Profile cover photo
Profile photo
Anis Adila Aris
17 followers
17 followers
About
Posts

Post has attachment
Lemonade Xpresh
Tak perlu nak cerita panjang kalau cakap pasal kelebihan minum air lemon ni sebab memang ramai dah tahu kelebihan dia. Nak sihat boleh, nak cantik boleh, nak kurus pun boleh kalau minum air lemon ni. Tapi buah lemon ni agak mahal kalau beli kat kedai, kadan...
Add a comment...

Post has attachment
Married Life
Sebelum kahwin, selalu dengar ayat " kau tak kahwin lagi, jadi tak kenal lagi pasangan kau macam mana, dah duduk sebumbung nanti baru la kau tau dia macam mana ". So far, 6 bulan menyemai cinta halal, aku agak setuju dengan kata-kata di atas tu tapi bagi ak...
Add a comment...

Post has attachment
Cameron Highland #babymoon
Semenjak kahwin, kami tak sempat lagi nak bercuti kemana-mana. Ikutkan hari tu nak honeymoon ke Langkawi, dah tempah tiket flight dengan hotel, tapi tak ada rezeki nak pergi sebab ada hal yang tak dapat dielakkan. Baru-baru ni tiba-tiba rasa nak berjalan ta...
Add a comment...

Post has attachment
Pregnancy Journey #bleeding
Seperti dijanjikan entry lepas, kali ni nak cerita saat cemas yang terjadi kat aku iaitu bleeding during pregnancy. Semasa awal pregnancy, aku masih ada rasa sengal-sengal perut macam rasa nak period tu. Selain tu, kadang-kadang ada spotting sedikit. Mula m...
Add a comment...

Post has attachment
Pregancy Journey #goodnews
Baru cerita pasal kahwin last entry, nak cerita pasal pregnancy journey dah kali ni. Alhamdullilah, tak sangka rezeki anak tu datang awal. Mulanya, kami berdua pakat nak merancang dulu, memandangkan aku baru je daftar untuk sambung master seminggu sebelum k...
Add a comment...

Post has attachment
Kahwin Dah
Hari tu kita cerita sedih, kali ni nak cerita yang happy-happy aje. Dah masuk bulan Ogos dah untuk tahun 2017 ni, bulan Syawal pun dah meninggalkan kita. Aku pun dan selamat menjadi isteri orang. hehe. Isteri siapakah? Of course la isteri kepada mulut puaka...
Add a comment...

Post has attachment
Throwback 2016 (Kehilangan)
Hampir setahun tak update blog. Ada je ni tengah kerja macam biasa. As usual, enty throwback 2016 mestilah kena ada awal tahun ni kan. Sepanjang 2016, tak banyak perkara special berlaku tapi ada la satu dua. Tahun 2016 kiranya tahun yang kurang baik untuk k...
Add a comment...

Post has attachment
Tati Skincare Murah VS Mahal
Sejak menjak ni ramai je yang whatsapp tanya harga Tati Skincare tapi bila cakap je harga, terus krik krik. Mungkin expectation mereka, harga akan sama dengan kedai-kedai jamu yang jual RM 40-60 untuk satu set. Harga borong pun RM60 satu kak, iolls dah tany...
Add a comment...

Post has attachment
Testimoni Tati Skincare #anisgunaanisjual
Sejak menjak ni ramai pula yang bertanya pakai skincare apa kat muka. Kalau sesiapa yang pernah baca post sebelum ni, mesti tau yang aku pakai Tati Skincare. Sebenarnya banyak je online shop dan kedai jual Tati Skincare ni, harga pun macam-macam, ada murah ...
Add a comment...

Post has attachment
Throwback 2015
2015 semakin hampir menutup tirainya. Jadi apa yang terjadi sepanjang 2015 ni? So far, dalam kehidupan aku sendiri, tak banyak yang berubah. Masih bujang, masih bekerja di tempat yang sama, masih Anis yang sama. Tapi orang-orang sekeliling banyak lah yang b...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded