Profile cover photo
Profile photo
Ks bognoter
11 followers
11 followers
About
Posts

“Hvordan står det til hos dig, hvad har du gang i?”
“Tjaa, det er sådan ligesom, frihed og luftangreb.”

Syriske Aboud Saaeds facebookopdateringer fra den syriske borgerkrigs første år fungerer forbløffende godt i sammenhængende bogform. En blanding af dagbogslignende optegnelser, små prosadigte, aforismer, anekdoter og dagsaktuelle kommentarer til krigen i Syrien og meget andet – set fra Saeeds værelse i hans mors lille hus i Manbij, tæt på Aleppo. Sjove, alvorlige, bevægende, tankevækkende og provokerende – og ganske velskrevne.

Læs hele anmeldelsen på K’s bognoter: https://bognoter.dk/2018/12/12/aboud-saeed-den-smarteste-fyr-paa-facebook-statusopdateringer-fra-syrien/
Add a comment...

Post has attachment
Komiske, surrealistiske eller helt absurde små kortprosatekster om mangt og meget og ingenting og gakkelak. Giver det mening, mine herrer og damer? Nej, slet ikke. Men læs med alligevel.

Og læs hele anmeldelsen på K’s bognoter: https://bognoter.dk/2018/12/10/viggo-madsen-de-beskrevne-blade-falder-af-novelletter/
Add a comment...

Post has attachment
Mario Bellatins Skønhedssalon er en sær og dragende kortroman om en skønhedssalon omvendt til dødssted, en ramme om sygdom og død. På nogle måder ubehagelig i sine temaer, men samtidig umådelig smuk.

Læs hele anmeldelsen på K's bognoter: https://bognoter.dk/2018/12/08/mario-bellatin-skoenhedssalon/
Add a comment...

Post has attachment
Interessant og velkomponeret kenyansk novelle om (drømmen om) et kup og et oprør mod det politiske regime i Kenya på Daniel Arap Mois tid.

Læs hele anmeldelsen på K's bognoter: https://bognoter.dk/2018/12/06/parselelo-kantai-the-cock-thief/
Add a comment...

Post has attachment
Se lige billederne af denne her udgivelse. Muligvis det smukkeste stykke boghåndværk, jeg ejer – og af alle steder udspringer det af Palau, en af verdens mindste nationer, ikke mindst når det kommer til udgivet litteratur.

https://bognoter.dk/2018/12/04/alan-dean-foster-red-short-stories-from-small-islands-tales-shared-in-palau/
Add a comment...

Post has attachment
Kalendergaven 2. december i årets pakkekalender fra @forlagetkorridor: Korte prosadigte af Hedvig Skjerdingstad i lækker udgivelse om det, der sammenbinder og adskiller i kroppe, arkitektoniske strukturer, mennesker og tekster.

Læs hele anmeldelsen på K’s bognoter: https://bognoter.dk/2018/12/02/hedvig-skjerdingstad-bindevaev/
Add a comment...

Post has attachment
‪Overraskende vellykket roman fra Marshalløerne i Stillehavet, som kombinerer samtidsrealisme og kulturkritik med mytologiske elementer, grænsende til fantasy. https://bognoter.dk/2018/12/02/robert-barclay-melal-a-novel-of-the-pacific/‬
Add a comment...

Post has attachment
Nick Joaquín (1917-2004) er bredt anerkendt som en af de væsentligste filippinske forfattere i det 20. århundrede. Jeg tror dog ikke kun, at det er en projektion af min egen uvidenhed indtil for nylig, hvis jeg antager, at hans navn et færreste danske læsere bekendt. Men det er en skam, for Joaquín er et ganske spændende bekendtskab.

Læs min omtale af antologien "The Woman Who Had Two Navels and Tales of the Tropical Gothic" på K's bognoter: https://bognoter.dk/2018/11/25/nick-joaquin-the-woman-who-had-two-navels-and-tales-of-the-tropical-gothic/
Add a comment...

‪Graham Greenes kortroman, Loser Takes All (1955 ), om spillelidenskab og andre dårskaber er en klassisk, gedigent fortalt historie, som stadig kan læses. Og for verden-rundt-læseren i bekneb for monegaskiske forfattere går den lige an som repr for Monaco: ‬
https://bognoter.dk/2018/11/25/graham-greene-loser-takes-all/
Add a comment...

Post has attachment
San Marino har vist sig at være en af de sværeste nødder at knække i min læseudfordring, Verden rundt i bøger. Der er udgivet meget lidt skønlitteratur af sanmarinesiske forfattere, og stort set intet er oversat til et sprog, jeg kan læse.

Men nu lykkedes det endelig - og takket være Ariel Zambenedetti, som på foranledning af det internetbaserede rejsemagasin The Culture Trip har oversat en novelle af den sanmarinesiske forfatter Roberto Monti til engelsk.

Flueben ved San Marino!

Læs mere her: https://bognoter.dk/2018/11/18/roberto-monti-he-i-say-he-eller-a-flash-of-black-light/
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded