Profile cover photo
Profile photo
DECIBEL.bg- ДЕЦИБЕЛ ООД
8 followers
8 followers
About
Posts

Post is pinned.Post has attachment

Post has attachment
#VED Acustica showroom design by DECIBEL 🎨
Add a comment...

Post has attachment
The key to successfully soundproofing a noise source is always offering the complete solution and verifying the project results after installation.

Find out what kind of solutions we offered to one of the leading banks in Serbia - Banca Intesa: https://bit.ly/2LgXbuY
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Антивибрационен тампон Decibel AM

Decibel AM e виброизолационен пружинен тампон, проектиран специално за машини с относително малко собствено тегло(8-150 кг).

При разработването на Decibel AM са проведени множество лабораторни тестове, които показват, че комбинацията между пружинен елемент и еластичен полимер дава оптимални резултати при виброизолирнето на машини и компресори със собствени честоти на триене между 10-200 Hz. Поради тази причина основата на Decibel AM е се изработва от висококачествен метал със специално никелово покритие и се облицова с еластична полимерна гума. Полимерното покритие спомага за повишаване на виброизолацията и елиминира високочестотните вибрации предавани по металните части третираните машини.

Виброизолационният пружинен тампон е проектиран за машини с относително малко собствено тегло. Основата му се състои от поцинкована метална плоча, която е покрита с еластична полимерна гума около отворите и основата, която има контакт със земята. Еластичното покритие спомага за по-ефективна виброизолация за високочестотни вибрации, които могат да бъдат предадени по металните части.

Приложение и монтаж:

В зависимост от теглото на машините се препоръчва използването на някои от следните модели AM:

AM(25) за машини със собствено тегло от 8 до 25 кг.; АМ (50) за машини със собствено тегло от 20 до 50 кг.; AM(100) за машини със собствено тегло от 40 до 100 кг; AM(150) за машини със собствено тегло от 80 до 150 кг.

Антивибрационният пружинен тампон се използва за нискочестотен контрол на вибрациите в машини (около 400 RPM), като например въздушни компресори, двигатели с два цикъла, водни колектори, климатични камери и други.

Деформацията при максимално натоварване на пружината е 25 мм, а собствената честота при максимално натоварване е 3 Hz.

Отворите в основата са предвидени за болтове M8, с които машината да бъде укрепена върху основата, а в горната част е предвиден болт M8 за монтаж на машината към пружинения тампон.

Add a comment...

Post has attachment
Виброизолационната подложка Megamat се използва за намаляване на вибрациите, резултат от работата на машините, с цел да се редуцира звуковото замърсяване, да се намалят рисковете за здравето на хората, които са изложени на шум и вибрации, да се подобри и удължи животът на самата машина и нейната надеждност.

Megamat е подходящ за полагане под плочи и/или плаващи подове, които да осигурят частично или цялостно изолиране на вибрациите, породени от тежки или по-леки машини и прецизни уреди. Благодарение на неговата специална структура от каучукови фибри и гранули, тази мембрана е изключително ефективна срещу високо и нискочестотните вибрации.

От едната страна плоскостите имат устойчив на късане слой, който ги предпазва при отливането на бетона или от механични повреди.

Антивибрационната мембрана Megamat се предлага в размери 1х1 м и дебелина от 10 мм и 20мм.

Приложение и монтаж:

Антивибрационната подложка Megamat се използва за полагане под ротационни машини, двигатели, стругове и тъкачни станове, под компресори и преси, режещи и обработващи машини, климатични инсталации и съоръжения, преработващи въздуха, генератори и импулсни машини. В жилищни условия е изключително подходяща за полагане под перални машини, миялни машини и други битови уреди създаващи вибрации.

Начин на поставяне:

Изолиращата подложка може да се използва като слой, монтиран директно под машината или източника на вибрации, поставен или залепен към подовата настилка; като еластично покритие на фундамента на машината.

В този случай, материалът се полага по основата и стените на фундамента.

Дебелина: 10 мм; 20мм
Add a comment...

Post has attachment
Vibro AMR e антивибрационен пружинен тампон, проектиран специално за машини с относително малко собствено тегло (60-600 кг). Антивибрационният пружинен тампон Vibro AMR осигурява стабилност на машината, както във вертикална, така и в хоризонтална посока и се прилага при машини, генериращи нискочестотни вибрации.

Всички метални части на Vibro AMR са оразмерени за статични и динамични натоварвания и са произведени от високоякостно поцинкована стомана.

Под основата на Vibro AMR е поставена полимерна гумена подложка с цел повишаване на виброизолационните свойства на пружинения тампон при вторични, средни и високочестотни вибрации. За да се предотврати предаването на вибрации по хоризонталните ограничители, те са покрити с високоефективен гумен полимер.

Основното предимство на виброизолационния пружинен тампон Vibro AMR пред модел като Vibro AM, е че той осигурява ограничено преместване в хоризонтална посока, което може да бъде вследствие на сеизмични или ветрови хоризонтални сили.

Приложение и монтаж:

В зависимост от теглото на машините се препоръчва използването на някои от следните модели Vibro AMR:

AMR(20) се използва за машини с натоварване на стъпка от 15 до 20 кг.; АМR(50) за машини с натоварване на стъпка от 20 до 50 кг.; AMR(100) за машини с натоварване на стъпка от 40 до 100 кг; AMR(150) за машини с натоварване на стъпка от 80 до 150 кг.

Антивибрационният пружинен тампон се използва за машини, които генерират нискочестотни вибрации (около 400 RPM), като въздушни компресори, двигатели с два цикъла, водни колектори, климатични камери и други.

Деформацията при максимално натоварване на пружината е 25 мм, а собствената честота при максимално натоварване е 3 Hz.

Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded