Profile cover photo
Profile photo
GAMBIT Banjaluka
4 followers -
Centar za unapređenje i razvoj šaha "GAMBIT" Banjaluka (www.gambitbanjaluka.com)
Centar za unapređenje i razvoj šaha "GAMBIT" Banjaluka (www.gambitbanjaluka.com)

4 followers
About
Posts

Post has attachment
Danas je na ELTA HD televiziji upriličeno gostovanje povodom najave završnice jedinstvenog projekta za mlade šahiste u Republici Srpskoj i BiH. Naime 22. decembra je na programu finalni turnir, 18. "Automatikon SUPER Grand Prix" koji se rejtinguje kod FIDE za blitz rejting listu. Tokom čitave 2018. godine odigrano je 17 kvalifikacionih turnira a na završnicu se plasiralo 18 najboljih.
Opširnije pročitajte na: https://www.gambitbanjaluka.com/index.php/video/205-gostovanje-u-emisiji-kafa-u-5-elta-hd-21-12-2018-godine

Post has attachment
Finalnim turnirom za mlade šahiste u subotu 22. decembra 2018. godine završen je jedinstven projekat u Republici Srpskoj i BiH. Naime, 18. "Automatikon SUPER Grand Prix" je okupio 18 najbolje plasiranih šahista na prethodnih 17 kvalifikacionih turnira koji su održiani tokom čitave 2018. godine. Pogledajte rezultate, foto i video galeriju:

Post has attachment

Danas je na Radio Televiziji Republike Srpske upriličeno gostovanje povodom najave završnice jedinstvenog projekta za mlade šahiste u Republici Srpskoj i BiH. Naime 22. decembra je na programu finalni turnir, 18. "Automatikon SUPER Grand Prix", a sve detalje možete pogledati na našem šahovskom portalu: https://gambitbanjaluka.com/index.php/kutak-za-sahiste/najave/202-sahovska-poslastica-za-kraj-2018-godine-18-automatikon-super-grand-prix-bice-odrzan-22-decembra

Post has attachment
"GAMBIT" Banjaluka u subotu 22. decembra 2018. godine završava jedinstven projekat za mlade šahiste u Republici Srpskoj i BiH, kada je na programu finalni turnir 18. "Automatikon SUPER Grand Prix" koji se rejtinguje kod FIDE za blitz rejting listu. Tokom čitave 2018. godine odigrano je 17 kvalifikacionih turnira a na završnicu se plasiralo 18 najboljih. Opširnije u nastavku:

Post has attachment
Mašinski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci je 06. decembra ugostio 25 takmičara, mladih šahista. Prošlogodišnju titulu odbranio je mašinac Dević Jovan sa osvojenih 8 poena. Drugo mjesto je pripalo Brkić Miroslavu koji je sakupio 7,5 poena dok je treći bio Reljić Stefan sa 6,5 poena. 2. Studentsko šahovsko prvenstvo "Mašinstvo OPEN 2018" su povodom 47 godina postojanja i rada Mašinskog fakulteta u Banjoj Luci organizovali Centar za unapređenje i razvoj šaha "GAMBIT" & Studentska organizacija Mašinskog fakulteta (STORM). Kompletan izvještaj na šahovskom portalu:

https://www.gambitbanjaluka.com/index.php/nase-aktivnosti/198-masinac-devic-jovan-odbranio-sampionsku-titulu-na-masinstvo-open-2018-foto

Post has attachment
Nikoljdanski šahovski festival za djecu "GAMBIT 2018" je održan 15. i 16. decembra u organizaciji Centra za unapređenje i razvoj šaha "GAMBIT" Banjaluka, u okviru kojeg su upriličena tri takmičenja za najmlađe šahiste po starosnim kategorijama. Rezultate i fotogaleriju pogledajte u nastavku:

Post has attachment
Centar za unapređenje i razvoj šaha "GAMBIT" Banjaluka za kraj 2018. godine organizuje i tri takmičenja za najmlađe šahiste. Nikoljdanski šahovski festival za djecu "GAMBIT 2018" biće održan 15. i 16. decembra a sastoji se iz tri takmičenja. Detaljnije u nastavku:

Post has attachment
U nedelju 04. novembra 2018. godine (od 19.00h do 21.30h) slijedi 14. "Automatikon Grand Prix" u seriji šahovskih turnira za mlade koji možete pratiti uživo putem LIVE prenosa na našoj FB stranici: @gambit.banjaluka. U nastavku možete pogledati kompletan raspored preostalih turnira, spisak prijavljenih učesnika kao i uslove za učešće na "Automatikon SUPER Grand Prix-u".

Pravo nastupa na 14. "Automatikon Grand Prix-u" imaju mladi šahisti od 15 do 35 godina koji se prijave najkasnije 04. novembra do 17h putem sajta www.gambitbanjaluka.com ili putem telefona 065/961-971 viber/sms. Broj učesnika je ograničen a na turniru mogu nastupiti takmičari koji nemaju FIDE rejting i oni čiji FIDE rejting ne prelazi 2100 poena. Na turniru mogu nastupiti i mladi šahisti koji nisu učestvovali na prethodnim turnirima iz serije "Automatikon Grand Prix".

https://gambitbanjaluka.com/index.php/kutak-za-sahiste/najave/173-automatikon-grand-prix-serija-sahovskih-turnira-za-mlade-pocinje-22-marta

Post has attachment
"GAMBIT" Banjaluka je 28. oktobra nastavio organizaciju "Automatikon Grand Prix" serije šahovskih turnira za mlade a pobjednik trinaestog po redu je Dragan Stanković iz Kotor Varoši. Drugo mjesto je osvojila Sara Jaćimović iz Broda koja je sakupila jedan poen manje, dok je treće mjesto osvojio Darko Stanković koji je imao najbolje dodatne kriterijume u diobi mjesta sa još 3 takmičara. U nastavku pročitajte kompletan izvještaj:

https://gambitbanjaluka.com/index.php/nase-aktivnosti/194-dragan-stankovic-pobjednik-13-automatikon-grand-prix-turnira-za-mlade-foto-video

Post has attachment
Nakon održane tri Info večeri na kojima su roditelji mogli saznati zašto je dobro da djeca uče i igraju šah te koliko je izučavanje šaha korisno za razvoj djece i mladih, u septembru je počela s radom škola šaha za djecu od 5 do 14 godina u okviru Centra za unapređenje i razvoj šaha "GAMBIT" Banjaluka. Upis u toku:
Wait while more posts are being loaded