Profile cover photo
Profile photo
mardiana abu darin
47 followers
47 followers
About
mardiana's posts

Post has attachment
Rindu Korangggggggg........................
Rindu korang,,,,,,,, Lama giler tak balik umah. I'm back! Mengemaskan ruang blog yang dah nak mereput, bersawang....habuk pun mak aii..tebainya. Aku masih di sini. Masih di Malaysia. Masih beranak dua. Masih kurus slim lagi, Hahahha......... Yang bezenya ha...

Post has attachment
Pencuci mulut ringkas dan mudah : Puding jagung
Assalamualaikum salam 4 ramadan Tak mau ngomel panjang-panjang hari ni.  Sebenarnya dah lama nak kongsi cerita pasal resipi puding jagung yang paling senang di dunia. Resipi ni diana dapat dari pak google. Sesuai sangat untuk juadah berbuka puasa. CUMA nya....

Post has attachment
Berbuka Puasa tanpa nasi
Assalamualaikum Salam 3 ramadan Berita sedih....... Kisah petang semalam,  lagi 10 minit nak berbuka puasa...alih-laih dapat berita sedih....'peod'. Sebenanrnya tanda-tanda nak 'peod' ni dah terasa 2, 3 hari lg. Tapi ku tahan jebat. Alih-alih...boleh pulak ...

Post has attachment
Tidak pernah terlintas dalam pikiran.........
Assalamualaikum....... Alhamdulilah masih diberi peluang untuk berkongsi kisah duka, suka,  kisah terlebih perasan, kisah poyo Diana di blog ini. Yang penting kisah ini tiada kene mengena dengan orang oyang masih hidup atau telah meninggal dunia.  Sedang du...

Post has attachment
Sibuk sesibuknya
Assalamualaikum...... Busy Tahap gaban! Whatsapp di antara Diana dengan  Sha ( member opis lama). Diana : Sha, are you ok? Awat senyap je. Sha : Tak cukup tanah nak lari.... Diana : Hahahah....aku pun sama. Banyak keje! Bertingkek-tingkek..... Actually Sha ...

Post has attachment
**
Assalamualaikum, Pejam celik, pejam celik tak lama lagi nak masuk ramadhan dah. Orang kata aura-aura ramadan tu dah mula terasa. Nak-nak macam Diana ni. Last-last minit baru nak ganti posa. Padanlah muka kan! The most important dah cuti puasa WAJIBLAH  GANT...

Post has attachment
Penapis air yang unik
Assalamualaikum..... Happy School holiday! Yeahhhhh! Macam cuti panjang yer kan. Anak-anaklah seronok, cuti sekolah. Cuti sekolah kali ni, no cuti-cuti malaysia.  'Budget' tidak mengizinkan. Kene berjimat cermat memandangkan Ramadhan serta raya yang bakal t...

Post has attachment
kek chiffon pandan
Hai Semuaaaa Assalamualaikum Today is 2hb June 2015. Hari lahir Diana yang ke 33 tahun. Terasa diri ni sudah semakin tua. Hihihihi.  Ingat semalam nak buat kek sebiji tapi tak cukup berkuasa rajin. Sebab bahan-bahan utama masih dikedai lagi.  Tetapi weekend...

Post has attachment
Kek muffin lobak
Assalamulaikum Hampir berminggu tak ke udara. Aduh!!!!!!! Ari tu dah siap berjanji, berazam bagai nak updated blog setiap hari...tapi janji tinggal janji je. Macam mana ni. Masa tu ada...tapi terlalu limited. Hahahahha Ayat-ayat yang tak boleh bla. Asyik ka...

Post has attachment
9 perkara menarik di alam UNIVERSITI
Assalamulaikum...............semua! Tetiba rindukan suasana masa belajar kat Uitm dulu. Serius masa belajar adalah sangat seronok, sedap, manis...apa lagik...orang kata tak perlu tambah perasa pun. Memang enjoy! Hanya fikir quiz, test, assignment, exam........
Wait while more posts are being loaded