Profile cover photo
Profile photo
Ks bognoter
10 followers
10 followers
About
Ks's posts

Post has attachment
Bohumil Hrabals "Closely Observed Trains" er et lille satirisk mesterværk om krig, bureaukrati, snobberi og sex.
http://bognoter.dk/2017/03/19/bohumil-hrabal-closely-observed-trains-skarpt-bevogtede-tog/


‪Tjen folket! Ganske vellykket og vittig kinesisk politisk-erotisk satire over maoismen og Kina under kulturrevolutionen.‬ ‪
http://bognoter.dk/2017/03/06/yan-lianke-folkets-tjener/‬

Post has attachment
Rørende, sjove, sørgelige, glade, triste, romantiske, tragiske, håbefulde, hadefulde, skuffede, bitre, foruroligende, trofaste, svigefulde … Emmanuelle Pagano kommer hele vejen rundt i det menneskelige følelsesregister i denne samling af små stykker kortprosa, hvor hver tekststump udgør et blik ind i et helt og fuldt menneskeligt univers. Og hun gør det for det meste vedkommende og troværdigt. Anbefalet!

http://bognoter.dk/2017/03/04/emmanuelle-pagano-trysting/

Post has attachment
Det er en lille litterær sensation, der netop er udkommet i engelsk oversættelse: "The Accusation" af forfatterpseudonymet Bandi er den første skønlitterære udgivelse nogensinde, som er skrevet uafhængigt af det nordkoreanske regime af en nordkoreansk forfatter, der ikke er flygtet ud af landet, men stadig er bosiddende i Nordkorea. Og det er faktisk ret gode sager.
http://bognoter.dk/2017/03/03/bandi-the-accusation/

Post has attachment
Nu hvor jeg alligevel var i gang med den meget smalle, grænsende til obskure, litteratur fra meget små arabiske golfstater (jf. min læsning af Thani Al-Suwaidis "The Diesel" tidligere på ugen), så tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne tage et smut omkring Bahrain også – og få det overstået. Det blev til et kig ind i digteren Qassim Haddads værk.

Bahrainske Qassim Haddads prosadigte har givetvis stor kvalitet for dem, der er til den slags. Personligt var jeg et godt stykke fra at blive grebet af guddommelig digterisk galskab eller noget, der ligner, ved at læse dem. Men læsningen af Qassim Haddad gav god inspiration til at læse lidt op på sagnet om Majnun og Layla og dets reception i både østlig og vestlig kulturhistorie, og det var til gengæld helt interessant.

http://bognoter.dk/2017/02/19/qassim-haddad-chronicles-of-majnun-layla-selected-poems/

‪Havde du set denne komme? En roman fra De Forenede Arabiske Emirater fortalt af en revolutionær transkønnet sanger og danser ... Som sådan meget interessant, men ærlig talt også for mærkelig en bog.

http://bognoter.dk/2017/02/17/thani-al-suwaidi-the-diesel/‬

‪Ottessa Moshfegh skriver om de skæve, de grimme, de utilpassede, de ensomme. Og hun skriver med en fremragende pen.‬

http://bognoter.dk/2017/02/16/ottessa-moshfegh-homesick-for-another-world/‬

Post has attachment
Portræt af en ung kvinde på St. Kitts i slutningen af 1950’erne og af den kuldslåede drøm om England blandt sorte, vestindiske emigranter. Ikke en dårlig bog, men heller ikke egentligt medrivende.

Læs hele anmeldelsen her: http://bognoter.dk/…/02/12/caryl-phillips-the-final-passage/

Post has attachment
Et homerisk inspireret postmodernistisk episk langdigt fra St Lucia, Caribien. Obskurt? Ja, men også ret interessant
http://bognoter.dk/2017/02/12/derek-walcott-omeros/

Post has attachment
Guatemalanske Augusto Monterroso (1921-2003) forstod at fatte sig i korthed. Han tilskrives ofte æren for verdens korteste novelle, Dinosauren, som i sin helhed lyder:

"When he awoke, the dinosaur was still there."

Monterroso behøvede heller ikke mere end et tweet på at løse det klassiske teodicéproblem:

“God has not yet created the world; he is only imagining it, as if he were half asleep. That is why the world is perfect, but confused.”

Læs mere her: http://bognoter.dk/2017/02/06/augusto-monterroso-complete-works-and-other-stories/
Wait while more posts are being loaded