Profile cover photo
Profile photo
Кула МОЛИТВА 1918-2018
46 followers -
Nikola RIKANOVIĆ, Arh. Bojan GRUBANOV
Nikola RIKANOVIĆ, Arh. Bojan GRUBANOV

46 followers
About
Posts

Post is pinned.Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment


CALL OPEN UNTIL June 15, 2018 - VII EDITION

A consolidated reality in the artistic scene of the most innovative European competitions, the prize COMEL Vanna Migliorin Contemporary Art annually selects 13 artists who, respecting the subject assigned, more than others emphasize the expressive, aesthetic possibilities, communication and construction of 'ALUMINUM.

The title of the exhibition of the VII edition is "Harmonies Aluminum" "You want to urge the highlighting of the typical quality of the metal (in particular the high energy conductivity, sound and heat) so that they create links between different materials, including different expressiveness, harmonized between the parties. The artists are invited to produce works that are inspired by a sense of harmony: ideas, concepts, techniques, content, approaches, and through the aluminum become a coherent whole, balanced, harmonious in a word. "

Participation in the competition is complimentary to. There are no age limits and is open to all contemporary artists, from 18 up, of all European nationalities, which use aluminum as a main and significant element for the realization of the work you intend to enroll in the competition.

A commission made up of professionals in the art world will select, among all the works submitted, the 13 works that will be exhibited from October 6 to October 27, 2017 in the exhibition space COMEL Space Contemporary Art ( www.spaziocomel.it ) in an exhibition specifically dedicated to them and choose between them the work to which to assign the COMEL Prize in 2018 which consists of a cash prize of Euro 3,500, an exhibition staff and its publication of a catalog.


USEFUL LINKS:
Site: www.premiocomel.it
notice: http://www.premiocomel.it/it/bando-premio-comel-2018/
Add a comment...

Post has attachment
Вудро Вилсон, председник
Бела кућа, јул 1918.

Народу Сједињених Држава:

У недељу 28. јула навршава се четврта годишњица од дана када је одважни српски народ, пре него да се изложи лукавом и недостојном прогону припремљеног непријатеља, објавом рата Аустроугарске био позван да брани своју земљу и своја огњишта од непријатеља решеног да га уништи. Племенити је тај народ одговорио. Тако чврсто и храбро одупрли су се војним снагама земље десет пута веће по броју становништва и војној моћи, и тек када су три пута протерали Аустријанце и након што су Немачка и Бугарска притекле у помоћ Аустрији, били су приморани да се повуку преко Албаније. Иако је њихова земља била опустошена и њихови домови разорени, дух српског народа није био сломљен. Мада надјачани надмоћнијим силама, њихова љубав према слободи остала је неумањена. Брутална сила није утицала на њихову снажну одлуку да жртвују све за слободу и независност.

Примерено је да народ Сједињених Америчких Држава, привржен очигледној истини да је право народа свих држава, малих и великих, да живе сопственим животом и да бирају своје владе, присећајући се да су начела за које се Србија витешки борила и пропатила иста она начела за која се залажу Сједињене Државе, поводом ове годишњице изрази на адекватан начин саосећење са овим потлаченим народом који се тако херојски одупирао тежњама германске нације да доминира светом. У исто време, не бисмо смели заборавити ни истородне народе велике словенске расе – Пољаке, Чехе и Југословене, који сада под владавином туђинаца, чезну за независношћу и националним јединством.

Ово се не може обележити на више прикладан начин до у нашим црквама.

И, зато, позивам народ Сједињених Америчких Држава, свих вера и вероисповести, да се окупе на својим месним богослужењима, у недељу 28. јула, у циљу исказивања саосећања са овим подјармљеним народом и њиховим истородницима у другим земљама, и да призовемо благослов свемогућег Бога за њих саме као и за циљ којем су се посветили.

Вудро Вилсон, председник
Бела кућа, јул 1918.

Министар спољних послова Ивица Дачић је на данашњем састанку помоћнику државног секретара САД за Европу и Евроазију Весу Мичелу уручио репринт изјаве америчког председника Вудроа Вилсона објављене у Њујорк тајмсу.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3070802/vudro-vilson-o-srbima.html
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded