Profile cover photo
Profile photo
Porzsákcentrum
42 followers -
Porzsák, porzsákok filterek, porszívó tartozékok minden porszívó típushoz.
Porzsák, porzsákok filterek, porszívó tartozékok minden porszívó típushoz.

42 followers
About
Posts

Post has attachment
Hatékonyság és alacsony fogyasztás!

Milyen egy jó porszívó? Hatékonyan szedi össze a port a parkettán és a szőnyegen is, amit felszív, azt nem engedi vissza a levegőbe, és mindeközben keveset fogyaszt. Igen, keveset fogyaszt, mert egy 1000 Wattos porszívó még jobban is takaríthat, mint egy 1600 wattos vagy még nagyobb felvett nagy teljesítményű modell. Az Európai Unió által szeptemberben bevezetett porszívó energiacímkékkel mostantól egyszerű megtalálni a jó készülékeket.

Az Európai Unió rendelete szerint szeptember 1-jével a porszívókra is rákerültek a mosógépeknél, hűtőszekrényeknél már megismert, a háztartási készülékeket energiahatékonyság és egyéb műszaki paraméterek szerint osztályozó energiacímkék. A porszívók energiacímkéiről kiderül, fogyasztása szerint milyen energiaosztályba tartozik, mennyi áramot fogyaszt egy évben, mennyire hatékony a porfelszedő képessége kemény padlón és szőnyegen, és mennyi port enged vissza a levegőbe, valamint, hogy mennyire zajos a készülék. Értékeik szerint a porszívók A-tól G-ig terjedő besorolást kapnak, ahol az „A” a legjobb és „G” a leggyengébb minősítés.

Fontos változás az is, hogy az uniós szabályozás szerint a szeptember eleje után a boltokba kerülő új porszívók teljesítménye nem lehet több 1600 Wattnál, éves fogyasztása pedig maximum 62 kWh lehet. Miért jó ez nekünk? Azért, mert egy porszívó nem attól takarít jól, ha nagy teljesítményű a motorja, hiszen az elsősorban az energiafogyasztásra utal. A szívófejtől a porszívótest illesztésein át a szűrőkig, a motor kialakításáig, a készülék teljes kialakításának kell biztosítani a jó teljesítményt. A szabályozás bevezetésével így nem kell tartanunk attól, hogy romlik a porszívók teljesítménye, épp ellenkezőleg. Kisebb fogyasztású, de jobb minőségű porszívók kerülnek a boltokba. Ráadásul, az Európai Unió becslése szerint a porszívók energiafogyasztásának csökkenésével az EU országai 18 TWh energiát, azaz Szlovénia éves energiafogyasztását spórolhatják meg évente pár éven belül. A kisebb fogyasztású porszívókkal környezettudatosabban takaríthatunk.

www.porzsakcentrum.hu
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Textil porzsák vs. papír porzsák ?

Míg a férfiak az újjáéledő természetben a fűnyírót ragadják kézbe, addig a hölgyek tavaszi nagytakarítást végeznek; előkerül a porszívó, de nem mindegy, hogy milyen áron, milyen körülmények között.

Részletek itt:  http://www.porzsakcentrum.hu/blog
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Tavaszi nagytakarítás, de mivel is kezdjük?

Itt a jó idő, ideje felfrissíteni az otthonunkat. A feladat mindenkinek természetesnek tűnik, de mielőtt nekiállunk, érdemes átgondolni, mert időt, pénzt, és energiát takaríthatunk meg, ha a kellő sorrendben, és a megfelelő eszközökkel végezzük.

Részletek itt: http://www.porzsakcentrum.hu/blog
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded