Shared publicly  - 
 
Вечерва се случува ЧУДО: Огромна и сјајна супермесечина
Translate
Доколку погледнете вечерва кон небото, ќе сведочите на нешто навистина спектакуларно - огромна супермесечина, која ќе биде исклучително голема и сјајна. Месечината беше голема и минатиот месец, но оваа ќе биде посебна, најголема и најсјајна од 1948 година. За „супермесечина“ потребни се две работи - мора да е полна и мора да биде посебно блиску до Земјата. Месечината околу земјата се движи во овална орбита и во еден момент е поблиску, а во д...
1
Add a comment...