumugi maghrib Secara batiniyah : nyegah howo nafsu saking perkawis madzorot lan ningkataken ...

Post has attachment
Tarif Internasional
Neng salah sawijine dino sodron bingung amargo ono watu ing mburi omah sing ngganggu dalan liwat. Ora gedi banget sih, tapi mustahil mindah watu kui dewean. Akhire sodron ngundang tukang gepuk watu amrih watu iku pecah dadi cilik njur biso dipindah. Tapi ma...

Post has attachment
Atur Pasrah Nonjok Mantu
Nalikane ono wong nduwe gawe mantu ono salah sijine acara seng diarani "Nonjok" yoiku caos pasugatan lan katresnan, wujud hormat marang wong tertentu seng dianggep penting. Amrih penak'e aweh tulodho, anggep wae seng mantu iki jenenge Pak Muslim lan seng di...

Post has attachment
Korbane Wong Tuwo
Aku tansah eling pungkasane welingmu Bapak bakal lungo ninggal aku lan ibu Emboh nyang ndi parane aku ora ngerteni Netes iluhku nelesi pipiku Sak pungkurmu uripku tansah gowo sepi Ibu soyo bingung getun ra mari-mari Ilang ono sing ilang sakjroning ati iki L...

Post has attachment
Ngombe
Ngombe iku penggawean nglebokne banyu menyang weteng lewat lambe lan cangkem.

Secara positif ngombe iku bermakna ngombe banyu biasa, tapi yen diartikan secara negatif ngombe iku maksute ngombe banyu goblok alias mendem.

Ing boso jowo penggawean ngombe iku...

Post has attachment
Karipan
Karipan yoiku kahanan ngantuk banget ing wektu isuk utowo awan amergo bengine kurang turu, tanda-tandane wong kariban biasane mripate ngluyup, akeh klakepan utowo angop, lan ora semangat aktivitas.

Post has attachment
Kancilen
Kancilen yoiku situasi naliko awakmu susah turu lan ora biso turu ing tengah wengi, yen ing bahasa sains modern kahanan iki diarani insomnia, asline udu penyakit tapi amergo antimainstrem mongko akeh wong nyebut yen iki salah sawijining penyakit.

Post has attachment
Kesabapan
Kesabapan songko tembung asal abap yoiku ambune cangkem gumantung songko opo seng dipangan, tapi yen kesabapan iku artine efek seng dirasakne songko barang seng biasane mbledhos tapi efek seng dirasakne mung sithik banget, amergo yen efek seng dirasakne ake...

Post has attachment
Keslomot
Keslomot, bedo karo kesumuban yen keslomot iku roso panas seng disebabne songko geni kang sedilut banget ngobonge, yen sampek kebacut mongko diarani kobong. Yen keslomote bolak-balik lan dibaleni sampek roto iku arane kebrongot.

Post has attachment
Kesumuban
Kesumuban yoiku roso panas seng mbok rasakne naliko koe keno keluk'e banyu umub. Keluk iku bahasa indonesiane uap air nda..

Tips naliko kesumuban : yen tangan utowo apamu panas mergo kesumuban cukup di celupke banyu anyep mongko bakal ilang roso panase.

T...
Wait while more posts are being loaded