Profile cover photo
Profile photo
Ks bognoter
11 followers
11 followers
About
Posts

Post has attachment
Den islandske forfatter Jakobína Sigurðardóttirs sidste værk (og det første, der udgives på dansk) er på mange måder et flot erindringsværk. Velskrevet (i Erik Skyum-Nielsens oversættelse til sikkert dansk) og troværdigt med mange fine scener fra dagliglivet i stuerne og værkstederne hos fattigfolk i en lille islandsk bygd i begyndelsen af det 20. århundrede. Men det er - hvis vi nu skal være ærlige - også en noget stillestående sag, som havde svært ved at få min puls op.

Anmeldereksemplar modtaget fra forlaget Multivers.

Læs hele anmeldelsen på K’s bognoter: https://bognoter.dk/2018/09/18/jakobina-sigurdardottir-i-barndom/
Add a comment...

Post has attachment
“Affekter” af bolivianske Rodrigo Hasbún er en kort, men intens roman baseret på historiske begivenheder om den tyske familie Ertls liv i spændet fra nazistisk propagandaæstetik til marxistisk guerillakrig i Bolivia. Velfortalt, men ikke uforglemmelig. Oversat til dansk af Tine Lykke Prado og udgivet af forlaget Jensen&Dalgaard, 2018.

Læs hele boganmeldelsen på Ks bognoter: https://bognoter.dk/2018/09/15/rodrigo-hasbun-affekter/
Add a comment...

Post has attachment
Tretten noveller af panamanske Enrique Jaramillo Levi fra fantastikkens grænseland mellem virkelighed og uvirkelighed, liv og død, kærlighed og sex, Gud og mennesker.

https://bognoter.dk/2018/09/11/enrique-jaramillo-levi-thirteen-stories-in-opposition/
Add a comment...

Post has attachment
Daniel Kehlmanns seneste roman, Tyll, som udkom på dansk for nylig, er en ambitiøs historisk roman om Trediveårskrigen i 1600-tallets Tyskland. Vanligt velskrevet og af ubetvivlelig høj kvalitet i mange henseender – men alligevel formåede den ikke at engagere mig på nær i få, forbigående passager.
Læs hele anmeldelsen på K’s bognoter: http://bognoter.dk/2018/09/09/daniel-kehlmann-tyll/
Add a comment...

Post has attachment
Daniel Kehlmann har for længst demonstreret sin alsidighed som forfatter. Med den lette, men fermt fortalte kortroman, "Du skulle være gået," føjer han endnu nogle alen til sin spændvidde ved at kombinere ægteskabsdramaet og spøgelsesgyset i en slags parafrase over Stephen Kings/Stanley Kubricks The Shining.

http://bognoter.dk/2018/09/08/daniel-kehlmann-du-skulle-vaere-gaaet/
Add a comment...

Post has attachment
Den schweiziske forfatter Christian Krachts seneste roman, som udkom på dansk for et par måneder siden, er en ironisk tour-de-force fra 1930’ernes Tyskland og Japan, veloplagt fortalt i sublimt sprog. Kraftigt anbefalet.
Læs anmeldelsen på K’s bognoter: http://bognoter.dk/2018/09/02/christian-kracht-de-doede/
Add a comment...

Post has attachment
En tysk, vegansk nudist grundlægger et alternativt utopisk samfund og en ny religiøs orden baseret på kokosnøddediæt, soldyrkelse og nøgenhed på en lille ø i det nuværende Papua Ny Guinea i starten af det forrige århundrede.

Og nej, det er ikke bare noget, schweiziske Christian Kracht har fundet på: Fantasten og kokovoraneren August Engelhardt er en historisk person.

Fortællingen om ham bliver i Krachts hænder til et symbol på faren og galsindet i den tids tyske kombination af romantiske sværmerier og imperiedrømme. Men fortællingen har i den grad også adresse til fanatiske fantasterier i vor egen tid.

Romanen er en fornøjelse at læse, først og fremmest på grund af den underspillede, men uheldssvangert ladede ironi, der synes indlejret i hver eneste sætning. Det er vittig og begavet historisk fiktion på højt niveau.

Læs hele anmeldelsen på K's bognoter: http://bognoter.dk/2018/08/28/christian-kracht-imperium/
Add a comment...

Post has attachment
"Jeg kan ikke huske hvornår jeg begyndte at få fnuller i navlen, men nu, når jeg kigger efter, er der altid lige en smule, der skal pilles væk."

Læs anmeldelsen af Peter Adolphsens nye bog på K's bognoter: http://bognoter.dk/2018/08/24/peter-adolphsen-jeg-kan-ikke-huske/
Add a comment...

Post has attachment
Jeg ved faktisk ikke helt, hvad jeg skal mene om denne roman. På den ene side er det en velskrevet, læsevenlig og på mange måder skøn og livsbekræftende, rørende fortælling med masser af liv og farver om kraften i den gode fortællingen. På den anden side er den en rædderlig kliché fuld af stereotyper.

Læs hele boganmeldelsen på K’s bognoter: http://bognoter.dk/2018/08/23/lloyd-jones-mister-pip/
Add a comment...

Post has attachment
Dickens holder. Hans måske mest lovpriste roman om den forældreløse Pip og hans uventede opstigning i samfundet til at blive en fin herre, er og bliver en god historie. Og så er Dickens’ sprog og ironiske persontegninger intet mindre end en frydefuld fornøjelse.

Læs hele omtalen på K's bognoter: http://bognoter.dk/2018/08/21/charles-dickens-store-forventninger/
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded