Profile cover photo
Profile photo
Relatie- en Gestalttherapie Jan Bettgens
9 followers -
Relatie- en Gestalttherapeut
Relatie- en Gestalttherapeut

9 followers
About
Posts

Dit jaar word ik 64. De herfst van het leven begint zich aan te dienen. Daar word ik als mens en als man mee geconfronteerd, maar ook als therapeut. In mijn praktijk zie ik bijvoorbeeld steeds meer mensen met vragen over gezondheid, eenzaamheid, veranderende seksualiteit en intimiteitsbeleving, zingeving na het pensioen, wegvallen van partners en mantelzorgtaken.

Ouder worden gaat vanzelf, daar hoef je niets voor te doen. Ouder worden en bezield blijven en je bezieling blijven voelen en voeden, dat is iets anders. Hoe doe je dat, dat is de vraag. Samen met mijn cliënten ga ik op zoek naar andere dimensies en beelden, naar nieuwe richtingen om het leven te leven. Zo krijgen mensen weer houvast, of opnieuw een rode draad in hun bestaan.

Ikzelf heb vragen over wat betekent mijn leeftijd betekent voor wie ik ben, voor het werk dat ik doe en dat voorlopig heel graag wil blijven doen. Daarom ga ik dit thema verder verkennen. Voor mijn cliënten en voor mezelf. Samen met enkele collega’s heb ik me ingeschreven voor een achtdaagse workshop bezielend ouder worden onder leiding van een ervaren psychiater. De inzichten die ik daar ga opdoen, ga ik zeker gebruiken in mijn praktijk.

Herken je je in de thema’s die ik hierboven benoem, dan ga ik graag met je in gesprek.

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Ben je in de winter wat ingeslapen,
is er een verlangen in jou om weer te ontwaken?
Wil je weer bewegen, tot groei en bloei komen,
merk je dat dat niet zo goed lukt of
dat je mogelijk zelfs wat blokkeert?
Zijn de kleuren in jou wat verbleekt,
vervlakt of mogelijk zelfs verdwenen?
Ben je op zoek hoe jij weer contact kunt maken
met de kleuren en het vuur in jou,
met je hart en je ziel en
met het hart en de ziel van de ander?
Weet je niet zo goed hoe je dat zou kunnen doen?
Ben je op zoek naar iemand die je daarbij zou kunnen helpen?
Neem eens vrijblijvend contact met me op voor de mogelijkheden!!
Photo

Post has attachment
Er is een hoop te doen over de het omgaan en de beveiliging van persoonlijke gegevens.
Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit is een nieuwe Europese privacywet. Daardoor is de privacy in alle landen van de EU gelijk. Nu hebben de lidstaten nog hun eigen nationale wetten. Al met al zijn de eisen in Nederland fors strenger geworden.
Jouw persoonlijke gegevens zijn bij mij in veilige handen. Om transparant te zijn kun je op mijn website nalezen wat je op het gebied van omgaan van persoonlijke gegevens van mij kunt verwachten: http://www.degestalttherapeut.nl/privacy.html

Deze week werd ik getroffen door een gedicht van Wislawa Szymborska. Het gaat over het verlangen naar intimiteit en verbinding en de angst daarvoor. Precies de stukken waar ik vaak mee werk met partners in relatietherapie. Hierbij een klein deel uit dit gedicht:

Ik klop de de deur van een steen.
"Ik ben het, doe open.
Ik wil bij jou naar binnen gaan,
overal bij je rondkijken,
met jou mijn ogen vullen."

"Ga weg," zegt de steen.
"Ik ben hermetisch gesloten.
Zelfs aan stukken geslagen
zullen we hermetisch gesloten blijven.
Zelfs fijngewreven tot zand
zullen we niemand binnenlaten."

Ook in 2018 zullen sterren het pad verlichten,
en is er meer tussen hemel en aarde:
geniet van de kleine dingen!

Feestelijke dagen in
verbondenheid met elkaar!

Post has attachment
William van de Berg van Senserius www.senserius.com heeft een nieuw logo voor mijn praktijk ontworpen. Hierbij een impressie. Het logo is inmiddels ook te vinden op mijn website.
Photo

Post has attachment
Het is dan zover. Mijn aanbod voor jongeren van de leeftijd van ongeveer 16 tot 24 jaar staat online. Dit inclusief de foto’s die Marianne Driessen gemaakt heeft. Vanwege het mooie beeldmateriaal heb ik gekozen voor een rollover. Hierbij wederom een voorproefje. Nieuwsgierig geworden en wil je de andere foto’s en tekst bekijken surf dan naar: http://www.degestalttherapeut.nl/jongeren.html
Photo
Wait while more posts are being loaded