Profile cover photo
Profile photo
Clean Jack
About
Posts

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Photo

CleanJack breidt internationaal steeds verder uit

DEN HAAG – Na successen begin dit jaar in Engeland, is IT-specialist voor de schoonmaakbranche CleanJack van plan ook haar marktaandeel in Zuid-Afrika nog verder uit te breiden. Zo stond CleanJack in juni op de Zuid-Afrikaanse schoonmaakbeurs CleantexPulire. Hier bleek dat er bij Zuid-Afrikaanse schoonmaakbedrijven veel interesse is in tijd- en aanwezigheidsregistratie.

CleanJack ook op kleine locaties kostenefficiënt
In Zuid-Afrika zijn er vaak kleine locaties die ver weg zijn, en waar één persoon naartoe gaat. Bestaande aanwezigheidsregistratiesystemen zijn volgens Gavin Green, eigenaar van African Corporate Cleaning en een van de eerste CleanJack-gebruikers, dan te duur. ‘Je moet namelijk op elke locatie een systeem inrichten. Op een locatie met tientallen schoonmaakmedewerkers haal je dat eruit, maar niet op kleine locaties.’

CleanJack is eenvoudiger en daardoor meer kostenefficiënt. ‘Ik heb het zelf uitgeprobeerd. De controle over loonkosten is fenomenaal en heeft direct effect op je resultaat.’

Groep CleanJack-gebruikers in Zuid-Afrika groeit
‘Ik ontmoette Niels van den Berg van CleanJack op de ISSA/interclean in Amsterdam, mei 2014’, vertelt Green. ‘Hij vertelde mij over de kosteneffectiviteit van het tijd- en aanwezigheidssysteem op grote én kleine locaties. Daarmee onderscheidt het zich van andere systemen in ons land.’ Green is CleanJack direct gaan testen en rolde het begin 2015 uit bij al zijn klanten. ‘Als het voor mij werkt, dan ook voor anderen.’ Het aantal Zuid-Afrikaanse schoonmaakbedrijven dat CleanJack toepast, groeit dan ook. Op dit moment zijn er 1800 licenties in gebruik.

Alleen voor schoonmaakbranche
In Zuid-Afrika waren er tot voor kort geen tijd- en aanwezigheidsregistratiesystemen die alleen gericht zijn op schoonmaak. Tegenwoordig heeft volgens Green bijna elk schoonmaakbedrijf van CleanJack gehoord. Een systeem dat wél alleen voor de schoonmaakbranche is ontwikkeld. Green is als een van de eerste gebruikers inmiddels ambassadeur voor het systeem.

Over CleanJack
IT-specialist CleanJack heeft haar tijd- en aanwezigheidsregistratiesysteem onlangs uitgebreid met schoonmaakcontract-management. Zo staan ook schoonmaakcontracten en taken voor schoonmakers in het systeem geregistreerd. Als schoonmakers inklokken, verschijnen hun taken voor die dag op het CleanJack scherm.

CleanJack wordt toegepast door schoonmaakbedrijven in 10 verschillende landen. In Zuid-Afrika, België en het Verenigd Koninkrijk heeft het bedrijf zelfs eigen verkoopkantoren.

Benieuwd wat CleanJack voor uw schoonmaakbedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak!

Niels van den Berg 070-2040132

Post has attachment
NuServe (UK) kiest voor Nederlandse CleanJack

LONDEN – CleanJack krijgt een steeds sterkere positie in het Verenigd Koninkrijk. Tijdens The Cleaning Show in Londen half maart leverde de automatiseerder 115 terminals aan NuServe. Simon Duke, managing director van NuServe, koos voor CleanJack na een succesvolle pilot. Het schoonmaakbedrijf gaat van zo’n 500 schoonmakers op 115 locaties tijd en aanwezigheid monitoren.

Inbellen onbetrouwbaar
‘Tijd- en aanwezigheidregistratie is voor ons niet nieuw’, vertelt Simon Duke. ‘Maar de manier van registreren via CleanJack wel. Tot voor kort lieten wij schoonmaakmedewerkers via een telefoonnummer van de klant inbellen. Dat leverde problemen op omdat we afhankelijk waren van de techniek bij de klant. En het werd nog wel eens vergeten. We hebben een aantal opties onderzocht en CleanJack was het meest modern en je krijgt de beschikking over data.’

Pilot gaf de doorslag
Een pilot in december 2016 gaf de doorslag. Duke: ‘De werking met een terminal en RFID-chip waarmee de schoonmaker inklokt, bleek eenvoudig. Beide bleken bovendien te werken als reminder voor schoonmakers om het systeem te gebruiken.’
De belangrijkste voordelen zijn: controle over loonkosten en de integratie met Templa. ‘Templa is ons contractmanagementsysteem en in combinatie met CleanJack controleren we nu automatisch of gewerkte uren aansluiten bij gemaakte afspraken. Worden er structureel meer of minder uren op een locatie gemaakt, dan ga ik met de klant in gesprek over het contract.’

Klant krijgt inzicht
Het systeem levert Duke veel inzicht op. Dit inzicht verbetert zijn relatie met zowel klanten als medewerkers. ‘Soms heeft een klant het gevoel dat ’s avonds niet het afgesproken aantal schoonmaakmedewerkers heeft gewerkt. Met CleanJack hebben wij realtime inzicht. Zij hoeven minder op hun hoede te zijn. Bovendien draagt het bij aan een beter imago van de branche in het geheel.’ In de toekomst wil Duke ook zijn managers monitoren en meten hoe vaak locaties worden bezocht.

Communiceren met schoonmaker
CleanJack biedt daarnaast de mogelijkheid om met schoonmaakmedewerkers te communiceren. De manager kan via de terminal aan een medewerker vragen extra aandacht te besteden aan de keuken. Of hij kan op verzoek van de klant vragen de boardroom goed te reinigen vanwege een belangrijke vergadering. De medewerker bevestigt dit verzoek, dat via de software ook direct wordt vastgelegd.‘Ook gebruiken we het voor een complimentje. Of om vast leggen wanneer iemand jarig is. Daar kunnen we dan aandacht aan besteden.’Ten slotte verbetert CleanJack de veiligheid. Klokken medewerkers op een sleutelpand niet in- of uit, dan krijgt de manager een signaal. Het is dan aan hem om te checken of er iets aan de hand is.

Over NuServe
NuServe levert facilitaire diensten aan de grote bedrijven in Londen en het zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk. De nadruk ligt op het leveren van schoonmaakdiensten aan bedrijven met 50 tot 1.000 medewerkers.

Templa T&A powered by CleanJack
CleanJack werkt sinds 1 januari 2017 samen met het Britse Templa. Beide bedrijven leveren automatisering aan schoonmaakbedrijven. Samen bieden zij nu de geïntegreerde dienst Templa T&A powered by CleanJack. Binnen deze dienst is het contractbeheer en de administratie van Templa, gecombineerd met de tijd- en aanwezigheidsregistratie van CleanJack.

Benieuwd wat CleanJack voor uw schoonmaakbedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak!
Niels van den Berg 070 – 2040132 www.cleanjack.com

Vijf voordelen van digitale tijd- en aanwezigheidsregistratie

Met digitale tijd- en aanwezigheidsregistratie voor schoonmaakbedrijven blijft uw bedrijf aangesloten bij de huidige technologische ontwikkelingen in de branche. U blijft – letterlijk en figuurlijk – bij de tijd. Daarbij wordt het organisatorische proces rondom uw dienstverlening gemakkelijker. Managers kunnen efficiënter werken. Én u doet niet onder voor vooruitstrevende collega-schoonmaakbedrijven.

Gebruikt u nog geen digitale tijd- en aanwezigheidsregistratie? Vijf redenen om deze overstap toch te overwegen:

1. U bent minder tijd kwijt aan administratie
Administratie en inzicht krijgen in gewerkte uren is van de meeste rayonmanagers en objectleiders niet de favoriete bezigheid. Deze tijd kun je immers ook besteden aan het bezoeken van (nieuwe) klanten. Of het opleiden van schoonmaakmedewerkers.
Met digitale tijd- en aanwezigheidsregistratie krijg je automatisch inzicht in gewerkte uren van schoonmaakmedewerkers. Rayonmanagers en objectleiders hoeven niet meer handmatig Excelsheets in te vullen.

2. Uren en lonen zijn beter te managen
Zonder inzicht in werktijden, uren en lonen, mist u inzicht in kosten. En dat terwijl in de schoonmaakbranche loonkosten de grootste kostenpost vormen. Inzicht in deze kosten, zorgt ervoor dat u bij kunt sturen. Digitale tijd- een aanwezigheidsregistratie zorgt voor dit inzicht. U kunt uw kosten beter managen. Zonder dat u daar uitzonderlijk bedreven in hoeft te zijn. Zo kunt u ook als MKB-bedrijf en als starter succesvol en professioneel ondernemen. De tijd- en aanwezigheidsregistratie neemt immers een belangrijk deel van uw werk over.

3. Instructies aan schoonmakers zijn transparant
Een digitaal tijd- en aanwezigheidssysteem is daarnaast ook een communicatiemiddel. Zo is het mogelijk om instructies over dagtaken aan schoonmakers door te geven. Het voordeel is dat deze instructies worden vastgelegd in het systeem en via een dashboard zijn in te zien. Voor schoonmaakmedewerkers én voor de opdrachtgever. Dat borgt de uitvoering van deze taken en geeft de opdrachtgever rust en vertrouwen.

4. Schoonmaakmedewerkers weten waar ze aan toe zijn
Een digitaal tijd- en aanwezigheidssysteem legt van elke schoonmaakmedewerker de werktijden vast. Dat is ook voor de schoonmaakmedewerkers zelf een geruststellend gegeven. De normen zijn voor iedereen gelijk.
Bovendien voorkomt het praktijken waarin zij opgedragen krijgen sneller te werken en daardoor minder goede kwaliteit kunnen leveren. Met ontevredenheid als gevolg. Het systeem borgt dat schoonmakers de uren die voor een taak staan ook daadwerkelijk kunnen benutten.

5. Een tevreden opdrachtgever
Opdrachtgevers vinden het prettig wanneer zij verzekerd zijn van een correcte contractopvolging. Het geeft vertrouwen dat wat is afgesproken ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Opdrachtgevers zijn meer tevreden.
Met digitale tijd- en aanwezigheidsregistratie voorkom je onduidelijkheid. Het maakt het werk voor alle partijen gemakkelijker en efficiënter. Het verbetert de onderlinge relaties en je zit bovenop je dienstverlening.

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded