Profile cover photo
Profile photo
Ionel Carstea
199 followers -
Sunt un om pasionat de istorie, de muzica clasica si tot ce este frumos, incepand cu cel mai mic boboc de floare si terminand cu raza de Soare, femeia este intre cele doua.
Sunt un om pasionat de istorie, de muzica clasica si tot ce este frumos, incepand cu cel mai mic boboc de floare si terminand cu raza de Soare, femeia este intre cele doua.

199 followers
About
Ionel Carstea's posts

Post has attachment
O altfel de politică cu Liviu Pleșoianu
A trecut ceva timp de când nu am  scris   un articol despre politică, o declarație făcută recent de un tânăr politician, m-a determinat să scriu. De ceva vreme domnul Liviu Pleșoianu mă uimește cu declarațiile sale politice, făcute în presă sau de la tribun...

Post has attachment

Patronul, gras cum era, începuse să tremure ca o piftie, buza de jos îi vibra ușor, a înțeles că este prins, știa despre arestarea lui Sprințaru, s-a decis să vorbească:
-Domnule procuror, nu mă nenorociți, spun tot, nu voi ascunde nimic, sunt bolnav, nu vreau să ajung în închisoare, mai bine cedez toată averea statului.
-Spune patroane!-Procurorul radia, simțea că a prins un fir bun.
-Am făcut lucrări de calitate, certificatul de garanție este pentru 20 de ani...
-Ioanci, Ioanci, nu asta vreau de la tine, vreau nume și bani, sunt un tip pragmatic.
-S-a procedat așa: am supraevaluat lucrarea, primarul a acceptat-o la plată, diferența de 200.000 de euro am returnat-o primarului, după ce am oprit TVA-ul și impozitul pe această sumă. Cum i-a împărțit? Nu știu. Asta știu, asta spun!

Post has attachment
Primarul IX
     Era o toamn ă friguroasă, frunzele bătrâne și uscate părăsiseră copacii pe care îi
îmbrăcaseră cu haina verde din primăvara. Rar mai putea fi văzută, pe ramurile
nude, o frunză rătăcită, ruginie și moartă. Seara coborâse mohorâtă, ceața era
deasă, umed...

Post has attachment

-Tabelele originale și cele contrafăcute, cele cu sumele de bani strânse de la populație, sunt semnate de tine, așa este?
-Da, să trăiți! Eu le-am semnat, așa mi-a ordonat primarul.
-În mare rahat ai intrat Arnăutule! Mergi acasă, te gândești, cauți, întrebi, cercetezi, faci ce crezi, să-mi vii cu probe împotriva lui Sprințaru, altfel, îi dau lui drumul și te închid pe tine. Ai înțeles, vierme? Ești un păduche c..., nu am ce face cu un idiot ca tine, îl vreau pe primar și pe senatorul Tânjală. Când ai astfel de probe, să vii la mine să mă informezi, ai o săptămână, atât, o săptămână!
Procurorul turba, intrase într-o horă pe care nu o știa juca, nu-i cunoștea pașii. A apăsat  butonul soneriei,  imediat și-a făcut apariția un agent.
-Adu-mi femeia pe care am reținut-o acum o oră!

Post has attachment
Primarul VIII
-Domnule, copilul este al meu, în ce privește tatăl, nu se va ști niciodată
cine este. Mi-am dorit un copil, am apelat la un bărbat, acesta a acceptat, cu
condiția să nu dezvălui niciodată identitatea lui. Dacă vreodată voi fi
dezlegată de această interdicț...

Post has attachment

Zâmbetul afișat putea păcăli, Manuela era pregătită pentru orice rol ar fi jucat anchetatorii.
-Haideți sub umbrela mea, nenorocită ploaie, parcă s-au spart cerurile, e drept că și oamenii s-au înrăit, nu mai există omenie. Pe vremuri, dacă ajutai pe cineva, acela îți rămânea dator tată viața, acum după ce îl ajuți, te reclamă la procuratură. Ăștia sunt oameni?! Procurorul Zenobie perora filozofic, încerca să câștige încrederea femeii. Lăsați buletinul și telefonul mobil acestor agenți, iar dumneavoastră mergeți cu mine în birou. Nu băieți, nu este nevoie să fie percheziționată, vă asigur eu că nu are arme. Singura armă a doamnei este frumusețea. Procurorul se uita cu plăcere, ne disimulată, în decolteul Manuelei.

Post has attachment
Primarul VII
      A doua zi Gheorghe Sprințaru, primarul din comuna Malu Plecat, s-a
prezentat la DNA. Afară ploua mărunt, o ploaie care nu se mai termina, cerul
părea un duș uriaș, căruia cineva nu-i mai închidea robinetul. Sprințaru, cu
sufletul negru, mai negru decâ...

Post has attachment

Am prieteni foști ofițeri și generali, acum la vârsta pensionării, pe toți i-am auzit că au intrat în armată dintr-o chemare interioară pentru a fi soldat al țării. Nu blidul gratis cu mâncare l-a făcut să devină militar, ci mândria de a îmbrăca uniforma militară. Nu faptul că avea o locuință gratuită, l-a făcut să devină oștean al țării, ci dorința de a fi de strajă Patriei. Nu gândul că va avea o soldă mare și ulterior o pensie mare, l-a făcut să devină apărător al Țării, ci dorința de aș da și ultima picătură de sânge pentru apărarea gliei strămoșești.Nu au putut fi ofițeri toți cei care au vrut, din simplul motiv că locurile erau limitate. Nu înseamnă că militarii sunt superiori civililor, nici civilii superiori militarilor,

Post has attachment
Scrisoare de răspuns la scrisoarea deschisă a unui ”ofițer în rezervă sau retragere”
Guvernanții noștri, mai ales în vremea de tristă amintire a guvernării Băsescu -Boc au reușit performanța de a asmuții civilii împotriva militarilor, militarii împotriva altor structurii și așa mai departe. Atunci a apărut pentru prima dată termenul de pens...

Post has attachment

Un fior, ca o undă electrică, la străfulgerat, era prea tare sunetul pentru liniștea din jurul lui, a răspuns, era un număr necunoscut.
-Da!
-Bună ziua! Domnul Gheorghe Sprințaru, primarul comunei Malu Plecat?
-Da, eu sunt!-Inima lui Gheorghe se făcuse cât un purice.
-Sunt procurorul Zenobie de la DNA, puteți trece mâine pe la noi, să zicem pe la ora zece, o simplă discuție amicală ca doi prieteni la o cafeluță.
-Da, voi veni!
-Vă aștept! La revedere domnule primar!
Gheorghe, după încheierea discuției telefonice, a rămas mult timp cu telefonul  în mână, îi suna în urechi cuvintele procurorului, ”ca doi prieteni”, asta putea însemna multe. Primarul a rămas privind florile trandafirilor, dintr-o dată a simțit nevoia de a umbla pe cărările satului și pe potecile din luncă.
Wait while more posts are being loaded