Profile cover photo
Profile photo
Calypso Capelle
8 followers
8 followers
About
Posts

Post has attachment
wederom een zeer tevreden klant, na het herstofferen van hun bank.
Photo

Post has attachment
Woontrends van 2016

Woontrends veranderen gelukkig niet zo snel als de modetrends. In 2015 zag je de trend om de natuur in huis te halen en het gebruik van mooie robuuste materialen zoals hout, steen, beton, riet en metaal al een beetje ontstaan. In 2016 gaan we verder met deze woontrends.

Kleuren

‘Nude’ kleuren en zacht roze zijn het helemaal dit seizoen. ‘Nude’ is een prachtige multi-inzetbare huidskleur. De kleuren komen in verschillende tinten voor net als verschillende huidskleuren. Het is echter wel belangrijk om deze kleuren goed te combineren zodat ze mooi tot hun recht komen. Combineer ze bijvoorbeeld met één of meerdere tinten grijs of wit. Ook de mintgroene kleur waar we geen genoeg van kunnen krijgen laat zich goed combineren met deze kleuren.

Materialen

Het gebruik van metaal gaan we dit seizoen veel tegen komen. Metaal is niet per definitie alleen voor in een industrieel interieur, je kunt dit ook heel goed in een klassiek of modern interieur verwerken. Je kunt er namelijk zowel warme als koele effecten mee creëren.

De materialen die we dit seizoen nog meer gaan zien, zagen we in 2015 ook al. Robuuste aardse materialen, maar ook zeker de breisels en haakwerken. Plaiden, kussen hoezen en poefs, we zien ze overal, gebreid of gehaakt, we zijn in ieder geval dol op deze trend. Ze geven je woning een knusse sfeer en tijdens de koudere dagen van het jaar zijn ze heerlijk warm.

Print stoffen

Dit seizoen spelen de tropische printen een belangrijke rol. Denk hierbij aan mooie sierkussens van tropische bloemen, planten en dieren, of als je meer lef hebt aan een mooi gestoffeerde poef of fauteuil in een door jou gekozen print stof. Deze printen kunnen ook heel goed in een rustiger interieur toegepast worden, door het toevoegen van bloemen en planten.

Photo
Photo
05-09-16
2 Photos - View album

Post has attachment
Wij staan weer met een mooi stuk in het magazine The Ruf (pagina 20 en 21). In dit nummer gaan we dieper in op de jachtstoffering.

Onderhoudsvoorschrift voor meubelstoffering
Onderhoudsvoorschrift

Het onderhoudsvoorschrift voor de diverse meubelstofferingen verschilt van stof, wol tot leer. Wij adviseren u graag. Door regelmatig uw stoffen meubelbekleding te stofzuigen met een borstelmondstuk speciaal voor meubels blijft uw zitmeubel langer fris en mooi.

Door overtollig wolvezel komen wolpluizen voor op nieuwe wollen stof, u kunt de pluizen met een vochtige, goed uitgewrongen zeem afnemen.

Meubelleer blijft mooi door een schone zachte droge doek te gebruiken bij regelmatig afstoffen.

Tip! Zet leren meubels niet te dicht bij de verwarming om uitdroging van het leer en scheuren van het houten frame te voorkomen. En houd de vochtigheidsgraad in de kamer op peil.

Gebruik liever geen reinigingsmiddelen voor het normale onderhoud, zeker geen vuilwerende middelen. Voor klein onderhoud lees het onderhoudsvoorschrift bijgeleverd bij uw meubel. Voor groot onderhoud kunt u zich laten adviseren door ons of door onze stof- en leerleveranciers.

Vlekken

Vlekken, ontstaan door koffie, thee of andere vloeistoffen kunnen meestal verwijderd worden met een zachte vochtige doek. Doe dit zo snel mogelijk en voorzichtig deppend, niet te hard wrijven. Als het om een vastere substantie gaat, bijvoorbeeld soep of vla dan met een lepel van de meubelstof af scheppen richting de kern van de vlek.

Is de vlek al ingedroogd? Probeer hem dan eerst met een zachte droge schone borstel te verwijderen. Stofzuig daarna met een schoon borstelmondstuk. Geef bij meubelleer het restvuil de tijd om ‘weg te zakken’ in de leerporiën.

Verkleuren

Stoffeerderij Calypso werkt met kwaliteitsstoffen. De meeste hoogwaardige meubelstoffen zijn kleurecht. Toch kunnen op den duur vooral donkergekleurde natuurstoffen en leer verkleuren onder invloed van ultraviolet licht. Plaats daarom uw zitmeubel niet in direct zonlicht.

Tip! Wissel regelmatig uw eetkamerstoelen van plaats rond de eettafel en verwissel regelmatig uw fauteuils met elkaar.

Iedere meubelbekleding heeft zijn eigen behandeling nodig. Op de website van een van onze stofleveranciers De Ploeg vindt u ook informatie over het onderhoud en de eigenschappen van deze kwaliteitsstoffen.

Voor informatie over kwaliteitsleer en onderhoudsmiddelen kunt u de website van een van onze meubelleer leveranciers Ohmann Leather raadplegen.

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
04-07-16
54 Photos - View album

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
04-07-16
23 Photos - View album

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
04-07-16
6 Photos - View album

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
04-07-16
26 Photos - View album

Post has attachment
Photo
Photo
04-07-16
2 Photos - View album

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
04-07-16
27 Photos - View album
Wait while more posts are being loaded