Profile cover photo
Profile photo
Implant Dentist Hungary
4 followers
4 followers
About
Posts

Post has attachment
A Szép Fogak klinika Hévízre költözése óta a csontpótlással kombinált implantációs esztétikai kezeléseket 3D CAD/CAM technológiával végzi.

The Beautiful Teeth Clinic has been making implantations and aesthetic dental treatments since 1999. The Clinic uses CAD/CAM technology to get perfect results in bone grafting, settings of implants and dental face lifting.

Az implantációs centrum a kétszintes épület alsó szintjén helyezkedik el a három, csúcstechnikával felszerelt rendelő, a központi sterilizáló és a röntgen-diagnosztikai rész. A felső szinten a fogtechnikai laboratórium található.

The implantation center is located on the lower level of the two-storey building with three high-tech surgeries, central sterilization room and digital X-ray diagnostics center. At the upper level, the dental laboratory can be found.

 A kezelések során kizárólag a legmodernebb anyagokkal és eszközökkel dolgozunk.

We work with the most modern materials and equipments.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Fogászati implantáció
Implantation of artificial roots
Az elveszett fogak pótlásának optimális módja a fogimplantátumok beültetése – akár teljes fogatlanság esetén is. A természetes fogazattal azonos érzet, tökéletes rágási funkció – elégedett páciens!
Implant dentistry
The optimal way to replace lost teeth is implantation - even in the case of being toothless. Feeling as the natural teeth, perfect chewing function - a satisfied patient!

Használat nélkül az állcsont sorvad. Ha nincs elég csont pótolni kell az implantátum beültetése előtt.
The loss of teeth causes the loss of the bone around the roots because of the functional activity. In case of bone loss, bone grafts are needed before the implantation.
Csontpótlásra akkor van szükség, ha a páciens nemcsak a fogait vesztette el, hanem az állcsontok foggyökereket tartalmazó nyúlványát is. A csontpótló anyagok kategóriái: saját csont, emberi eredetű csont, állati eredetű csont, de szintetikus anyagokból is készülhet a csontpótló. Kiszerelés szerint lehetnek különböző alakú és méretű blokkok vagy szemcsék. A saját csont használata adja a legjobb eredményeket és ez a legolcsóbb, de hátránya, hogy két műtéti területet igényel /ahonnét vesszük /(donor site) és ahová tesszük(recipiens site)/. Ez az oka, hogy széles körben használjuk az egyéb csoportba tartozó anyagokat. A csontosodás felgyorsítása érdekében a beültetendő anyagok pórusait bevonhatják fehérjékkel.
Bone grafts are needed if the alveolar process is partially or totally lost. The substitution of bone can be made using different materials: own bone, human bone, bovin bone and synthetic bone. They are sold as granulates and blocks in different sizes. The gold standard of bone grafting is the own bone of patients. This type of grafting gives the best results and it is the cheapest but the big disadvantage of this method is the donor site and the recipient side operation. Therefore other methods are more popular. To speed up the integration of the graft protein can be used.
A sinus lift a csontpótlások egy speciális esete. Az arcüreg membránjának felemelésével nyert térbe helyezve a csontpótló anyagot a felső állcsont oldalsó harmadaiban lehetőséget teremtünk az implantációra.
Sinus lift is a special case of bone grafting. This treatment produces bone in the sinus maxillary where no bone has been before. This way implants can be set to the area of molar teeth.
Csont integráció
Osseointegration
Az implantátum körüli csont gyógyulása az alsó állcsontban 2-3 hónap, a felső állcsontban pedig 4-6 hónap alatt történik meg. A gyógyulás első két hetében csökken az implantátum stabilitása, mert az implantátum körüli csont átépülésében a csont leépülés üteme gyorsabb, mint a csontképződésé. Ezt követően a csont képződése gyorsul, míg a csontleépülés minimális értékre csökken. A gyógyulás utolsó fázisában épül be a szerves vázba a szervetlen anyag.
The healing of the bone around the implant takes different times dependent on the quality of bone. It is 2-3 months in average in the lower jaw and 4-6 months in the upper jaw. The primary stability of the implant is decreasing during the first two weeks after the implantation because the osseoclastic activity is more intensive than the osseoblastic. After this two weeks period the process is the opposite, faster osseoblastic activity, slower osseoclastic activity. The unorganic hard bone minerals will start in the last third of the healing.
Csontpótlás menete
Different techniques of bone grafting
Ha nem szükséges a szájüregen kívüli saját csontból átültetni, akkor a beavatkozás altatás nélkül is elvégezhető. Ha a saját csontot nem az állcsontokból veszünk, az altatás miatt minimum 1 éjszakát fekvőbeteg intézményben kell töltetni. A saját csont nyerésének tipikus helye a medencecsont.  A kinyert csontot az állcsonthoz csavarokkal rögzítik. Az eltávolított csontblokkok saját vérellátásukat elveszítik, ezért az élő sejtek elpusztulnak az új helyen, de a csontszerkezet és a szerves anyagok segítik az átépülést.
If the patient does not need bone harvesting extraorally, there is no need for general anasthesia. If that is needed the operation will be made in general anasthesia, min. one night hospitalization is needed. The typical donor site is the anterior iliac crest. The harvested bone will be stabilised by screws at the recipient site. Though the living cells of the bone block die because of the lack of circulationn, the bone structure as a scaffold enhance the integration of the own bone.
Műtét közben egyik esetben sem érez fájdalmat a páciens, azonban a műtét után néhány napig az arca megduzzadhat és feszítő, enyhe fájdalom jelentkezhet, ami fájdalomcsillapító gyógyszerekkel megszüntethető. A munkahely típusától függően pár nap szabadságra is szükség lehet. Az áthelyezett saját csont fél év alatt átépül a helynek megfelelő szerkezetű élő csonttá, közben kis mértékben csökkenhet a térfogata.
Independent from the usage of general anesthesia the surgical treatment is completed without causing any pain for the patient. In both cases after the operation the area can be sore and swollen which can be easily ceased taking painkillers. Sometimes a few days off from work could be necessary. The size of the grafted bone can be reduced minimally during the healing period of bone transformation. The graft becomes identical in structure to the surrounding recipient area.
Sok beteg implantációs kezelését azért nem vállalják más klinikák, mert túl keskeny az állcsontgerinc (a fogak gyökerét tartalmazó állcsontnyúlvány). Azonban az állcsontgerinc hosszanti hasításával /ridge splitting/, tágításával és "szendvics" csontpótlásával alkalmassá tesszük az implantátomok egyidejű beültetésére.  
Patients refused by clinics with less experience in bone grafts because of the thin bucco-linqual aveolar process, these patients can be treated using ridge splitting, sandwich bone grafting and implant setting or with lateral augmentation and gum plasty.
A fél év elteltével beültethetők az implantátumok. Az implantátumok integrációjára további 4 hónapot kell várni. Elkerülhető a két műtéti terület, ha nem saját csonttal végezzük a csontpótlást, hanem gyártott, sterilen csomagolt csontpótló anyagokat használunk.
At the grafted site after six month implants can be set. For the integration of the implants a further four month is necessary.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Implantation
A fogpótlások legjobb módja az implantációs fogpótlás. Nincs más olyan formája a fogpótlásnak, ami a természetes fogazatnak, az egészséges állapotnak teljesen megfelelő érzetet biztosítana teljes fogatlanság esetén. Az implantátumok anyaga biokompatibilis, helyettesíti a foggyökereket és pillérként, szilárdan rögzül az állcsontban. A csontokba ültetett, terhelésnek kitett implantátum számára a rágás során fellépő nyomás tartós elviselését a csont és az implantátum határfelületén az osszeointegráció - azaz az implantátum csontos rögzülése - biztosítja.
/The best way to restore lost teeth is implantation. There is no other form of restoration of lost teeth which will reconstruct the sensation of natural teeth, a healthy state. The material of the implants is biocompatible, replaces the tooth root and is firmly fixed in the jaw. For the implants the osseointegration (fixation of bone on the implant surface) ensure the tolerance of chewing forces. /
Amennyiben már kialakult a foghiány /baleset, fogszuvasodás, fogágybetegség stb. következtében/ vagy fogeltávolítás szükséges, javasolt a fog pótlása. Ha várunk a fogpótlással, elkerülhetetlen a gyökér körüli csont leépülése. A fogpótlás legjobb módja az azonnali vagy a fogelvesztés után négy hónappal végzett implantációs protetikai helyreállítás. Az implantátumok felszíne speciálisan kialakított, igen kis pórusokból áll, amire ránőnek a csontsejtek.
Az implantátumokra koronákat, hidakat lehet rögzíteni, ezt nevezzük megterhelésnek. A rögzítés történhet csavarral vagy beragasztással. Az implantátumokon a kivehető fogpótlások is stabilabban illeszkednek. Az implantációs fogpótlással nemcsak a rágóképesség helyreállítása, hanem az arc és a mosoly esztétikai helyreállítása is elérhető. Ha az összes vagy majdnem az összes fog hiányzik, akkor is visszaállítható a rágási funkció és a gyönyörű mosoly az implantátumok segítségével.
/If a tooth is lost, replacement is recommended, as soon as possible. If we wait for the restoration, bone loss is inevitable. The best way to restore the lost tooth is the immediate implantation (in the same session, just after the extraction), delayed immediate implantation is made after the healing of the gum, the conventional implantation 4 months after the removal of tooth. The surface of the implants consists of specially designed, very small pores that are occupied by the bone cells.
Crowns and bridges can be fixed to the implants, it means the loading of the implants. The fixation of implant-prosthetic rehabilitation can be carried out by screws (screw retained crown), or with adhesive material (cement- retained crown). Even the removable prosthesis is more stable if the fine mechanical attachements anchor to the implants (implant anchor dentures). In case of edentulism implant-prosthetic rehabilitation provides an aesthetically pleasing and functionally efficient reconstruction of the face, transforms the patient's smile and appearance and even their life./
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Klinikánkon CT (komputer tomográfia) 3D diagnosztika és számítógépes navigáció az implantációnál
Photo
Add a comment...

Post has attachment
MI AZ ELSŐ KONZULTÁCIÓ LÉNYEGE?
Ha valakinek problémája van a fogazatával, az ínyével vagy a szájüreg más részével, ha hozzánk fordul, segítünk. Időt, szakértelemet, műszereket biztosítunk a baj okának kiderítésére. A diagnózist közöljük és szakmailag korrekt kezelési terveket ajánlunk. Elmagyarázzuk az egyes kezelések előnyeit és hátrányait, azok költségeit és időbeli lefolyását. Ha úgy dönt, hogy klinikánkon végezteti el a kezeléseket, időpontot egyeztetünk azok megkezdésére. Az első konzultáció – a röntgen vizsgálatok kivételével – ingyenes.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
MIKOR ÉRDEMES MINKET FELKERESNI?
A fő profilunk, az implantációs- esztétikai fogászati kezelés arcátalakítással, ami általában nem nélkülözheti a csontpótlást.
Fiatal betegeink gyakran kérik az esztétikai kezeléseket, melyek közül kiemelkedik a mosoly szépítése céljából az ínyen és a fogakon végzett szín- és alakváltoztatás. Ezek a kezelések szükségessé teszik a mindenre kiterjedő első konzultációt és vizsgálatot.
Bejelentkezés, bővebb információ: profdent44@gmail.com
Tel.: 83/340-141
Hévíz, Egregyi u. 13.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Gyógyulás, pihenés, szépülés kívül-belül Hévízen. Klinikánk nyugodt, családias környezetben, összeszokott csapattal várja pácienseit nyáron is!
E-mail: profdent44@gmail.com
Photo
Add a comment...

Post has attachment
A hely, ahol fájdalommentes fogászati beavatkozásra számíthat, ahol több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkeznek, ahol kimerítő információkat és alapos felkészítést kap a beavatkozás előtt, ahol csak minőségi alapanyagok és technológiával dolgoznak, ahol hozzáértő, profi kezekben lesz:
Hévíz, Egregyi u. 13.
Telefon: 83/340-141
Email: profdent44@gmail.com
Photo
Add a comment...

Az elveszett fogak pótlásának optimális módja a fogimplantátumok beültetése – akár teljes fogatlanság esetén is. A természetes fogazattal azonos érzet, tökéletes rágási funkció – elégedett páciens!
Még több információért látogasson el oldalunkra vagy kérjen időpontot személyes konzultációra!
szepfogak.hu
Add a comment...

Post has attachment
Sokan úgy hirdetik, hogy azonnal használható implantátumot készítenek. Ez tényleg ilyen egyszerű?
Kiváló primer stabilitás esetén a foghiány helyén ideiglenes koronát rögzíthetünk a beültetett implantátumra a műtéttel azonos ülésben vagy kevéssel azután. Meglévő beteg fog vagy gyökér eltávolításkor is lehet "azonnal használható" ideiglenes koronát rögzíteni az implantátumra. Ha nincs elegendő csont az eltávolított gyökér körül, amibe az implantátumot beültethetjük, csontpótlást kell végezni. A csontpótlás az implantációval egy időben is megtörténhet abban az esetben, ha mélyebbre lehet fúrni a csontba, így az implantátum egy része a saját, ép csontállományban stabilan rögzül. Ezt primer stabilitásnak nevezzük, ami azt jelenti, hogy az implantátum mechanikusan szilárdan áll a csontpótlás nélkül is. Pontosan be tudjuk mérni, hogy milyen erősen lehet megmozdítani az implantátumot. Ha a primer stabilitás megvan, elégséges felszínen rögzíti a csont az implantátumot már a becsavarás pillanatában, akkor körülötte pótoljuk a hiányzó csontot. Amíg a csontintegráció zajlik, ideiglenes, műanyag koronát kap a páciens. Ilyen esetben hosszabb, akár féléves, várakozási idővel kell kalkulálni, amíg a csontpótló helyén saját csont alakul ki. Az implantátumra csak ezután rögzítjük a végleges cirkónium koronát.
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded