Profile cover photo
Profile photo
انيس ادنن
170 followers -
Lifeless
Lifeless

170 followers
About
انيس's posts

Post has attachment
Erti Merdeka sebenar.
Merdeka! Merdeka! Merdeka! Apa erti merdeka sebenar? Hanya pada, kita sudah lepas dari tangan penjajah sematakah? Penjajah yang sama bangsa dengan kita, iaitu manusia? Merdeka! Apa definisi merdeka sebenarnya? Ada apa pada sebutannya 'merdeka' itu sendiri? ...

Post has attachment
Hakuna matata.
Pernah tak kau rasa, bila kau baru semangat nak buat sesuatu benda yang kau betul-betul target, tapi manusia musnahkan dengan kata-kata negatif? Bila kau baru nak mengorak langkah untuk hidup baru, manusia sekat dengan cerita kau yang dah lalu tu? Cerita ya...

Post has attachment
Hanya NamaMu.
Tuan blog ni dah makin pemalas nak update blog. Hi korang semua (terutama bloggers), apa khabar sihat? Dah lama tak bertemu, blogwalking blog korang, tinggalkan komen dan bla bla bla. Haih. Penyakit malas aku untuk update blog makin menjadi. Maaflah ye. Man...

Post has attachment
Ini semua dugaan.
Aku rasa, antara dugaan yang terhebat ialah; bila kau ada duit yang cukup-cukup untuk diri kau sendiri, tapi lepas tu muncul seorang insan yang perlukan duit. Memandangkan dia tak ada kerja, jadi tak ada duit. Tambah lagi, bergelar seorang anak perantau. Me...

Post has attachment
Sebelum terlambat.
Kalau nak berubah, usah ditunggu-tunggu, usah ternanti-nanti. Ajal tu bila-bila menjengah, bukan masa kau dah sedia. Nak berubah bukan secara drastik, tapi perlahan-lahan dan kau selesa dengan diri kau. Muslimah, kerana maruah dirimu begitu berharga. Aku bu...

Post has attachment
Tubuh tanpa jiwa.
Bila dah terasa penat dengan permainan dunia ni, mesti rasa nak putus asa terus. Dah tak nak bangkit lagi. Penat. Letih. Kecewa. Benci. Mengeluh. Kemudian diakhiri dengan tangis. Sampai ke tahap; "Kenapa aku Tuhan?" "Kenapa asyik aku je yang kena Tuhan?" "M...

Post has attachment
Fosil.
     Masa yang lalu selayaknya digelar fosil sejarah , yang terakam tajam pada sepasang mata, bersemadi rapi dalam otak. Kemudian, di satu masa sepasang bibir meluahkan kembali memori yang mana telinga pedih mendengar, sistem pernafasan sesak dek celaan man...

Post has attachment
Atychiphobia.
     Semua orang mungkin ada fobia, termasuk aku. Err, sebenarnya tak tahulah ni adalah fobia untuk aku atau bukan - mungkin bukan perkataan tu, perkataan lain yang aku tak tahu macam mana nak describe. Hahaha. Enjoy read it.            Kesimpulannya, koran...

Post has attachment
Tangga pertama.
Bismillahnirrahmannirrahim. Bonjour guys! Sorry langsung tidak update blog. Eh, ada kamu kisah? Bukan juga korang selalu stalk, kan? Hahaha.      Sebenarnya, kelmarin anniversary blog aku. Dah setahun rupanya. Dan aku betul-betul terlupa. Bila tadi, aku per...

Post has attachment
Di persimpangan jalan.
Amaran spoiler : Mungkin aku dah putus asa di penghujungnya. Bismillahnirrahmannirrahiim. Semua orang dah sedia maklum, termasuk aku dengan satu baris ayat ni: " Hidup dan takdir setiap seorang di muka bumi itu tidak sama. "      Yeah, mungkin yang kamu den...
Wait while more posts are being loaded