Profile cover photo
Profile photo
László Repárszky
53 followers -
Technológia a biztonságos síelésért
Technológia a biztonságos síelésért

53 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Besízés Kaprunban, 2016. 10. 20 - 23. Éppen haladó és haladó csoport.
http://kanyarsiklub.hu/2016_Kaprun1_besizes.html

Post has attachment
Besízés, tréning a Kanyarsíklubbal. Kontrollsíelés a síelés fizikája mentén felépítve.  
http://kanyarsiklub.hu/2016_Kaprun1_besizes.html

Post has attachment
Halihó!

Kaprun besízés tréning, 2015. Október 22. A Kanyarsí drill egy olyan képzési módszer, melyben egyre magasabb szinten veszünk végig rövid gyakorlatsorokat újra és újra azért, hogy tökéletesítsük a sítudásodat. A módszer egy nagyon precíz, lépésről - lépésre kidolgozott eljárásmód, könnyen követhető terv. 
http://www.kanyarsiklub.hu/2015_Kaprun1_besizes.html
Photo

Post has attachment
A síelés biztonságának, ha nem lózungként használjuk, pontosan meghatározható kritériumai vannak.  http://www.kanyarsiklub.hu/2014_Kaprun_1_besizes.html 

Post has attachment
Csörög a telefon indulás előtti nap, szerdán: 
- Szia, X István vagyok. Lenne egy helyetek valakinek a kocsijában, ha eljönnék veletek erre a besízésre? 
- Körbetelefonálok. A tanfolyam, vagy a besíző csoportot választod, ha lesz hely? 
- Tudok én síelni, a besíző csoportot választom, természetesen! 

Csütörtökön, zuhogó esőben (borzasztó látási viszonyok) vezettünk Kaprun felé. Remélve, hogy ez az eső odafönt hó lehet.

Délután találkoztunk két sporttárssal az utcán. Mondták, hogy ők voltak ma fent, hatalmas volt a szél, így a fenti liftek nem mentek. Amikor pedig a kabinból kiléptek, úgy merültek kötésig a hóba, hogy a lábuk még nem érintette a szilárd talajt. 

Pénteken 10. 00 fent volt a centerben az egész Kanyar Síklub társaság. A látási viszonyok nem voltak jók, de síelésre alkalmas volt. A besíző csapat el is ment az ülőszékessel.

Az „éppen haladó” síelőknek szervezett biztonság – kontroll sítanfolyam csoport „gyenge láncszeme” egy 8 éves kisleány volt, az ő (vélt) érdekében döntöttem úgy, hogy a nagy kabinos lifttel megyünk tovább felfelé. Amikor aztán a siklóval „leértünk” a sípályára, köd és olyan viharos szembeszél fogadott, hogy a kisleány egyedül alig tudott lefelé haladni. Pechre, (vagy hál Isten) a korongos liftek nem mentek, így elindultunk lefelé a Keeselift bal oldalán. 

Innentől fogva aztán nem csak az idő fordult jobbra, hanem a korábbi tanulólejtőkön (Kreischberg) begyakorolt technikák is jól működtek, s a három nap alatt egy emeletnyi lépcsőt sikerült hozzáépíteni az addigi szinthez. 

A haladó besíző csoport „nagy hőstettet” hajtott végre. Úgy vállalták be a Gletscherseeabfahrt porhavát, hogy annak az aljából még semmilyen lift nem közlekedett, így alaposan megizzadtak, mire felértek a gödörből.

Táborzáró beszélgetés, vasárnap:
- István, mi volt a tapasztalatod?
- Hát, ... eddig azt hittem, hogy tudok síelni.
Photo
Photo
2014-10-29
2 Photos - View album

A megértés fontossága. Hallottam olyan véleményről, mely szerint, (olykor), megértéssel kell fogadni, ha még síoktató képzettségű személyek sem képesek megérteni egy bonyolultan összetett mozdulatsort. Jómagam úgy vélem, hogy egy síoktatási rendszerben a magyarázatoknak, és a magyarázatok megerősítését szolgáló gyakorlatoknak olyanoknak kell lenniük, hogy azok egy 8 éves gyermek értelmi képességeivel jól megérthetők legyenek.
www.kanyarsiklub.hu
Wait while more posts are being loaded