Profile cover photo
Profile photo
40 dni za življenje - SLOVENIJA
Moli za prenehanje umetnega splava.
Moli za prenehanje umetnega splava.
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Sporočamo vam veselo novico... :) <3

#40dzz #40dzzLJ
Photo
Add a comment...

Post has attachment
... nočno bdenje ...

#40dzzSLO #40dzzLJ #40dzz
Photo
Add a comment...

Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Več na spletni strani: http://bit.ly/40dnizazivljenje
FB: www.facebook.com/40dnizazivljenje.ljubljana
G+: http://bit.ly/40dnizazivljenje-g
TW: twitter.com/40dzzSLO in #40dzz #40dzzLJ #40dzzSLO
YT: http://bit.ly/40dnizazivljenje-yt E-pošta: 40dnizazivljenje(a)gmail.com

HVALA VSEM, ki z molitvijo, delom, finančno, ali kako drugače podpirate pobudo! :) Bog povrni!


40 DNI ZA ŽIVLJENJE

"Če se bo moje ljudstvo, ki kliče nase moje ime
ponižalo, molilo in iskalo moje obličje
ter se odvrnilo od svojih hudobnih poti
bom prisluhnil iz nebes, jim odpustil greh
in ozdravil njihovo deželo." (Sveto pismo: 2 Krn 7, 14)

Pobuda 40 dni za življenje temelji na svetem pismu. Gre za 40 dni molitve in posta, pri tem ne morete zgrešiti. To je model za uspeh, ki temelji na Božji besedi.

Pobuda je zame sprejemljiva, ker so ljudje resnično mirni in iskreno molijo.

Danes se srečujemo s stisko, ki je večja kot kadarkoli v zgodovini. Ta stiska povzroča rane ženskam, razdira družine in razčlovečuje najbolj nedolžne med nami. Imenuje se umetni splav.
Splav je najpogostejši vzrok smrti v svetu. Vsako leto zaradi kirurškega splava umre 42 milijonov otrok. Splava ne bomo našli v državnih institucijah. Najdemo ga v svoji lokalni skupnosti, soseski, morda blizu šole ali cerkve.

Leta 2004 ... nismo več vedeli, kaj naj naredimo.  Kaj pa narediš v taki situaciji? Ker nismo našli odgovora, smo se odločili za molitev. Ob tej leseni mizi smo molili eno uro in prosili Boga naj nam pokaže pot.

Pojavil se je odgovor "40 dni", časovni okvir, ki ga Bog pogosto uporablja. Odločili smo se, da organiziramo 40-dnevno kampanjo, to je 40 dni molitve in posta za prenehanje splava, 40 dni ozaveščanja lokalne skupnosti, kjer smo govorili o prisotnosti umetnega splava v našem kraju in 40 dni neprekinjenega miroljubnega bdenja pred bližnjo kliniko za splave. Bog je po naši majhni žrtvi v bližnji kliniki znižal število splavov za 28%.

Po koncu pobude smo bili izčrpani. Nismo je imeli namena še kdaj ponoviti nismo niti pomislili, da bi se še kdo za to odločil. Toda v več krajih so pobudo začeli kopirati. Po Svetem Duhu se je začelo širiti.

V jeseni leta 2007 smo se odločili izpeljati pobudo na nacionalni ravni. Od takrat se je 40 dni za življenje spremenilo v svetovno gibanje.
Eden od rešenih otrok je iz Milwaukeeja iz Wisconsina. Mareza: "Šla sem v kliniko v mojem domačem mestu. Pred kliniko je stal moški, bil je sam in je neprestano molil. Rekel je: "Bog vaju blagoslovi." Potem se je popravil in rekel: "Ne! Bog blagoslovi vse tri." Spoznala sem, da je prisoten še nekdo tretji. Včasih potrebuješ samo to, da te nekdo potolaži in reče: Saj bo šlo."

V pobudi sodelujejo tudi postabortivne ženske in moški, ljudje, ki so po splavu doživeli ozdravljenje pa tudi nekdanji aborcionisti in drugi delavci klinik.
Sue Thayer: "Najprej sem bila zagovornica izbire in vodja klinike PP, nato pa sem prestopila na drugo stran in postala vodja molitve za življenje. Ljudje mislijo, da sem zaposlena pri 40 dni za življenje, vendar nisem. Jih pa občudujem, po vsej državi so naredili veliko dobrega ne samo za končanje splava, ampak tudi za združitev ljudi, za pro-life gibanje. Odprli so pereče vprašanje in pognali kolesje. To je bil resnično eden večjih blagoslovov v mojem življenju."

Ramona Trevino: "Sprašujem se kaj bi bilo, če nihče ne bi stal pred kliniko takrat, ko sem odstopila kot direktorica in sem potrebovala molitev. Če njih takrat ne bi bilo tam, jaz danes ne bi bila tu. Zapomniti si morate, da je vaša prisotnost pomembna, tudi, če ne izgleda tako."

Delavci, ki so se spreobrnili in prenehali sodelovati pri splavih, so pokazatelj, da je pri Bogu vse mogoče. Tudi končanje splava v vašem domačem kraju.

Zdaj se spet vrača upanje.

Upanje nam dajejo postabortivne ženske, ki pričujejo o svoji ranjenosti zaradi splava ter s tem vabijo druge, da bi odkrili ozdravljenje. Hkrati so navdih ljudem, da se pridružijo pro-life gibanju in pomagajo ženskam v stiski.

Ankete zdaj kažejo, da večina ljudi zavrača splav. Še posebej mladi.

Pobuda 40 dni za življenje nas vabi, da zaupamo Bogu, da naredimo korak v veri, da se pridružimo več kot pol milijona ljudem po svetu, ki sodelujejo v tem boju. Človeška življenja lahko rešujete dobesedno tam, kjer živite. Bog nam je pokazal veliko milost in nam dal upanje. Zdaj je na nas, da mu zaupamo, da svojo vero spremenimo v dejanje. Zdaj je čas, da ta trenutek v zgodovini človeštva spremenimo v začetek konca splava.

- MOLITEV IN POST
- MIROLJUBNO BDENJE
- OZAVEŠČANJE LOKALNE SKUPNOSTI
Add a comment...

Post has attachment
Zdaj gre zares! ;)
Med 18. februarjem in 29. marcem 2015 bomo 40 dni molili pred ljubljansko porodnišnico: za konec splava, za rešitev nedolžnih človeških življenj, za spreobrnenje, za ozdravljenje, za Božje usmiljenje nad našim narodom,...

Vemo, da je v Sloveniji od 19. januarja 1952 ko je bil uzakonjen splav, pred rojstvom umrlo 700.000 otrok.

Vsi kristjani smo vabljeni k udeležbi v tej molitveni pobudi, zato za vas pripravljamo predstavitev in vas vabimo k udeležbi.

Po uvodni molitvi in slavljenju bomo slišali tudi pričevanji 17-letne mamice, ki se je v zadnjem trenutku odločila obdržati otroka in posvojenke, ki je bila v Slovenijo posvojena iz Bosne.

www.facebook.com/40dnizazivljenje.ljubljana/posts/1407659082864894
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded