Profile cover photo
Profile photo
Hatim Hijazi
About
Hatim Hijazi's posts

Post has attachment

Post has attachment
Al Ulama Warasatul Anbiya' (Update)
Al Mufakkir Al Islami Al Allamah Syeikh Dr Habib Abu Bakar Masyhur & sahabat karibnya Sultanul Ulama Al Allamah Al Arifbillah Habib Salim Bin Abdullah Bin Umar Asy Syatiri menziarahi seorang habib yang sedang uzur.

Post has attachment
21 Oktober 2015
Berkenaan tarikh tu, itu "Trajedi Oktober" aku. Well.. ada je masalah yang menimpa diri aku. Putus kawan, handphone hilang, kamera pecah dan lain lain lagilah. Banyak sangat yang jadi dalam bulan Oktober ni. Yaa.. ini semuanya ujian dari Allah. Orang hebat ...

Post has attachment
Cerita Raya Haji
Salam Aidiladha dari kami sekeluarga :) Assalamualaikum, raya haji ni alhamdulillah, dapat beraya dengan keluarga. Bagi yang diperantauan tu, yang tak dapat beraya dengan family, mohon jangan sedih ya hehehe, nasib baik aku dapat balik walaupun membawa esai...

Post has shared content
The latest Android smartphone from Chinese manufacturer Huawei is another version of the same tune: Impressive hardware, and software that overshadows its nice bits with instances of madness. Brave is the Android publication that has its American contingent review a Huawei phone. While the company…

Post has attachment

Post has attachment
Program Dai TV3
Program Daie? Terkinja kinja atas pentas. Kopiah dah buang ke laut? Nasib baik tak pernah tengok seumur hidup. Benarlah kata kata dari seorang Sheikh yang saya pernah ngaji dengan beliau dulu "Laknat bagi pendakwah bilamana dia mula mencari 3 benda, apa 3 b...

Post has attachment
Cuti Update
Cuti sat update blog, belajaq bahasa mandarin hahaha.. DUIBUQI!

Post has attachment
7 Ogos
Assalamualaikum, huhh lama tak update blog. Actually malam ni free sikit sebab tu boleh update. Sebelum ni sibuk je memanjang. Oh ya, doakan saya esok. EXAM ! Mesti nak tahu kenapa dengan tanggal 7 Ogos tu, sedangkan harini dah 12 Ogos hahaha. Itu tak penti...

Post has attachment
Khemah Tarbiyyah
Kita WAJIB memulakan usaha Islam ini dari bawah, iaitu melalui TARBIYYAH INDIVIDU. Apalah gunanya mengadakan muktamar yang menghimpunkan orang-orang yang lemah, tidak mempunyai keinginan sendiri dan tidak mampu melaksanakan satu keputusan atau resolusi. Apa...
Wait while more posts are being loaded