Profile cover photo
Profile photo
Nor Asila
1 follower
1 follower
About
Nor's posts

Post has attachment
**
16 Kebaikan & Kelebihan Cinch Shake Cinch Shake adalah minuman berasaskan protein untuk menggantikan makanan sepanjang proses menurunkan berat badan, dengan Cinch Shake, anda akan rasa lebih berpuas hati dan kenyang! Ia didatangkan dalam 3 perisa yang menye...

Post has attachment
Kencing Manis – Ketahui fakta tentang penyakit kencing manis yang boleh meragut kebahagian anda !!!!
Rakyat Malaysia terancam !!!! Mengikut tinjauan Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan ke-3 Tahun 2006, Kementerian Kesihatan Malaysia menunjukkan bahawa 1 daripada 7 orang dewasa rakyat Malaysia menghidapi penyakit kencing manis . Namun begitu, masalah menjadi...

Post has attachment
10 Faktor Risiko Penyebab Tekanan Darah Tinggi
Penyakit hipertensi atau tekanan darah tinggi, bukanlah jenis penyakit baru. Hampir semua orang pernah tahu atau bahkan mengalaminya. Tetapi, berapa banyak yang tahu pasti apa yang menjadi faktor penyakit darah tinggi pada seseorang? Berikut adalah 10 fa...

Post has attachment
Vitamin "KETAT, MAMPAT"
ALFALFA DAN KEINTIMAN WANITA Antara ke'seksian' Alfalfa adalah : merawat keputihan yang di alamai oleh para wanita. Keputihan yang teruk boleh menjejaskan kebersihan kawasan miss'V' wanita dan lagi teruk andai keputihan tu mengeluarkan bau.  merapatkan sert...

Post has attachment
**
Hari ni aku MC.... sbb nak pegi check up baby dalam perot dah 35 minggu 5 hari & buat BSP sekali... saje je aku ambik MC...jumaat ni pun MC lagi... sebab nak jumpe doktor pakar O&G pulak kat HOSPITAl SUNGAI BULOH...dah nak berhenti keje kan...2/02 minggu de...

Post has attachment
RAHSIA TERSEMBUNYI DI SEBALIK BUAH KURMA
Selain supplement moden, saya tetap tidak melupakan makanan SUNNAH RASULULLAH S.A.W.  Antara sarapan pagi yang saya wajib ambil
ketika ini ialah  KURMA.  Kenapa  KURMA  ??  ** Masih ingat kisah Maryam yang hanya memakan buah kurma semasa melahirkan Nabi
I...

Post has attachment
SELEPAS 4 TAHUN....SAYA HAMIL LAGI !!!!!
4 tahun selepas kelahiran QAISARANUR KHADEEJA pada 27/10/2010, akhirnye saye mengandung lg... TERUJA, EXCITED, RISAU...sume ade....ye lah, umo pun dah masuk 33thn kan.. mcm x kuat je rasenye nak bawak badan ngan baby...hahaha....                            ...

Post has attachment
Bagaimana Caranya untuk Mengawal Kencing Manis
Perubahan Cara Hidup Perubahan cara hidup mampu mengelakkan kencing manis dan mengawal tahap gula dalam darah. Pesakit kencing manis dinasihatkan mengambil langkah berjaga-jaga untuk mengelakkan dan mengawal kencing manis dengan melakukan beberapa perkara s...

Post has attachment
CADANGAN SUPPLEMENT UNTUK PESAKIT DARAH TINGGI
Apa itu tekanan darah tinggi? Tekanan darah tinggi meningkatkan risiko menghidap sakit jantung dan/atau sakit buah pinggang, juga strok. Penyakit darah tinggi amat berbahaya kerana kebiasaannya tiada tanda amaran mahupun gejala. Sesiapa sahaja, tidak kira b...

Post has attachment
PENAWAR SAKIT SENDI TERHEBAT !!!!
Osteoarthritis  lebih mudah dikenali sebagai  sakit sendi . Ia merupakan sejenis penyakit sendi yang mempunyai ciri keradangan. Sendi pula ialah bahagian badan di mana dua tulang berlainan bertemu.             Ia berlaku apabila tulang rawan yang membentuk ...
Wait while more posts are being loaded