Profile cover photo
Profile photo
budock malas
About
budock's posts

Post has attachment
::ISLAMOPHIA::
APA ITU ISLAMOPHOBIA??? Definisi kamus bagi kosa “phobia” ialah “ketakutan atau kebencian yang keterlaluan: ketakutan tidak rasional atau amat kuat dan benci terhadap sesuatu”. Secara mudahnya berdasarkan definisi ini, Islamophobia ialah ketakutan tidak ras...

Post has attachment
::small but heavy::
Sebagai manusia kita diberi banyak peluang to do something better from yesterday. Cuma kita sedar atau tak je... Kita sibuk membetulkan ibadah wajib kita.Tak salah tapi pernah tak kita ambil kisah tentang amalan yang kecil??Contohnya amalan sunat. Kita sola...

Post has attachment
::3g0::
Assalamualaikum~~ If we realize, in this world there so many people that never realized they had an ego habits in their life. Honestly, this habit came from themselves.This happen when they bump with another person they also has this bad habits when they ar...

Post has attachment

Post has attachment
tujuan
Assalamualaikum,readers.. "Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan agar mereka beribadah kepadaKu" Satu kapal terbang kertas jatuh di hujung kakiku.Aku mendongak keatas.Mencari arah kapal itu datang. Akhirnya,pandanganku terhenti di sebuah bangunan ...

Post has attachment

Post has attachment
M@Lu??
Assalamualaikum,readers. Okay,malu..hmmm,,,MALU?? Apa itu MALU? Menurut wikipidia, malu   adalah satu perasaan negatif yang timbul dalam diri seseorang akibat daripada kesedaran diri mengenai perlakuan tidak senonoh yang dilakukan oleh dirinya sendiri. Seti...

Post has attachment

Post has attachment
HIPOKRITKAH AKU??!
hi~~~~ Seperti yang kita tahu…hipokrit tu ialah… orang yang berpura2 ‘baik’ depan orang…tapi sebenarnya ada niat jahat . Atau buruk sangka…or buat2 baik tapi dalan hati sebenarnya tak suka. Mesti korang pernah jumpa orang camtu kan? tapi penah tak terfikir…...

Post has attachment
ujian
Hi~~ I don't know how to start this.. One of my beloved sister just passed away......before that my only one grandmother also just passed away... Ujian ALLAH datang dalam pelbagai bentuk.. Ujian dan dugaan yang diberikan oleh-NYA bukannya bermakna ALLAH tid...
Wait while more posts are being loaded