Profile cover photo
Profile photo
seraa rose
328 followers
328 followers
About
seraa rose's posts

Post has attachment
Menang Etude House
Assalamualaikum.. just for fun.. Hanya log in, jawab soalan mudah dan hantar. Menang tu adalah satu rezeki. Sekurang-kurangnya usaha. Ye dak.  Terpelih utk menang produk edute house. Famous jugak etude house ni. Rasanya kat Aeon ada kedai etude. Kalai tak s...

Post has attachment
Meh pilih tema baju raya 2016
Assalamualaikum. 69 hari lagi Insha Allah kita yg beragama Islam akan menyambut ketibaan bulan Ramadhan. Sekejap je kan. Adakah hari2 yang berlalu itu kita manfaatkan dengan baik? *pertanyaan kpd diri sndiri. Bila dah nak puasa selalunya yg mak2 pening nak ...

Post has attachment
Lengkap sudah koleksi beg sukan Edisi Ola Bola
Assalamualaikum.. Banyak ni semua dah ada pemilik.  Hari tu tebus beg A & B ada kat entry tebus beg milo ola bola . Hari ni dapat pulak beg C & D. Horaay lengkap sudah koleksi beg sukan edisi ola bola ni. First time rasanya macam bersemangat giler kumpul da...

Post has attachment
Resepi Aiskrim Malaysia
Assalamualaikum.. Panas membahang kan Malaysia sekarang. Kelantan ni dah seminggu sejak balik dari KL itu hari tak hujan-hujan lagi. Nak tido petang on kipas nombor lima pun tak jalan jugak. Bahang itu tetap ada. Rasa cam nak berendam dalam tub je tapi tub ...

Post has attachment
Tok peraih kerepek
Assalamualaikum.. tok peraih = pemborong Rujukan kamus dewan Kalau g Ayer Hitam tak memborong memang tak lengkap. Tak kisah la borong kerepek ke, pasu pasu ke. Apa-apa ajelah. Aku kalau g sana memang borong kerepek lah. Pasu mana boleh makan.. Ye dak? Heee....

Post has attachment
Tree Top Walk Sungai Sedim
Assalamualaikum.. Cuti-cuti ke Penang masa CNY baru ni dapatlah g mandi sungai. Kalau dok Kelantan memang takdenya nak g mandi sungai bagai. Sebab negeri sendiri kan. Last pergi Lata Tembakah & Jeram Linang pun tak tahu dah bila. Dah takde dalam memori. Tap...

Post has attachment
Resepi Kek pandan cheese leleh Azlina ina
Assalamualaikum.. Sejak 2,3 menjak ni resepi yang di share oleh Azlina Ina kat FB memang meletup2. Dah la buat niaga pakai resepi tu lepas tu tak keberatan nak share pulak. Setengah orang yang berniaga ni kan dia tak akan share resepi dia. Tak tahu lah pula...

Post has attachment
Nasi Lemak RM2 ikan seekor
Assalamualaikum. Apa pendapat korang bila beli nasi lemak itu hasilnya? Sambal tu hanyalah sambal semata-mata. Ikan bilis takde. Yang dapat ikan masin yang masin giler2 macam tu sekor. Bagi aku, aku mampu gelak Hahaha je.  Tu nasi lemak beli kat R&R Senawan...

Post has attachment
Nasi Kandar Line Clear
Assalamualaikum.. Sesetengah orang kalau makanan mamak ni ada yang tak boleh nak makan. Tapi aku ok aje. Turun dari Penang Hill tu terus g makan nasi kandar line clear. Popular betul nasi kandar ni kat Penang. Tak rasa kiranya macam tak lengkap la percutian...

Post has attachment
Penang Hill @ Bukit Bendera
Assalamualaikum.. Bila dah ke Penang tapi tak g Bukit Bendera tersangat lah rugi. Bagi aku yang dah 10 tahun tak jejak kaki ke sana lah. Hehe. So bila orang tanya je nak g mana kat Penang memang aku jawab Bukit Bendera. Tempat-tempat lain? Tak tahu dah! Dah...
Wait while more posts are being loaded